31-åringen har slitt med motivasjonen den siste tiden og tar også pause som spiller.
"Vi håper gnisten kommer tilbake for Ordaz som er miljøskaper nummer en," sier Jarle Eike.

PAUSE: Håpet er at Eric finner tilbake motivasjonen ved å ta en pause fra fotballen.

UNG BENK: Stian Lima (20), Eric Ordaz (15) og Stian Husvæg (15) satt på benken mot FK Haugesund 2 i 2002.

Lang karriere på A-laget
Eric fikk sin debut for A-laget i 2002. Tom Arne Bø Pedersen hadde reist i millitæret, mens Bjarne Hov var dratt på ferie, slik at trener og tidligere storspiller Tore Haugvaldstad måtte gjøre comeback i en alder av 42 år.
Med seg som backup tok man med seg en ukjent ung keeper fra guttelaget, som Tore hadde hatt keeperskole for på badeplassen den samme sommeren.
Vaulen spilte fantastisk den sensommerkvelden i Haugesund og ledet overraskende mot FK Haugesunds stjernegalleri. Etter 50 minutter på stillingen 4-2 til de oransje hadde tidligere Viking-, Bryne- og Norge U21-keeper Haugvaldstad blitt varm i trøya. En stikker ble sendt til Asbjørn Helgeland og det oppstod en 50/50-situasjon hvor Haugvaldstad kastet seg inn. Resultatet ble en knukket nese og tur til legevakten.

Inn kom den 27 år yngre Eric Ordaz og resten er historie som dem sier.

Eric var et stort talent og var innom Vikings juniorlag et par sesonger før han senere dro til Bergen for studier, men hele tiden holdt han kontakten med miljøet i barndomsklubben sin.

Høsten 2013 var han endelig ferdigstudert og tilbake i Stavanger og Vaulen. De siste to årene har han også vært spillende trener.
Det har blitt 169 kamper og 5 mål fordelt over 13 sesonger - foreløpig...

EKSTATISK GLEDE: Eric Ordaz har scoret som keeper seks minutter på overtid. Jublende lagkamerater kommer løpende til. (F.v - Vegard Natland, Erik Løken, Eric Ordaz, Alexander Nilsen Surdal (delvis skjult), Fredrik Stray Tjaum og Ingvald Halgunset.

Målscoreren Ordaz

Som ung keeper ble det en del benkesitting og Ordaz fikk ved flere anledninger prøvd seg som spiss med stort hell. Så i 2014 kom kanskje det mest legendariske målet. Seks minutter på overtid lå Vaulen under 2-3 borte mot Vardeneset. I et siste desperat forsøk kastet man frem keeper på en corner. Ja, du gjettet riktig - Ordaz steg til værs og headet inn 3-3! Spillerne kastet seg over Ordaz og både Aftenbladet og Rogalands Avis skrev om situasjonen.

PÅ GJENSYN: Vi takker for flere store øyeblikk og håper å se keeperen/spissen med det store oransje hjertet tilbake på Vaulenbanen også neste sesong - iallefall som tilskuer...