MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Mimrebilde
(09.01.06) Svein Øksnevad har sendt oss et fem år gammelt bilde fra Vaulens debutsesong i 3. divisjon.
"Her er et lite mimrebilde fra min trenergjerning på A-laget. Artikkelen i RA handlet om hjemvendte Vikingspillere," forteller Svein.
<Klikk på bildet for fullt format>
VAULEN ANNO 2001: Legg merke til Feddaen som sikkert bare var der for bildet sin del før han ble lei... Se også de skjulte metal-tegnene til Winst og Gelupa. Og Kongen som ser sur ut fordi alle de andre kompisene hans har spilt i Viking...
På bildet ser vi bak fra venstre - lagleder Eirik Sunde, Sondre Urban, Anders Idsø, Jone Holgersen, Anders Schøyen, Thomas Idsø, Inge Martin Hinna, Jarle Eike, trener Svein Øksnevad. Foran fra venstre - Øyvind Steinsbø, Glenn Malmin, Svein Bjørnar Skjæveland, Øystein Winsnes, Bjarne Hov, Tord Løberg, Gitle Martell Aarre, Erik Gysland, Fredrik Eriksen. Andre spillere i troppen det året var Morten Auklend og Alexander Landsnes.

Her er artikkelen RA skrev om Vaulen før 2001 sesongen:
Vikinger i Vaulen 
Vaulen oversvømmes ex-Vikinger. Åtte av spillerne som er klare for Vaulens debutsesong i 3.divisjon har en fortid som læregutter i Viking. 
Av: Espen Iversen
Et godt lag på papiret til tross. Vaulen er fornøyd med å holde seg. De tidligere Vikingspillerne er glade for mer fritid og mindre treningspress. 
Anders Idsø, Thomas Idsø, Inge Martin Hinna, Sondre Urban, Alexander Landsnes, Anders Schøyen, Morten Auklend og Jarle Eike har en ting til felles.
Samtlige har en fortid på rekrutteringslaget til Viking. Ingen av spilleren slapp gjennom A-lagets nåløye, og nå er de samlet i Vaulen etter en drøss med kamper i 2.divisjon for Vikings 2-lag.
Hvorfor har dere alle valgt Vaulen?
Fem av spillerne har Vaulen som moderklubb. Vi andre har kommet ved tilfeldigheter, sier Sondre Urban.
Hvorfor fikk ingen av dere A-kontrakter i Viking?
Det er nok en kombinasjon av mangel på egen ærgjerrighet hos oss og lite mot til å satse på unge spillere i Viking, sier Urban.
Stopperen har spilt i Viking under hele oppveksten. Han vet hvor vanskelig det er å slippe gjennom nåløyet i Steingata.
Vi som var i Viking har snakket mye om dette. Jeg vil ikke si noe vondt om klubben, men de virker mer interessert i å hente inn spillere utenfra enn å avle selv, sier Urban.
Jarle Eike fikk prøve seg i noen treningskamper for A-laget til Viking. Han har fortsatt ambisjoner på høyere nivå.
Jeg tar denne sesongen i Vaulen som en mellomsesong. Jeg vil gjerne prøve meg i Vidar eller Sandnes, men mye av motivasjonen forsvant når jeg ble fortalt at jeg var uønsket i Viking, sier han.
Nå vil Eike prioritere andre ting en fotball.
Når du har brukt hver dag til trening i mange år går du litt lei når du ikke når opp. Nå skal jeg prioritere studier, venner og fritid, sier Eike.
Han føler at tilfeldigheter styrer mye av talentutviklingen i Viking.
Benny Lennartsson så meg i en kamp på høsten i forfjor. Jeg mistenker ham for å ha dømt meg etter den ene kampen, sier Eike.
Selv om Vaulen har et godt og ungt lag, har klubben ingen ambisjoner om å sikte mot toppen av 3.divisjon.
Vi bør nok holde oss med tanke på alle forsterkningene vi har fått. Målet vårt er å spille fin fotball og ha det gøy, sier trener Svein Øksnevad.
Fem år etter
Vi har snakket med Jarle Eike om hvordan han husker 2001 sesongen.
"Fra 2001 sesongen husker jeg at vi tapte de fire første kampene, vant de fire neste. Bl.a. tidenes innbytte da Tøbbi goalet tre på 20 minutter mot Vardeneset og vi vant 6-4.
Husker også selvfølgelig treningsleiren hvor vi spilte mot et eller annet 3. divisjonslag fra Gokk. Det alle husker fra kampen er Bøvik-headingen. Ingen husker Barni sin giganttabbe som førte til 0-1... Tror det ble 1-1 til slutt.
Bøvik fikk iallefall et servert mål... Keeper lå på bakken. Bøvik fikk et innlegg så møtte pannebrasken hans på en halv meter fra mål. Hadde hele målet, men headet ballen rett ned i armene til en liggende keeper. En utrolig prestasjon!
SOM TO DRÅPER VANN: John Turturro og Terje Bøvik..
Tror også det var på denne treningsleiren hvor René ga penger til ei som jobbet på en bar i Skagen fordi: "Hu va så jekla bra!"...
FESTLØVENE: Gjengen på den legendariske baren i Skagen.
Ellers var jo dette generasjonsskiftesesongen hvor trofaste tjenere som Jone Holgersen, Bauni, Sverre, Tøbbi, Gitle og Tom hadde sin siste skikkelige sesong."