MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Årsrapport 2005 - 1990-kullet
(10.04.06) Et hakk svakere enn forventningene, men samlet et fint år
Spillere, trenere og oppmenn vil samlet se tilbake på 2005 som en fin sesong. Vi er særlig godt fornøyd med at vi har klart å gjennomføre ambisjonene om å viderutvikle førstelaget til ett av byens beste lag, samtidig som vi har sikret et sportslig og sosialt tilbud til alle 27 spillerne i troppen.
Førstelaget hadde imidlertid ikke marginene på sin side og klarte ikke å kvalifisere seg til eliteserien. Det var en skuffelse. Både førstelaget og andrelaget hadde imidlertid en flott høstsesong.
Turneringen i Kristiansand på tampen av sesongen lover godt for 2006 sesongen.
Topp og bredde
Som trenere og ledere har vi gjennom en årrekke hatt som ambisjon å lage et godt opplegg som kombinerer sportslig spissing med et godt breddetilbud. Vi synes vi har lykkes godt med dette. Det har vi fått til gjennom satsing på sportslig differensiering på treninger og kamper, kombinert med felles treninger, turneringer og sosiale aktiviteter. I løpet av sesongen hadde vi (et forventet naturlig) frafall på to spillere og tilvekst på en spiller (tilflytting). Etter sesongen har en spiller sluttet (på grunn av forhold utenfor laget) og en spiller har meldt overgang til Jarl. Vi har imidlertid fått en tilvekst på en spiller fra Jarl.
Målet om å nå eliteserien
Vårt førstelag har gjennom mange år vært blant de beste i byen (og til dels kretsen). I 2004 var laget en tapt loddtrekning fra finalen i kretsmesterskapet. Foran 2005 sesongen hadde vi derfor som hovedmål å kvalifisere oss til høstens eliteserie. Vi regnet med at Viking som hadde fisket inn 3 kretslagsspillere fra andre klubber, Ålgård og kanskje et Haugesund-lag, ville være bedre enn oss. Med Viking, Vidar og Hundvåg (kretsmestre 2004) og flere andre gode lag i vår pulje, visste vi imidlertid at det ville bli krevende for førstelaget å kvalifisere seg til høstens eliteserie.
Innledende "vårcuper": To finaler - et tap og en seier
Før serien startet, deltok våre to lag i to cuper - Nærbøs vinterserie og vår egen vårcup. Førstelaget spilte seg fram til finalen i begge cuper. I vinterserien startet laget i januar med et 1-6 tap for Ålgård, men spilte seg gradvis klart opp - og helt fram i finalen. I en ny kamp mot Ålgård, ble det etter et jevnt oppgjør som dog ble ødelagt av sterk vind, til slutt et 3-2 tap. I VVC fikk førstelaget en (for) lett innledningspulje. Det stod 30-0 etter tre kamper. Deretter slo vi ut Vidar (4-0) og Sandnes Ulf (3-1) (som ble nr. 2 i kretsmesterskapet) før vi til slutt slo Randaberg (2-1) i finalen, dog uten å imponere spillemessig i denen kampen. Det viktigste var imidlertid å vinne egen cup. Vårt andrelag hevdet seg også godt i VVC. Laget kom på andreplass i innledningsspillet og spilte opp mot sitt beste.
Serien: Laget hadde ikke marginene på sin side
Førstelaget fikk den verst tenkelige start med tap i de to første seriekampene, 0-1 mot SIF og 0-3 mot Viking. I åpningskampen mot SIF var sjansestatistikken 10-1 i vår favør, men vi fikk ikke satt noen av 100 % sjansene. Denne uflaksen eller svakheten kom dessverre til å prege vårsesongen. Tapet mot Viking var greit nok, i en kamp de fleste spilte langt under pari. Utover forsommeren viste laget at de likevel er blant byens beste, ved å slå Vidar og Madla, og ved å spille uavgjort mot Hundvåg. Laget hadde fortjent å vinne også kampen mot Hundvåg og hadde dermed vært kvalifisert til eliteserien. Til slutt kom laget på fjerdeplass bak Viking, Vidar og Hundvåg (ett poeng). Vi nådde ikke "eliten" hovedsaklig fordi ikke satte målsjansene. Det spilte nok også en rolle at Jonas Kartevold som var lagets beste spiller og toppscorer i 2004, var ute på grunn av skade fram til mai, og ikke var spillemessig på høyde før høstsesongen.
