MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Yngste kaptein siden Klette
(08.04.19) Idar Røed Randeberg har vært kaptein for Vaulen i årets to første serierunder. Han er dermed vår yngste kaptein i offisielle kamper siden Espen Klette bar kapteinsbindet gjennom hele 2008-sesongen.

SLÅTT MED ET HALVÅR: Ingen rekord for Idar, men et pur ungt kapteinsemne.
Espen Klettes første offisielle kamp som kaptein var i NM-kvalifiseringen borte mot Vedavåg Karmøy i 2008, da var han bare 18 år, 1 mnd og 23 dager gammel.  Til sammenligning var Idar 18 år, 7 mnd og 16 dager gammel i seriestarten mot Nærbø nå i år.

Fin utvikling
Idar har forøvrig lagt en travel uke bak seg. Talentet er nemlig rødruss og har fått masse interesse rundt sin tandemsykkel. Først omtalt i Stavanger Aftenblads Byas, deretter ble saken plukket opp av TV2.
Sportslig var det også en stor uke med 5-2 seier over Lura, her scoret også stopperen 1-0 etter å ha gått på en lang vandring opp fra dypet.
Det nedrykksspådde Vaulen-laget har startet sesongen uten tap og ledet faktisk tabellen over helga!
LEDET TROPPENE: Idar Røed Randeberg bar kapteinsbåndet både mot Nærbø og her Lura.

Vaulenproduktet har blitt sett på som et stort talent med spill for kretslag opp igjennom, han var også innom Sandnes Ulf sitt juniorlag i 2017 før han vendte nesen hjem til Vaulen i fjor.
Stopperen trengte litt tid til å tilvenne seg den fysiske seniorfotballen og ble derfor stort sett flyttet ut på backen i fjor. Nå har han tilpasset seg og har erstattet Fredrik Stray Tjaum i Vaulens stopperrekke.
Så blir det spennende å se om Idar blir i Stavanger etter sommeren da han vil være ferdig med videregående skole.

Klette var yngre
Espen Klette debuterte på A-laget som 16-åring helt tilbake i 2006. Da hadde han gått gradene på det gode 90-kullet sammen med blant andre Alexander Nilsen Surdal, Henrik Jelsa, John Petter Gilje og Kartevold-brødrene Jonas og Magnus.
Sesongen etter etablerte han seg fast på laget, som den gang spilte i 3. divisjon. Bryne ble nysjerrige og inviterte stopperbautaen på prøvespill for den daværende Obos-klubben i november 2007.
PRESIS HØYRE: Stilstudie av Espen Klette pasningsfot.

I 2008-sesongen ble han altså gitt æren av å være kaptein
18 år, 1 måned og 23 dager gammel.
Espen var en spillende stopper med et bra tilslag, men hadde også en råskap i spillet som gjorde større klubber interesserte. Til slutt gikk han til 2. divisjonsklubben Randaberg hvor han i 2010 var med å rykke opp til Adecco (Obos-ligaen) sammen med to andre eks-Beachboys i Daniel Lie og Trond Kenneth Kindervåg.
Høsten 2010 valgte Espen å prioritere studier og startet på NHH i Bergen hvor han trappet ned med 4. divisjonsspill. Sommeren 2011 var han tilbake på et gjestespill i Vaulen.
Siden ble han utvekslingsstudent på Berkeley og i San Diego, hvor han spilte universitetsfotball.
De senere år har han bosatt seg i Oslo hvor han står registrert i 5. divisjonsklubben FK Kurér, men så mange kampene har det ikke blitt de senere årene.
Espens storebror, Anders, spilte forøvrig flere sesonger på Vaulens B-lag.

RAGET HØYT : 195 cm på strømpelesten og en syk spenst, Espen Klette raget over det meste.

PS: En annen ung kaptein i Vaulen var Ingvald Sandvik Halgunset. Første gang han var kaptein var i følge våre notater 1. mai 2015 - da var han 18 år, 11 måneder og 11 dager. Denne helgen debuterte Ingvald i Obos-ligaen for Sandnes Ulf!