MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Yann: –En drøm som går i oppfyllelse!
(11.09.10) Lørdag kveld møtte vi Yann the man på spillerhotellet i Trondheim. I morgen sitter han på benken mot Rosenborg. Kampen ser du på TV2 Sport fra klokken 18.00.
Kommer han inn mot Annan, Prica og co? Viking mangler nemlig en del folk med Sokolowski, Ingelsten, Fillo og Kallio ute.
Å signere for Viking er en drøm som går i oppfyllelse for unggutten som spilte i Vaulen til han var 15 år.
ORANSJ PREG PÅ STADION: Endelig kan det bli kjekt igjen å gå på Viking stadion.
"Jeg er veldig glad for kontrakten. Dette er steg i riktig retning fordi jeg får nå muligheten til å spille Tippeliga fotball. Det er selvfølgelig en drøm som går i oppfyllelse, men det er også nå alvoret begynner. Nå er alt opp til meg selv," forteller Yann Erik til Vaulen.com.
Et av landets største talenter
Midtbanespilleren har alltid blitt regnet som et stortalent. I sin tid var han med på Solskjær-akademiet som samler bare de beste spillerne i landet.
"Da jeg var i Vaulen spilte jeg fast på kretslaget og fikk være med på solskjærskolen. Følte at det ikke var nok med guttefotball og begynte derfor i Viking i juli 2007. I tillegg spilte broren min på juniorlaget til Viking, og da var det naturlig å følge etter hans fotspor."
YANN THE MAN: Yann Erik de Lanlay
Har blitt sterkere i kroppen
Vi fikk et varsel om at 18-åringen hadde tatt store steg i vinter da han var med Viking på treningsleir til Spania. "Tiden i Viking har vært fantastisk. Føler selv at jeg har tatt nye steg hele tiden, og derfor fått en jevn utvikling. Det er mange årsaker til at denne sesongen har gått så bra, men hovedårsaken er nok at fysikken min er mye bedre enn før."
Spilletid blir en bonus
Allerede på søndag sitter han på benken når Viking spiller mot Rosenborg. Ambisjonene er tilstede, men han tar ikke helt av verken med klubblag eller landslag. "Får jeg spilletid i tippeligaen i år, tar jeg det som en bonus. Jeg har ikke fått noen signaler fra Norge U19, så vet ikke om jeg er nær eller ikke."
De Lanlay har ikke hørt om det drypper litt på Vaulen etter signeringen med den såkalte utdanningskompensasjon? "Det vet jeg ikke, men håper selvfølgelig at det vil skje."
Skader ødela for storebror
At familien har gode fotballgener er utvilsomt. Broren Even var også i sin tid et spennende talent i Viking. Nå studerer han i Trondheim. "Han var et veldig stort talent, men måtte gi seg pågrunn av skader. Han spiller fremdeles, men det er bare for kos."
DEN NYE VINEN: Anders Idsø og Vaulen hadde taket på Viking 2 og Yann Erik de Lanlay i 4-1 seieren tilbake i juni. Sammen med broren Thomas var han de siste Vaulengutta som har fått kamper for Vikings A-lag, men det var for 10 år siden.