Piker 29 vant igjen
(16.09.10) Damelaget har nå gått åtte kamper uten tap og klatret til andreplass på tabellen.
Denne uken ble det ny seier mot Voll 2 rapporterer Anne Berit Haugsnes.
Vaulen - Voll 2 3-1
Himmelens sluser som ellers har vært kronisk lekk gjorde et kort opphold. Vaulens Piker 29 skulle møte Voll 2 i returoppgjøret på Vaulen Minibeach Arena. Det var duket for relativt perfekte forhold alt tatt i betraktning. Det var tirsdags kveld. Oppgjøret endte sist 3-3 i favør Voll. Vaulens piker var desidert best, men poengene ble delt. Denne gang hadde vi fordelen med hjemmebane og hjemmepublikum. Det skulle gå veien. Det var planen.
Etter hvert som kampstart nærmet seg begynte også tribunen å fylles opp. Opptil flere mer eller mindre trofaste supportere møtte opp denne dunkle og sure kvelden for å bivåne sine heltinner i oransje. Til vår store glede og delvise overraskelse. Det har tydeligvis gått gjeteord om sambafotball, tysk maskineri og vår fantastiske fremgang. Syv kamper på rad uten tap. Lite å kimse av.
Kampen kom i gang etter noen spede forsøk på oppvarming. Dette er en gode mange av oss ikke benytter oss av, så første del av kampen pleier å starte litt brått for noen. Vi la oss i en komfortabel 3-3 formasjon, eller mer en 3-2-1 formasjon der sentral midtbane utgjør det offensive presset. Dette gjorde dessverre at den sentrale midtbanen uteble mer eller mindre sentralt. Voll fikk plukke ballene og fôre sitt angrep med baller inn i bakrommet. Hadde det ikke vært for vår keeper og gode forsvar ville resultatet stått til mer enn bare 0-1 til pause. På tampen av omgangen klarte de å få inn en smyger fra skrå vinkle nede til høyre for vår keeper. Utagbart. Vi hadde også våre sjanser, men resultatet var 0-1 da vi gikk til pause.
Cecilie tok umiddelbart grep. Vi la om til vanlig 2-3-1 for å demme opp på midtbanen. Klarte vi å ta de ballene som ble fordelt derfra samt å stå bredere på midtbanen ville vi ha et mye sterkere samspill og muligheter for å rulle oppover i angrep med brede løp fra vinger. Vår spiss ville kunne jage ballen mer aggressivt. Som start på en god trend var det akkurat dette som skjedde. I ren Carew-stil presset Nina Volls keeper på et utspark. Ballen gikk rett i beina på Nina og returnerte i mål. Det sto 1-1. Vi gledet oss. Etter hvert som kampen utfoldet seg bølget den litt frem og tilbake. Undertegnede ble etter hvert skutt rett i bakken av en medspiller fra 2-3 meter. Da våknet jeg, endelig. Heldigvis er jeg hard i hodet, men med lengde mot 180 og bare 38,5 i sko er balansepunktet noe begrenset, så det gikk rett i bakken. Det viste seg at det var dette som skulle til. Vi rullet opp angrep på angrep med gode gjennomløp fra midtbanen og sidene. Flere sjanser og mye fint spill hevet humøret vårt i takt med Volls surmuling. Undertegnede satte to, sånt bare for å bekrefte at mye hadde gått galt oppi der. Det sto 3-1 da dommeren blåste i fløyta. Publikum var i ekstase, jubelen ville ingen ende ta.
Seirende gikk vi ut av kampen, utrolig letta. Vi klatra nok et trinn på stigen og ligger nå på 2.plass.
Dagens høydepunkt var det enorme publikumsoppmøte.
- Jeg har drømt om dette siden jeg var en liten jentunge. Det er deilig å scoret foran så mange fremmøtte, sier Nina Hinna i en kommentar.
- Det er litt skuffende at jeg ikke klarte å score tre, for jeg har aldri scoret tre i seniorfotball før, sier Anne Berit Haugsnes.
- Siste del av andre omgangen var fantastisk. Vi spilte veldig bra kontringsfotball og skapte mange sjanser. Vi hadde god kontroll, sier Christina Nygaard.
- Det er ikke noe annet enn vakker fotball, kommenterer Charles Magne Hinna, en av pikenes mest ihuga supporter.
Vi retter en takk til Liva som stillte som ballpike.