Håndballfeber etter tre strake seire
(13.12.09) Lørdag reiste Vaulenguttene helt opp til Ullandhaug for bortemøtet mot STIL-UIS.
Hjemmekampen mot samme lag for noen uker siden var jevn, og lørdagens kamp var lenge god og jevnspilt mellom to lag som spiller fin håndball.
Vaulen stilte opp mot 11 spillere, hvor stjernen Espen Særvoll manglet. Stor dramatikk da keeper Kjetil Arne Refvik hadde tatt feil av klokken, og kom fem minutter etter kampen skulle ha startet. Kantspiller Stian Lima hadde tatt på seg bukse og genser å var klar til å steppe inn i målet. Lima hadde ikke stått i mål siden gutter 10 for Viking, men heldigvis for alle med oransj hjerte så kom Refvik i grevens tid.
Første omgang var jevnspilt hvor lagene scoret annenhver gang og halvveis i omgangen var stillingen 10-10. Vaulen spilte ok i forsvar, men kastet en del baller bort i kontrings- og ankomstspillet. Med litt mer presisjon så hadde Vaulen dratt i fra allerede i slutten av første omgang.
De siste 5-10 minuttene av første omgang skulle imidlertid Vaulen guttene vise hvem som var det beste laget. Refvik stengte buret bakover og Pål Særvoll vartet opp med ”man of the match” spill fremover, og til pause stod det 15-18 til Vaulen.
Andre omgangen fortsatte slik første sluttet, med godt Vaulen forsvar og keeperspill i ”verdensklasse”. STIL-UIS gav aldri opp, men når de bommer på klare kontringersjanser så var det ikke i tvil hvor poengene skulle ta veien. Studentene måtte også bruke ulovlige midler når Særvoll skulle stoppes. To ganger måtte ”Pølla” ta telling etter stygge taklinger, men han fortsatte med storspillet som varmet alle Vaulen patriotene på tribunen.
På slutten av kampen vartet oransjetrøyene opp med årets angrep hvor Atle Sivertsen og Særvoll først hadde en ”tjekker” bevegelse, og deretter serverte Særvoll ballen i flyger til sin fetter Morten Osmundsen som dundret ballen i krysset! Vakkert spill! Fotballstjernene Lie, Rannestad og A. Idsø gav håndballstjernene trampeklapp tilbake!
Kampen endte 25-38 til Vaulen som tok nye 2 viktige poeng, og tar juleferie kun 1 poeng fra tabelltoppen.
Kjetil Arne Refvik
(Blir vel strengt tatt 39 mål, men men ikke lett å sekretæriatet med Vaulen sin turbohåndball)
Vaulens svar på Heidi Løke; Christian Aasland.