MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POSTEi sjel og ei skjorta
(17.11.19) Det har vært mye snakk om å bevare Vaulen-sjela de siste dagene. På C-laget har man kapslet inn fotballhistorien ved at tidligere A-spillere fortsatt holder i sammen.
Selv om snittalderen er på rundt 40 år så er ikke teknikken noe som forsvinner.
Dette syverlaget har nærmest blitt et Vaulen Allstar Team og det kan anbefales å ta turen nedom Vaulenbanen på tirsdag når man tar i mot Hundvåg 3 til KM-finalens første akt. Returoppgjøret spilles påfølgende mandag på Hundvåg.
I anledningen av finalene har vi derfor satt i sammen en spillerprestasjon av tirsdagens tropp.


Spillerpresentasjoner

Kjetil Arne Refvik (37)
Troppen har to gamle keepere i Eric Ordaz og Tom Arne Bø Pedersen, men de vil plent spille spiss slik at Kjarne har blitt lagets nummer 1. Han er dermed troppens eneste spiller uten A-lagserfaring fra et høyt nivå. Kjetil er sønn til den tidligere Viking-stjerna Isak Arne Refvik som også trente Vaulens A-lag noen sesonger. Broren Stian er jo dagens A-lagstrener og han er også kjent som Vikings materialforvalter.
Kjetil Arne er en gammel håndballspiller for Viking, men spilte aldersbestemt fotball for Vaulen.

Ole Bjørn Bredesen (37)
Oli ble regnet som et stortalent i Vidar sammen med jevngamle Brede Hangeland, men når Brede gikk og la seg halv ti under Dana Cup, så regnes Oli den dag i dag som Dana Cups største skrekk.
Da han plutselig dukket opp på en C-lagstrening høsten 2001 stod bare de nye treningskameratene og måpte over hva han presterte på Hetlandsbanen sin grus. Ikke lenge etter var han tatt opp i A-troppen. Mellom 2002 og 2006 fikk han 48 kamper for A-laget.
Hans ene mål på A-laget kom som innbytter borte mot Torvastad i 2002 da han ble matchvinner med 1-0. Den lokale journalisten skulle fordele fem stjerner til banens beste og plukket selvsagt ut målscorer Bredesen til 5 stjerner. Dermed skulle Oli og keeper Tom Arne Bø Pedersen tråle hele Stavanger sentrum etter Haugesunds Avis den påfølgende mandagen...
Også kjent for da han måtte bli byttet av banen for å ha en stein i skoen. Har i senere tid blitt popstjerne og skal opptre før cupfinalen med "Vikingslaget".


Stian Lima (38)
"Big Mac" hadde en litt anderledes tilnærming til fotballen. Han spilte nemlig ikke juniorfotball da han satset på håndball hvor han var på aldersbestemte landslag og tok NM-gull for juniorer sammen med blant andre Ole Erevik. Startet å spille på C-laget for gøy under trenerbroren Frode Lima og gjorde det såpass bra at A-lagstrenerne la merke til han. A-lagsdebuterte i 2002 med noen kamper før han ble med for fullt året etter. Satt mye på benken til A-laget og spiste Stratos med reservekeeper Eric Ordaz de første sesongene. Ja, det tok flere sesonger før han fikk sitt definitive gjennombrudd. Da han la opp i 2017 hadde han plutselig fått med seg 279 A-kamper, noe som sender han opp på 16. plass på adelskalenderen.

Alexander Nilsen Surdal (29)
"Suren" gikk gradene i klubben og debuterte for A-laget som G16-spiller i Pol-turneringen 2006. Svarte med å score to mål i finalen på Stemmen!
Startet karrieren som kant, ikke ulikt halvbroren Thomas Surdal Arnesen, men ble senere flyttet helt frem som spiss. Studerte noen år i Bergen hvor han ble toppscorer for Arna Bjørnar og skjøt dem opp i 2. divisjon. Bergensavisene omtalte han vel også som en av lokalfotballens beste spillere. Dro via studier i København, før han endelig var tilbake i Vaulen for godt i 2015. Ble toppscorer både i 2015 og 2016 før han ble flyttet ned som defensiv midtbanespiller. Regnes ennå som en perifer medlem av A-troppen, men familieliv og noen vonde knær har gjort at han har spilt mest for C-laget denne sesongen. Er flink å drive forbi ledd og åpne opp motstanderne med sin fart og teknikk.

Ole Wick Henriksen (28)
Lagets ungfole trappet ned A-karrieren i vinter. Pausen har gjort beina godt og han har faktisk sett lettere ut i kroppen enn på flere sesonger. Har vært en viktig bidragsyter for at C-laget overhodet kom til denne finalen etter ekstreme 20 mål på åtte kamper(!) Han et ekstremt skudd på seg og på en syverbane er han farlig hele tiden.
Gikk gradene i SIF hvor han også spilte for dem i Adeccoligaen. Etter mye rot på Siffen fikk han nok og kom til Vaulens A-lag i 2014.

