Piker 29 til nye høyder
(09.09.10) Forrige gang Vaulen Piker 29+ tapte var 11. mai hjemme mot Vidar. Siden den gang har man spilt seks strake uten tap. Nå skulle 6-0 tapet fra vårsesongen hevnes og gi bekreftelse på store fremskritt.
Anne Berit Haugsnes har sendt oss referat fra kampen.
Vidar - Vaulen 0-1
Etter en uke med flere skandaleoppslag i brittiske tabloider reiste Vaulens piker 29 til Lassa for å møte Brede Hangelands moderklubb Vidar. Sist noen av oss var på disse kanter så vi The Prince of Fuckin’ Darkness slukke et publikum i fyr og flamme med et skummapparat , Madcon ta kidsa med storm og The King of mumbo jumbo, Morten Harket, og gutta fra A-HA si farvel til tusenvis av fans. Det mange derimot denne gang hadde kommet for å bivåne var Vaulens fintspillende piker mot Vidars hardtslående damer. Det var David vs Goliat, Klemmetsen vs Holyfield.
For å demme opp for Vidars meritterte damer fant vi at en defensiv formasjon var på sin plass. I et lag med 7 spillere ble den naturlige formasjonen 3-3 med keeper Lene i mål. Vi satset ikke på å score, dette var en kamp der vi gikk for poengdeling. Kampen startet og vi fikk en uventet åpning allerede i løpet av de aller første sekundene da Nina fintet motstanden på midtbanen og vi våget oss en smule frem. Dette var derimot en av de veldig få gangene vi på vei mot Vidarhuset i startminuttene. Det var egentlig ingen reel målsjanse, men vi tok med oss et positivt åpningssekund videre inne i kampen. Vi ble i store deler av 1.omgang hengende noe bakpå. Midtbanen hadde en stor jobb med å være med frem så vel som i tilbake.  Utover i omgangen snudde det litt og vi ble en smule mer offensiv da vi tok grep og trakk midtbanen litt tettete inn mot senter og la om sentral midtbane i en mer offensiv rolle som hengende spiss. Vi kom oss til sjanser. Dette var positivt. Forsvaret var solid med stopper og solide backer. En overlegen keeper som sisteskanse gjorde det vanskelig for Vidar.
Andre omgang fortsatte som 1. hadde slutta. Vi hadde ikke den vanlige duppen i intensitet som vi pleier og holdt stand fra 1. sekund. Det positive var at vi kom mer og mer frem på banen og hadde et godt oppspillspunkt på midtbanen med fint samspill mot den hengende spissen. Vi var ikke så brede i angrepet som vi pleier pga av formasjon, men Nina gjorde som en spiss rutinemessig skal gjøre. Følge tilbakespill og jakte ballen. I ren Carew-Huseklepp-stil klarte Janne etter hvert å komme seg løs fra et solid Vidar-forsvar. Janne tok seg god tid til å lade slegga og 2 meter fra mål la hun ann til å klistre ballen i nettaket, men med millimeters margin sneik ballen like over tverrliggeren. Vi skjønte mer og mer at vi hadde noe fremover på banen å gjøre og satset ofte på press på et ellers overlegent Vidarlag. Dette skulle i sluttminuttene belønnes med et mål. Ragnhild og Heidi hadde nydelig samspill der Vidars forsvar og keeper ble utmanøvrert og utslått og sto tilbake som klovner. Det var kamp om ballen som vi jaktet. Heidi var der med en fart knapt noen har sett og kunne sikkert som Norske statsobligasjoner sette ballen i et åpent mål. Vi ledet, 2 minutter før slutt. Det ble 2 nervepirrende minutter. Dommeren la til enda 2 ekstra minutter, men det var ikke nok til å utligne. Vi vant 1-0. Vi var i ekstase.
Vaulen fremsto sammensveiset og med bunnsolid moral som et Lag. Vi kjempet Vidar i senk. Pasningene, de presise som vi vet at de kan sende gjennom et hvert forsvar, gikk ut over sidelinjene eller i ivrig pressende bein. Selv da Vidar skulle sette inn støtet på slutten av kampen virket lite. Dermed ble det en taktisk triumf vi kan sette på en av de øverste hyllene sammen med Norges Brasil og England-seiere.
- Kampen ble som ventet. Det var mye forsvarsjobb mot gode spillere. Vi vant takket være god disiplin og godt forsvarsspill. Defensivt er vi i verdenstoppen, mener Cecilie Edland.
- Jeg mener førsteomgangen var perfekt av oss. Vi gjorde alt treneren ba oss om, og traff hundre prosent med kampplanen, sier May Lene Thorsen.
Lene Jensen snakker fra levra etter at hun holdt nullen. - Det er fantastisk å få spille på Lassa med reint bur. Ja, faktisk bedre enn cola. Jeg føler at jeg har fått mye tillit fra spillerne og trenerne på laget, og resultatet var helt perfekt, sier Jensen ifølge sikre kilder.
Kampens nedtur var nok helst for MIL spillere som helt fra Tau hadde dukket opp på Lassa for å plukke poeng fra Vidar. Børstemarkens hjerne ligner vår, sier MILs trener i en kommentar.
Vi venter spent på FIFA-ranking som bli kunngjort i disse dager.