Vaulen tapte mot serielederen!
(09.01.11) Lørdag formiddag tok Vaulenguttene imot Sola som kun hadde tapt en kamp i år, og ledet serien før kampen. Sola er et bra lag som består av både rutinerte spillere, samt flere unge og lovende spillere. Oddsen var heller ikke på Vaulen sin side da kun 7 mann stilte opp til kamp. Spillere som Espen Særvoll, Knut Tallaksen, Espen Thomas, Morten Sivertsen og Kjetil Arne Refvik manglet.
Vaulen tok en overraskende 3-0 ledelse tidlig i kampen, skulle Vaulenlaget sjokkere? Men sakte men sikkert kom Sola inn i kampen, anført av 17 år gamle Torbjørn Høiland. Høiland er et stort talent som bør skifte beite om han skal slå ut i full blomst. Kampen var jevn og Vaulen klarte å holde følge med laget fra jordbærbygda. Med ingen rene høyrekanter og 2 streker på banen så kjørte Vaulen enkle kantinnstarter fra høyre, og kjørte to streker. Dette fungerte bra, men innspillene til streken kunne vært bedre. Ofte ble ballen snappet av hissige Solaspillere, som førte til kontringer.
Etterhvert i første omgangen så ble Vaulenspillerne slitne og Sola kunne stikke ifra. Til pause ledet Sola med 12-16. Etter en rekordkort pause så ble andre omgangen satt i gang.
Tidlig i andre omgangen så skjedde det som ikke skulle skje. Christian Aasland gikk ned med skade, et kraftig overtrøkk. På med ispose og ut på benken for Aasland. Med en spiller for lite på banen, så skulle dette bli vanskelig å få poeng i denne kampen. På det påfølgende angrepet så tok Sola merke på Atle Sivertsen til store protester fra Atle. Dette var vel kanskje ikke fair play, men slik er det blitt. Men etter Solaspillerene fikk tenkt seg litt om så gikk de tilbake til 6-0 formasjon bak i forsvar.
Sola hadde et solid grep om kampen og ledet komfortabelt. Men etter ca 10 min på benken så kom Aasland inn igjen på banen, dog kun i forsvar. Da fikk man demmet opp kontringene til Sola, men Vaulenguttene slet fremover på banen. Etter noen minutter i forsvar så ble Aasland med i angrep igjen. Sola tok det litt rolig og hadde nok tatt seieren litt på forhånd, slik at Vaulen tok inn noen mål. Men oransjetrøyene kom ikke nærmere enn 21-25, før Sola avgjorde kampen. Vaulen tapte 28-34, men med noen flere spillere så hadde nok poeng vært innen rekkevidde.
Dagens kommentar kom fra Atle Sivertsen: "Tenk at Kjetil Ween har lært å skru inn ballen fra kant i en alder av 34!"