Hodgsons verste mareritt?
(15.06.12) I kveld blir det fotballfest når England møter Sverige. For Englands manager Roy Hodgson er nok EM enn større turnering enn da han møtte Vaulen i NM for syv år siden.
Han hadde spanet på Vaulen i serien, men mest hodebry hadde han nok med å få fyr på cigarillosen i vestlandsvær da Vaulen tapte oppladningen 2-0 mot Buøy.
Hodgson foretok derfor ni bytter fra deres siste seriekamp. Noe som var nær ved å føre til fatale konsekvenser.
I SKYGGEN: Roy blir sett på som en stor taktikker, men han var nær ved å få pryl av Bent Lie i 2005.
Vegard og lommemannen
Hodgson virket seierssikker da han jovial vandret rundt på Knudamyrå før kampen.
Det fikk Vaulens oppmann Vegard Ravndal erfare. "Han hadde begge jakkelommene fylt opp med Viking-pins som han ba meg overrekke spillerne som et minne," kunne Ravndal fortelle da han kom tilbake til benken med hendene fulle.

MØTTE HODGSON: Roy var veldig jovial før kampen og hadde fylt lommene med Viking-pins som han personlig ga til Vaulens oppmann Vegard Ravndal før kampen. Her skulle alle i Vaulen få et minne om kampen.

Ikke hørt om Vaulen badeplass?
Engelskmannen var alltid ærlig på at han var lagt for større oppgaver enn Viking, å da måtte møte amatørene i Vaulen var neppe et høydepunkt i karrieren.
"Jeg vet ikke hva jeg gjør her. Jeg kunne vært i Monaco og røyket en stor, feit sigar. Men se på meg, her er jeg, og jobber ræva av meg for noen jævla lommepenger!"
Sitatmaskinen Roy Hodgson
For Vaulen-spillerne var dette et høydepunkt i karrieren. Øyvind Vollen som ikke hadde trent med A-laget på over en måned, dukket eksempelvis plutselig opp da han øynet en plass på benken.

Ledet til pause
Et oransje sjokk kom allerede etter 11 minutter da Vaulen tok ledelsen etter selvmål av Ronny Deila. I TV2s studio i Bergen kokte det. Studiovert Davy Wathne omtalte flere ganger "lille Vaulen" som var i ferd med å ryste fotball-Norge.

BLOODY HELL: Hodgson tror ikke det han ser! Isteden for å kose seg med opptjente midler ved Middelhavet, måtte han fryse i skyggen og se Vaulen lede 1-0 til pause.

BUNNPUNKTET? Vi er usikre på hva peptalken i pausen gikk ut på, men antar den var noenlunde så her. "Come on chaps, I hope they ain't put on that guy Øyvind Vollen in the second half."

Måtte ty til ulovlige midler
Nå gikk det som det måtte i andre omgang. Bjørn Berland utlignet tidlig, før Ronny Deila fikk gjøre som han ville av dommeren på et corner og stanget inn 2-1.

MÅTTE BRUKE ULOVLIGE MIDLER: Ronny Deila bruker Sverre Gjuvsland som klatrestativ og headet inn 2-1 målet. Det skulle aldri ha vært et mål.

Vaulen hadde en fenomenal keeper
Etter kampen skrøt Hodgson av Vaulen.

"Vi visste vi ville få hard motstand. Vaulen skal ha kredit for måten de kjempet. I tillegg hadde de en veldig god målvakt i Tom Arne Bø Pedersen."
Hodgson til pressen etter kampen.

SKREV AUTOGRAFER: Vaulen fyller 75 år i mars. Høydepunktet var nok kampen mot Viking hvor Roy Hodgson var nær sin største smell i karrieren.
"Det var dagen da David nesten slo Goliat og Vaulen-guttene viste at de kan spille jevnt mot de beste på en god dag."
Stavanger Aftenblad

BEDRE KOMFORT NÅ: Englands nye trener Roy Hodgson har en lang karriere, vi innbiller oss at han husker kampen mot Vaulen godt. Selv om benkene i EM er litt mer komfortable enn trebenkene Eirik Sunde hadde fått tak i.