(12.11.23) Torsdag innleder Vaulen KM-spillet hjemme mot Kåsen før returmøte på søndag.
Vinneren får finale mot enten Ganddal eller Avaldsnes.
Vaulen har kun vunnet KM tre ganger gjennom historien og forrige gang var for hele 44 år siden!

1951/52 - gull
Vaulen vinner 3. divisjon avdeling 2 etter 9 seire og en uavgjort på ti kamper. Med målforskjellen 38-8 har man vært rimelig suverene og vinner seks poeng foran jørpelandsklubben Midtun.

Kretsmesterskapet spilles som serie mot Nord og Moi og det blir en meget jevn serie hvor alle lag vinner en kamp hver. Vaulen tar KM-gullet på målforskjellen 4-3 foran Nord med 4-4 og Moi med 4-5!
Kampene var også kvalifiseringskamper til 2. divisjon.

11. juni 1952 slår man Moi 3-1 på Jarlabanen etter et hattrick av Arne Fosse. Søndag 15. juni spiller man borte mot Nord i Haugesund og taper 2-1 tross godt banespill.

Ivar Tjøstheim scorer Vaulens mål. Vaulen og Nord rykket opp, mens Moi måtte fortsette i 3. divisjon.

1952/53 - sølv

Suveren sesong av Vaulen i 1952/53-sesongen. Etter å ha rykket opp til 2. divisjon vinner man åtte av åtte med målforskjellen 30-3. Hele syv poeng foran Nord.

KM-finalen gikk mot EIK. Etter å ha tapt 4-1 hjemme på Jarlabanen er det meste av håpet ute og returoppgjøret i Egersund byr på et nytt tap 2-1.

Olav Claussen scoret i den første kampen 13. juni, mens Odd Jakobsen scoret i returmøtet 20. juni.

1966 - 4. plass
Vaulen vinner 4. divisjon gruppe 4 etter 11 seire og 3 tap går man foran Madla på målforskjell, mens Sauda halset poenget bak.

KM-spillet var også kvalifisering til 4. divisjon hvor alle avdelingsvinnerne møttes en gang hver.

Lørdag 1. oktober spiller man 1-1 hjemme mot KFUM på Hinna stadion. Reidar Øverland nettet for Vaulen.

Den påfølgende lørdagen spiller man på nytt 1-1, denne gangen borte mot Saif i Sandnes. Harald Hestnes scorer i det som var hans eneste kamp den sesongen.

Søndag 16. oktober møter man Oltedal på nøytral grunn på Sandnes. Et knepent 1-0 tap gir faktisk 4. plass i KM og ikke noe opprykk.

1967 - 4. plass
Vaulen vinner 5. divisjon to poeng foran KFUM. 10 seire og en uavgjort på 14 kamper var beholdningen.
I KM ble det ny 4. plass bak suverene Ganddal med Hinna og Havørn bak dem.

Man startet hjemme mot Ganddalen lørdag 30. september på Hinna og ryker på 4-0 tap.

Lørdag 7. oktober er det storkamp på Hinna hvor Vaulen tar i mot Hinna. Her ender det uavgjort etter mål av Odd Inge Aarnes og Nils Sægrov netta.

Lørdag 21. oktober taper man 1-0 borte mot Havørn i Tananger. Dermed ender man sist med målforskjellen 2-7.

1972 - gull

Vaulen vant nye 6. divisjon foran Høle. Man gikk gjennom sesongen uten tap og 13 seire på 14 kamper. Målforskjellen 60-5 betød at man var optimistiske foran KM.

I KM spilte man enkeltkamper i serie mot Vedavåg og Kåsen. Seier 4-0 over Kåsen og uavgjort 1-1 mot Vedavåg hvor Vaulen tok gull med målforskjellen 5-1 foran Vedavågs 5-2.

Lørdag 23. september tok Vedavåg ledelsen 1-0 allerede etter 30 sekunder på Vea Stadion, men John Ekelands utligning etter halvtimen ga 1-1.

