Opp på tredjeplass
(09.02.14) Torsdag slo dem Havørn 32-28, søndag fulgte dem opp med 35-32 seier mot Stavanger 2.
Seierene betød at strandguttene klatret opp til 3. plass!
Havørn - Vaulen
På torsdag kveld tok Havørn imot et Vaulenlag i form. Dette var 3 kamp på 5 dager for Vaulenguttene, så det var knyttet stor spenning til om det tette kampprogrammet hadde tappet for mye krefter. Rammen rundt kampen var fantastisk da Havørn hadde satt opp toppkamp for damelaget rett før herrekampen. Mange av tilskuerne ble igjen for å se herrekampen, og en DJ i hallen som er på nivå med Hundvåg fotball sin DJ så måtte det bli en bra kamp!

Første omgang var jevn og det var lite forskjell mellom lagene, selv om Havørn kun har tatt noen få poeng i årets sesong. Havørn er et robust og tøft lag som spiller stygt i forsvar. Flere ganger ble rappe Vaulenspillere stoppet uregelmentert uten at dommerne slo ned på det. Havørn hadde støtten i ryggen av et stort publikum og til pause ledet et litt frustrert Vaulen lag med ett mål.

I pausen ble Vaulenspillerne enige om å være mer positive og ikke klage på hverandre og dommerne, noe som tydeligvis viste seg å være riktig taktikk. Vaulen tok kommando i kampen og viste hissige Havørnspillere ryggen. Vaulen fikk raskt en ledelse på 4 mål som økte til 7 mål halveis ut i 2 omgang. Selv om Havørn kom litt nærmere på slutten av kampen så var aldri seieren truet.

Da kampen var slutt stod kampuret på 28-32 i favør Vaulen. Dette var kun 4 gang i år hvor Vaulen slipper inn mindre enn 30 mål. Bra kamp av Sibben i mål og mye god offensivt spill av Vaulen denne kampen vippet kampen i riktig retning!

Vaulen - Stavanger 2
Da var det dags for den siste kampen i ukens maraton, 4 kamper på 7 dager er ikke hverdagskost for hobbyspillerne fra Vaulen! Og den siste kampen var mot ungdommen fra SIF. Tidligere i sesongen så holdt man følge med SIF helt til de siste minuttene hvor de sprang i fra Vaulen og vant enkelt. Skulle Vaulen få revansje i dag og samtidig ta over 3. plassen på tabellen?

Kampen startet i verst tenkelige måte for de oransje! Etter en ikke-eksisterende oppvarming så skjedde det som måtte skje. Angrepsspillet lugget og 16-17 åringene til SIF kontret enkelt inn mål etter mål. SIF ledet raskt med hele 2-9 og kampen virket allerede kjørt. Spesielt Tor Ivar Harnes hos motstanderlaget herjet med trøtte Vaulenspillere.

2-9 ble til 4-9, og resten av omganger gjaldt det å ta innpå forspranget som SIF hadde fått. Vaulen nærmet seg mer og mer og til pause stod det 17-19 i favør SIF.

2. omgang startet og Vaulen klarte ikke å ta igjen de siste målene, og halvveis ut i andre omgang så satte man inn keeper Eirik fra Island. Dette skulle være med å snu kampen. Eirik storspilte i målet og frustrerte SIF spillerne med flere supre redninger! Framover storspilte Sørvang, Særvoll x2 og Nilsen og Vaulen tok ledelsen 26-25 når det var 12-13 min igjen av kampen.

SIF gav ikke opp og kampen stod å vippet, og SIF gikk opp i ledelsen 30-29 med 7 min igjen å spille. Men dette var siste gang SIF var i ledelsen i kampen, en solid sluttspurt og keeper i verdensklasse fikset to viktige poeng til de oransje. Vaulen vant til slutt 35-32 og tok over 3 plassen på tabellen. Vaulen ledet kun i noen få minutter av kampen, men heldigvis de viktigte minuttene!