MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Åkra i cupkamp
(14.04.05) Vaulen spiller første runde i NM kvalifisering på fredag kveld.
Motstander er Åkra og avspark på Hinna kunstgress er 18.30. Merk den nye tiden!
Hoveddommer er Martin Slee fra Våganes FK.
OVER FJORDEN: Flott besøk fra Karmøy.
 
Luksusproblemer i Vaulen
Vaulen brukte 18 mann da de slo Rosseland 12-0, men i cupen er det bare lov med tre bytter. Med andre ord har Vaulen et luksusproblem mot Åkra.
På skadefronten fikk Sverre Gjuvsland føling av en strekk sist, men trolig er det ikke mer alvorlig enn at han spiller fredag. Tom Stian Sunde har ikke trent i det siste grunnet skade og er tvilsom. Ellers har Jarle Eike og Alexander Landsnes meldt forfall da de skal opp til Bergen i helgen.
 
HUSKER DU? Vaulen
tapte to ganger mot Åkra i 2002, men vant serien.
Steini og Co. i 2002
 
Vaulen har ikke gått videre i cupen på 47 år. I moderne tid har man hatt tre forsøk uten hell. Les om cuphistorien her!
Åkra i bedring
Åkra trenes av av den tidligere Grannekam-spilleren og treneren Harry Skulerud. Laget har vært variable i vinter, men har vunnet de to siste kampene. I følge ekspertene i nordfylket sies det at man har et sterkere lag i år, og at de har forbedret stryrken fremover.
I den siste testen ble det 8-0 mot 5.divisjonslaget Sveio. Der ble Helge T Langåker kampens store spiller med fire mål!
Vil revansjere 2002
Vaulen Beachboys fikk tak i Åkras Alf Klæhaug. Han husket smertelig godt utkjempingen mellom Vaulen og Åkra i 2002 sesongen, hvor Eirik Ekholdt to minutter på overtid fikset Vaulen gull!
"Åkra IL har de fire siste sesongene vært å finne blant de øverste lagene i 3. divisjon," sier Alf.
"Nærmest toppen var vi i sesongen 2002 da Vaulen snøt oss for puljeseieren på overtid i siste serieomgang. Vaulen scoret 4-3 målet mot Randaberg og passerte Åkra på bedre målforskjell - Åkra tapte 3-0 for FKH 2 i siste serieomgang, og kunne med minst uavgjort selv avgjort."
 
FAST EDDI: Ekholdts overtidsmål nektet Åkra opprykk.
 
2002 tabellen
 
"Året etter var Sandnes suveren vinner med Åkra på 2. plass. I fjorårets sesong kladdet det på slutten. Egersund vant foran Kopervik og FKH 2 med Åkra på 4. plass."
Store utskiftninger
Åkra håper å være blant de fire beste også denne sesongen, selv om det har vært en del utskiftinger i stallen. "Borte er Bjørn Egil Apeland (keeper til Skudenes), Per Eirik Gjesdal (midtstopper - lagt opp), Glenn Ivan Hemnes (midtbane til Skudenes) og Ferdinand K. Haaland (spiss til FKH)."
"Kristian 'Kick' Størkersen meldte i vinter også overgang til Kopervik, men gjorde heldigvis vendereis og er nå tilbake i Åkra-drakten igjen.  I tillegg har vi fått Ståle Svensen (keeper fra Kopervik), Odd Magne Bjørnsen (midstopper fra Kopervik) og Per Andree Øritzland (forsvarer fra Nord), samt at Morten Vea har kommet tilbake fra et års pause fra A-laget."
"Heldigvis spirer og gror det fortsatt i vår ungdomsavdeling der det spesielt fra 16 års laget og nedover er mange spennende talenter.  Også i inneværende sesong forventes det at to-tre 16-17 åringer vil vise seg fram."
Berg og dalbane
"Forberedelsene til årets sesong har vært noe berg og dalbane. Mye av dette skyldes at disponible spillere har vært varierende pga. arbeid, skader og sykdom. Ting tyder imidlertid nå på at serieformen er i anmarsj og spillere er tilbake fra skader. Generalprøven mot Avaldsnes (rival i årets 3. div.) ble vunnet i med 3-1 under værforhold som ikke akkurat innbød til fotballspill (snøstorm!)."
Slått ut av mesteren
I 2004 vant Brann cupen, på veien til Ullevaal måtte de innom Åkra. "Med fjorårets cupmøte med Brann som jo vant NM til slutt, friskt i minnet, er det klart at vi ønsker å vinne fredagens kamp. Om vi er gode nok til det er en annen sak. Spennende skal det i hvert fall bli å møte et sympatisk Vaulen-lag igjen. Håper på et fartsfylt og spennende cup-oppgjør der det beste laget vinner! Lykke til!"
Stallen: Ståle Svendsen, Magnar Mathiassen, Helge J Sandhåland, Arne Ferkingstad, Tor Kallhovd, Karl Johannessen, Per A Øritzland, Jarle Thomassen, Harald Himle, Lars Kristian Lund, Egil A Vedøy, Henning Larsen, Kjetil Kvilhaug, Helge T Langåker, Idar Mathiassen, Glenn H Thomsen, Cato Tveit, Rune Warholm, Eirik Johannessen, Joakim Grindhaug, Morten Vea.
 
Visste du at..?
  • Viking-keeper Tore Snørteland er Åkrabu.
  • Åkra kom til første ordinære cuprunde i fjor, men da tapte de hele 9-0 mot Brann. I 1995 møtte de også toppseriemotstand, men da ble Viking for sterke og vant 6-1.
  • Fjorårets toppscorer Ferdinand Krohn Haaland (22 mål) signerte for FKH i vinter. Der vil han spille med broren Stig som har en fortid med Brann, Ham-Kam og FC Aarhus.
  • Både Vaulen og Åkra er stiftet i 1938?
  • Spissen Rune Warholm spilte Champions League kvalikk for finske MyPa i 1997...
  • Den gamle Viking-spilleren Idar er bror av Magnar.
VAULEN
03.02
Buøy
2-1
10.02
Staal Jørpeland
2-1
17.02
Eiger
4-2
25.02
Bjerkreim
1-1
28.02
Varhaug
2-1
17.03
Stavanger IF
0-3
01.04
Egersund IK
2-2
11.04
Rosseland
12-0
ÅKRA
20.01
Grannekam
6-3
30.01
FKH
0-6
15.03
Skjold
3-1
22.02
Bremnes
6-0
04.03
Stord/Moster
4-5
12.03
SIF
0-3
22.03
Nord
2-3
29.03
FKH 2
1-5
07.04
Avaldsnes
3-1
11.04
Sveio
8-0