14 mål stor seier etter treg start
(17.01.10) Vaulenguttene spilte søndag formiddag mot et ungt og urutinert Varhaug lag. Det var en stor forskjell fra forrige Vaulenkamp da man spilte mot Nærbøspillere i slutten av 40 årene. Varhaug hadde to spillere på 25 år, og resten født 1990-93.
Vaulen hadde samlet sammen en rutinert gjeng på 12 spillere, hvor bare Pål Særvoll manglet. Han hadde blitt syk i løpet av natten, og måtte dermed stå over kampen.
Starten av kampen var preget av dårlig angrepspill fra Vaulen, og det gode forsvarspillet laget har hatt i det siste var også fraværende. Tempoet framover på banen var dårlig, og 6-0 forsvaret slo sprekker gang på gang. Uten keeper Kjetil Arne Refvik bakover så hadde nok ikke Vaulen holdt følge i starten av første omgang.

Lagene fulgte hverandre til 7-7 midtveis i første omgang. Vaulen tok da en timeout for det virket som en del sentrale spillere var trøtte og slitne etter en kanskje for lang natt.
Utover i første omgangen fikk Vaulen spillet til å gli litt bedre forover, hvor strekspillerne Christian Aasland og Olaf Espeland fikk en del sjanser etter gode inspill fra Espen Særvoll og Atle Sivertsen. Men som regel endte det i redning fra Varhaug sin keeper, eller i straffekast. Vaulen kjørte også en del overganger, men ofte endte det i skudd fra dårlig vinkel.
Etter noen viktige mål av Espen Særvoll og Atle Sivertsen så gikk Vaulen til pause med en litt heldig 14-12 ledelse.
Vaulen var ikke fornøyd med sitt spill, og i pausen ble man enige om å sette et bedre forsvar og kjøre mer trykk fremover. Publikum som hadde møtt opp i hopetall fortjente også bedre spill av formlaget fra Vaulen.
Vaulen virket mer tente da andre omgangen startet. Forsvaret og keeper Refvik stoppet de urutinerte Varhaug spillerne enklere enn i første omgangen, som gjorde det mulig for flere kontringer av hurtigtogene på kantene. Vaulens store spiller var Espen Særvoll, som stoppet på 11 scoringer, hvor enkelte var av det lekre slaget. Varhaug sin keeper virket noe svimmel etter alle skuddene som skrudde rundt kroppen hans.

Utover i andre omgangen virket det som Varhaug gav litt opp, noe som gjorde at Vaulen drog i fra med en del mål. Enkelte av Varhaugspillerne ble frustrerte, og måtte ty til skitne triks. Geir Skretting fra motstanderlaget måtte tusle i garderoben etter å fått direkte rødt kort av dagens dommere Mark Øvrebø og Jan Tvedt. Han prøvde å stoppe Morten Osmundsen alene med keeper. Med 13-14 minutter igjen å spille og ligger under med 9 mål så er vel dette lite nødvendig.
Vaulen tok etter hvert fram den ene etter den andre lekkerbisken. Olaf Espeland sitt backhand skudd alene med keeper varmet Vaulensupporterne, og Stian Lima tok endelig et vellykket 360 graders skudd. Morten Osmundsen lobbet gang på gang inn mål som gjorde at Vaulen vant til slutt med en konfortabel 38-24 seier. Nye 2 poeng til Vaulen som har tatt over tabelltoppen fra Nærbø. Nærbø tapte begge sine kamper i helgen, borte mot Avaldsnes og Viking.

Neste kamp er hjemme mot Sola i Hetlandshallen den 31.01 kl 11:00. Håper publikum igjen kjenner sin besøkelsestid, og støtter Vaulenguttene mot en ny seier.