Dana Cup: Fint sosialt, men tja sportslig
Etter gode sportslige resultater i Norway Cup i 2003 og 2004, så vi fram til en fin sommerturnering i Hjørring. Vi dro av gårde til Danmark med 27 spillere fordelt på 2 lag (hvorav en var skadet), og var klar over at troppen var i "snaueste laget" til å stille to lag. Sosialt var Dana Cup en suksess. Spillere, trenere og oppmenn hadde det alle kjekt sammen. Av puljeoppsettet så vi at førstelaget ville få det krevende: Et elitelag (kretslag?) fra Athen, Bjerkealliansen (ett av Oslos beste lag), samt et jevnt godt svensk lag. Førstelaget spilte på langt nær opp mot sitt beste og klarte ikke å kvalifisere seg til A-sluttspillet. Vårt andrelag møtte lettere lag, men oppnådde resultater over det vi kunne forvente både i innledningsspillet og i B-sluttspillet. Godt spill av flere av nøkkelspillerne og gjennomgående vinnervilje i hele laget var årsaken til de gode resultatene. Selv om det ble en del bussing fra skolen 15 km utenfor Hjørring til de ulike arenaer i Hjørring, har vi alt i alt gode minner fra Dana Cup.
Høsten ble likevel bra
På tross av at førstelaget ikke klarte å kvalifisere seg til eliten og den sportslige nedturen i Dana Cup, ble høstsesongen likevel positiv for begge lag. Allerede i midten av august begynte vi å "tenke 2006" og trappet opp hurtigheten - og utholdenhetstreningen. Gjennomgående ble det gjennomført fem fotballøkter inklusive kamp pr. uke i høstsesongen. Førstelaget møtte i 1. divisjon bare middels gode lag og representerte aldri noen stor utfordring. Laget vant alle sine kamper med et gjennomsnitt på 8-0. Andrelaget med drahjelp fra 3-4 førstelagsspillere, var ikke langt unna puljeseier i 2. divisjon, men kom til slutt på en meget hederlig 3. plass.
Høstturnering i Kristiansand
Første helg i november deltok en tropp på 17 spillere (og tre ledere) i en "vinterturnering" i Kristiansand. Det var deltakelse fra en rekke lag fra Østlandet, Sørlandet og Rogaland. Kvaliteten på lagene var blandet. Til slutt var det Madla som laget har kjempet mot i den lokale serien, som gav oss mest motstad. Innledningsspillet gikk greit og laget avanserte først til kvartfinalen (4-1) og så semifinale. Semifinalekampen ble en tett og hard kamp. Med vinnervilje og taktisk godt spill vant laget overbevisende 2-0. Vi var nærmere 3 og 4-0 enn Våg var redusering. Dette var nok lagets beste kamp i 2005 sesongen. En time senere var det klart for finale og ny kamp mot Madla. I stiv kuling og regn ble det til slutt uavgjort 1-1, men Madla slet seg foran på flere cornere. Selv om vi ikke fikk med oss seierstrofeet, viste laget flott spill. For øvrig hadde guttene og lederne en fin helg som vi alle kommer til å huske.
God ferdighetsutvikling
De fleste spillerne i troppen har vist en jevnt god ferdighetsutvikling i løpet av sesongen. Særlig utover høsten har mange av guttene hatt en fin utvikling. Vi mener dette skyldes flere treningsøkter - både fotballøkter og økter med vekt på å bygge opp fysiske ressurser. Videre førte reorganisering av førstelaget, både i forsvar og midtbane, til bedre samhandling, noe som bidrog positivt til flere av prestasjonene til førstelagsspillere.
Magnus Kartevold (forsvar/midtbane) ble valgt til troppens beste spiller, mens premien til den mest fremgangsrike spiller gikk til keeper Einar Dørheim.
Kretslagsspillere og utmerkelser
Magnus Kartevold har spilt fast på kretslaget i sesongen 2005. I tillegg har Espen Klette deltatt på flere samlinger. Tarald Kleppa som har hospitert fra klubbens 91-lag har deltatt på kretsens 91-samlinger.
Spillerstallen 2005
Førstelagstroppen* (17):
Andreas Vollen, Einar Dørheim (keepere)
Øystein Halvorsen, Andreas Gilje Søberg, Pål Paust-Andersen, Espen Klette, John Petter Gilje, Jostein Ballestad, Joakim Svensson (forsvar)
Jonas Kartevold, Magnus Kartevold, Tarald Kleppa, Torbjørn Ankerheim (midtbane)
Aleksander Surdal Nilsen, Henrik Jelsa, Axel Svihus, Magnus Torgersen (flanke, spisser)
* Spillere som har spilt minst 4-5 kamper på førstelaget
Andrelagstroppen (10)
Innbyttere fra førstelagstroppen, pluss
Martin Bland, Kjetil Omdal, Michael, Julian Kvalbein (gir seg etter 7 sesonger) (forsvar)
Petter Selvig, Harald Møgster, Steffen Mærland (overgang til Jarl fra 2006) (midtbane)
Tore Bjørheim, Jacob Kaisen, Eirik Haugholm (spisser)
---
Olav Rosland og Jan Erik Svenning gav seg før ferien etter 7 sesonger.
Trener- og oppmannsteamet 2005
Tor Kartevold (trener)
Per Helge Svensson (trener)
Kjell Petter Gilje (fra mai/juni) (trener)
Robert Vollen (oppmann)
Magne Torgersen (oppmann for sommerturneringen)
90-LAGET: Laget har også start årets sesong bra med seier i Vaulen Vårcup og finale i vinterserien.