Vaulen tok nye viktige poeng
(14.02.10) Søndag ettermiddag tok Vaulenguttene i mot ”oldboys” laget til SIF.
Vaulen sliter med folk for tiden, og to spillere meldte sent sin ankomst til kampen. 9 spillere hadde Vaulen samlet sammen, en klar forbedring i forhold til lørdagens kamp. Vaulen ønsket revansje fra tapet tidligere i sesongen mot de rutinerte gamlegutta med Øystein Stray i spissen.
Kampen startet i et dårlig tempo fra et Vaulen lag med tøff kamp i beina mot FGI på lørdag, og SIF som er kjent som et lag som trekker ned tempo til det ultra kjedelige. Vaulens spillende manager Atle Sivertsen dirigerte sine spillere med god hånd helt fra starten av kampen. Oransjetrøyene tok tidlig en 4-2 ledelse, og virket til å ha god kontroll på kampen. SIF tok deretter over og snudde kampen 6-4 etter flere gode inspill til sin yngste spiller på strek.
Men Vaulens backspillere Atle, Pål Særvoll og Knut Tallaksen kjørte gode overganger som fikk SIF spillerne i bevegelse. Dette førte til store rom til strekspillerne Christian Aasland og Olaf Espeland, som resulterte til straffekast da SIF spillerne måtte ta i bruk 6 meter feltet gang på gang. Straffespesialisten Pål Særvoll drog fram den ene etter den andre trikk varianten som frustrerte SIF sin keeper. Til slutt måtte keeper ta i bruk ansiktet sitt for å redde straffene fra Særvoll jr.
8-9 i favør SIF ble til 14-10 til Vaulen 5 minutter før pause. Nå var Vaulen skikkelig i siget! Men en unødvendig utvisning førte til at SIF fikk to enkle mål de siste minuttene av første omgang slik at lagene gikk til pause med 14-12 til hjemmelaget.
Vaulen hadde et planlagt keeperbytte i pausen. Tor Inge ”Bodø” Sønderland gikk ut etter en bra førsteomgang, og inn kom Kjetil Arne Refvik som har reddet Vaulen ved flere anledninger denne sesongen.
Vaulen satte litt mer fart i andre omgang som skulle vise seg å være et bra trekk. Rene kontringer og ankomstspill medførte i mange enkle mål i en andre omgang Vaulen dominerte. Vaulen hadde en 3-5 måls ledelse i hele andre omgangen etter flott angrepspill. En periode scoret Vaulen i hvert angrep, men skal sies at SIF hadde to målvakter som ikke hadde sin beste dag på jobben.
Atle Sivertsen ble den store helten med hele 14 mål, fullt av Morten Osmundsen med 10 mål og Pål Særvoll med 7 mål.
I slutten av kampen prøvde SIF seg på 2 frimerker, men det var ingen tvil om at poengene skulle gå til laget i oransje. Vaulen lekte seg i slutten av kampen med både trikkskudd og piruettskudd alla Anja Andersen. Til slutt vant Vaulen med hele 9 mål, og holder følge med Nærbø og Viking i toppen av divisjonen.
Ellers skal det sies at kampens klovn uten tvil var dagens dommer Mark Øvrebø. Både spillere og publikum (10 i tallet) fikk seg en god latter da den "myndige" dommeren gang på gang ville vise at på parketten er det han som bestemmer. Heldigvis hadde ikke dette noe innvirkning på kampens utfall denne gang!