Før den siste kampen hadde Vedavåg slått Kåsen 4-1 slik at man måtte vinne 4-0 eller tre klare overmål.

Det ble en lett kamp på Hinna stadion lørdag 7. oktover hvor man ledet 3-0 til pause. 4-0 kom tidlig i andre omgang og Vaulen gikk bare rundt og jublet resten av kampen uten at Kåsen hadde noe å komme med. Man var faktisk nærmere 6-7 mål enn Kåsen scoring. Vaulens mål ble scoret av John Ekeland 2, Terje Andersen og Stein Lindeberg.

Etter kampen samlet laget seg med koner, forlovede og kjærester i Bankhytta oppe i Sirdalen hvor man hadde en virkelig god avslutningsfest.

1979 - gull

Vaulen vinner 6. divisjon fem poeng foran Hinna etter 16 1 1. Til siste seriekamp borte mot Stegaberg overnatter man på hotell i Haugesund.

I KM-finalen vinner man 4-3 hjemme mot Bakke etter ekstraomganger på Vestbanen oppe ved Stavanger stadion.

For Bakke var det en helt ny opplevelse å spille på kunstgress og det mente de var en avgjørende faktor, men dette var også Vaulens første kamp på kunstgress selv om man hadde leid banen på vinteren for å trene der.

Vaulen utlignet både etter 40 minutter og 55 minuter før man tok ledelsen for første gang etter 65 minutter, men Bakke svarte ti minutter senere til 3-3.

Femten sekunder før slutt i andre ekstra omgang sender Trygve Imsland avgårde et vakkert skudd slik at Vaulen sikrer seg sitt foreløpig siste KM-gull på A-lagsnivå.

(Lagbildet er fra 1980)

2002 - sølv

Så et byks før man igjen skulle få spille KM. I 2002 vant Vaulen 3. divisjon. Dermed ble det Play Off om opprykk til 2. divisjon!

Man startet borte på Ålgård stadion og håpet svant hen tidlig. Anders Idsø ga riktignok nytt håp med 1-3 på straffe etter drøye timen, men Ålgård svarte like etter. Erik Gysland scoret også, men man tapte 6-2.

Dermed var det meste avgjort før returmøtet på Hinna stadion. Her spiller man 2-2 etter mål av Alexander Landsnes og Jan Tore Kleiberg foran 350 tilskuere.

2012 - sølv

Nytt sølv i KM, denne gangen på færre scorede mål. Vaulen vant 4. divisjon på suverent vis foran Hana.

I KM slo man Eiger 2-0 og spilte uavgjort 1-1 mot Hundvåg. Da Hundvåg slo Eiger 3-1 tok dem gullet på flere scorede mål!

Mot Eiger i Håla vant man etter at Marius Fossmark ga oss ledelsen før et selvmål ga 2-0.

Jon Nessa ga 1-0 mot Hundvåg, men Morten Melkeviks utligning ødela festen på Vaulenbanen.

2023 - pågående
Vaulen vant 5. divisjon på suverent vis 13 poeng foran Hinna 2.

En dobbelsemifinale mot Kåsen skulle gjøre opp om retten til finale mot enten Ganddal eller Avaldsnes.
I den første semien torsdag 16. november vant man 2-1 over Kåsen etter at Theodor Gabrielsen snudde kampen med to kjappe rundt halvtimen.

Returmøtet lå lenge og vippet før Aleksander Gundersen satte inn et frispark som ga ny 2-1 seier. Dermed 4-2 sammenlagt. Noah Beisland scoret det første målet for Vaulen etter at vi havnet under tidlig.

Ganddal tok seg til finalen ved å slå ut Avaldsnes. Til finalen ble man enige om å gjøre det opp i løpet av en kamp. Man fant en nøytral bane i Randaberg Arena.

PS: Da B-laget tok KM-gull i 2022 var det fjerde gang at et elleverlag fra Vaulen tok kretsmesterskapet.
C-laget tok seks KM-gull under Frode Lima i 2002, 2003, 2004, 2010, 2014 og 2019. Veteranlaget til Frode Lima vant KM i 2022.