Thomas Idsø (39)
Kanskje tidenes beste vaulenspiller sammen med broren Anders? Thomas gikk gradene i Vaulen, men var innom Viking som ung hvor han også fikk notert 3 A-kamper og 2 mål. Skal være blant de vikingspillerne som har fått notert best tid rundt Mosvannet gjennom historien.
Tilbake i Vaulen satte han standarden såpass at FK Haugesund ønsket han på prøvespill. Utenom en sesong i Vidar ble han i Vaulen. Her vant han spillerbørsen i Stavanger Aftenblad to ganger og ble årets spiller i 3. divisjon både i 2003 og 2006. En lei korsbåndskade i 2008 satte han nok litt tilbake, men 351 kamper og 98 mål spredt utover tidsrommet 1997 til 2015 gjør han til en klubblegende.

Tom Arne Bø Pedersen (36)
"Tommen" ble kåret til forrige tiårs beste vaulenkeeper av våre lesere, men la keeperhanskene tidlig på hylla. Det ble allikevel hele 196 A-kamper og 2 mål, selv om han kun var 24 år da han la opp for første gang.
Har de ti siste årene vært en sterk og teknisk spiss for B- og C-laget med bravur. Hans 140 mål for C-laget er rekord, men han kan ikke legge opp da Stian Lima står på 132 fulltreffere.


Jean Andre Gjelsten (41)
En meget teknisk spiller som har landskamper både i strandfotball og futsal. Fikk en fin karriere i lokalfotballen for klubber som Vardeneset, Hinna og Vaulen, men man sitter med følelsen av at han kunne ha spilt enda høyere hadde han selv ønsket. Har kost seg med rekruttfotball de senere år og er en av dem som har flere scoringer enn antall kamper på C-laget.

Øystein Randeberg (48)
Øystein er faren til to av de største vaulentalentene de siste årene, Idar og Matthias. Selv er han en gammel storscorer for Randabergs A-lag. Har vært i trenerteamet til 2001- og 2003-kullene, som jo har levert drøssevis med talenter.
Kommer ofte opp fra dypet som back, slår en vegg før han putter. Står dermed med 12 mål på i underkant av 40 kamper for C-laget som back.


Øystein Winsnes (47)
Evigunge Winst debuterte for A-laget i 1993 og spilte sin (foreløpig) sist A-kamp i 2017 som 45-åring. På nært et kvart århundre fikk han 221 A-kamper og 9 mål.
Han la dog offisielt opp i 2004 da han skulle starte platesjappa Mefisto på Løkkeveien. Musikk har nemlig alltid vært en stor lidenskap for Winsten som har reist Europa rundt for å høre på favorittbandet Motorpsycho.
Kjent for å ha fått gult kort i KM-finalen mot Ålgård for å vise djeveltegnet etter at han ved et uhell sparket ballen i magen på en liten tilskuerkid. Forsøket på humor ble ikke tatt vel i mot av dommeren. Overrakte også dommer Andres Krogedal en løk etter kampen mot SIF i 2006, etter at to vaulenspillere hadde blitt feilaktig utvist.


Eric Ordaz (32)
A-lagets tredjekeeper har vel egentlig lagt opp, men holder kontakten med vaulenmiljøet på C-laget. Scoret hele fem mål for A-laget på sine 170 A-kamper.
Var i trenerteamet til Fredrik Stray Tjaum for noen år siden.
Ordi var bare femten år da han debuterte for A-laget. Da verken Bjarne Hov eller Tom Arne Bø Pedersen var tilgjengelig for en kamp borte mot FK Haugesund måtte trener Tore Haugvaldstad stille seg mellom stengene, men han brakk nesen slik at en pur ung Eric fikk en voldsomt ilddåp.
Ordaz var flink å holde kontakten med A-laget med gjestespill for klubben under sin studietid i Bergen og han har fått notert kamper i totalt fjorten sesonger for A-laget.
Kommer fra en stolt vaulenfamilie hvor mor Sissel var vårcupgeneral, mens søsteren spilte på det gode jentelaget hvor Hanne Kogstad (nå i Toppserien med Klepp) var den store stjernen.

Kjetil Aasland (50)
På nittitallet kunne man i Bladet Fotball lese noe i duren av "Kjetil Aasland - Norges røffeste spiller". "Blomster Finn" spilte da på Vidar og var kjent for å gi alt i duellene. Han avsluttet seniorkarrieren i Vaulen hvor han var med på seriegullet i 2002, senere ble han også assistenttrener for Tore Haugvaldstad i 2003. Mellom 2001 og 2008 fikk han 75 A-kamper.

Har de senere år spilt for C-laget, hvor han denne sesongen scoret mål som 50-åring. Dermed regnes han som den eldste vaulenspilleren som har scoret på seniornivå.