Seier mot laget på sisteplass!
(16.01.11) Vaulen tok søndag imot Lye fra Bryne som hadde tapt alle 7 kampene til nå i år. Dette var en kamp som måtte vinnes om drømmen om medaljer til oransjetrøyene skulle leve videre. Vaulen slet på keeperplass før kampen da både Tor Inge Sønderland og Kjetil Arne Refvik var bortreist. Kvie og klubblegenden Eirik Sunde skulle begge få prøve som bakerste mann, en utfordring de tok på strak arm. Begge klarte seg veldig bra og hadde flere gode redninger. Morten
Osmundsen, som var fjorårets komet, var også klar for kamp etter endt millitærtjeneste.
De første minuttene av kampen var jevn og lagene følgte hverandre til 2-2. Men så var det noen gode Vaulenminutter hvor Vaulen drog ifra med flere mål. Både Thomas Lund, Espen Thomas og Morten Osmundsen lekte seg til tider med flott håndball. Etter halvspilt første omgang ledet Vaulen med 7 mål, men Lye fikk igjen kontakt etter flere mål av Kjartan Ims som hadde 11 mål totalt i dagens kamp. Til pause var det 17-12 i favør Vaulen.
Andre omgang begynte bra for Vaulen, de første 10 minuttene så slapp Kvie kun inn 2 mål. Dette medførte at Vaulen fikk en god ledelse som holdt seg gjennom hele kampen. Mot slutten begynte flere av spillerne å merke det harde kamp programmet, og Lye fikk flere enkle mål. Til slutt vant Vaulen 31-24 og ligger kun 3 poeng bak Forus og Gausel på 3 plass på tabellen.