To nye poeng på hjemmebane!
(14.11.10) Vaulen Håndball reiste seg etter det forsmederlige tapet i går. Søndag ble Avaldsnes slått 29-24 på hjemmebane.
Et Vaulen lag fullt av revansjelyst tok søndag imot Avaldsnes fra Karmøy. Avaldsnes var laget Vaulen slo med 1 mål siste kamp i forrige sesong da man sikret kretsmesterskapet, så dette var en åpen kamp på papiret før kampstart. Vaulen stilte med et sterkt lag, selv om lagets stjerne Espen Særvoll måtte stå over pga. kamp med Hinna laget han trener.
Vaulen hadde bestemt seg for å stå bedre sammen bakover i dagens kamp, noe som de framøtte tilskuerne kunne bevitne. Avaldsnes slet med å komme igjennom muren av et forsvar, og keeperne bak fikk en enklere jobb enn i går mot Forus & Gausel. Fremover så spilte Vaulen enkel håndball med overganger og krysspill som man lykkes med. Vaulen fikk tidlig en ledelse på 5-6 mål, men utover første omgangen ble Vaulen spillerne litt trøtte slik at Avaldnes fikk pynte på pauseresultatet som ble 14-10 til oransjetrøyene.
Andre omgangen fortsatte som den første, Vaulen tok kommandoen og hadde hele tiden en behagelig ledelse. Store sterke Thomas Lund kom lett igjennom forsvaret gang på gang, og kampen virket kjørt. Men så virket som ledelsen var for behagelig pga. når det var 10 min igjen så begynte Avaldsnes å ta over kampen. Et godt forsvarspill resulterte i flere enkle kontringsmål. Vaulenspillerne ble stresset og tok dårlige valg i angrep. En ledelse på 8 mål ble plutselig til 4 når det gjenstod 04:30 på klokken. Skulle kampen endre i katastrofe?
Vaulen tok en timeout slik at slitne kropper fikk 1 min hvile, og det virket som det gjorde susen. I det påfølgende angrepet så ble rutinerte Kjetil Ween vekslet opp, og han satte enkelt ballen i mål. Avaldsnes hadde fremdeles håp om poeng, men da Vaulen snappet ballen og Ween fikk en kontringsball eliteserien verdig og satte ballen i nota så var kampen over.
Vaulen vant til slutt 29-24, og Vaulens toppscorere ble delt mellom Thomas Lund, Kjetil Ween og Atle Sivertsen (4 på straffe) med 5 mål hver.