(08.04.05) Vaulen B - Austrått 3-1
Mål: Johnny Erga, Jone Holgersen, Eirik Ekholdt
Vaulen B spilte treningskamp torsdag mot 5. divisjonslaget Austrått. Laget til Noras var store forhåndsfavoritter da de ankom Hinna kunstgress.
MÅL I DEBUT: Knalldebut av Johnny Erga!
Hadde dette vært Rogalandscupen ville Vaulen fått et straffe før kampen grunnet divisjonsforskjellen. Men det var kanskje like greit at det ikke ble straffe før kampen, siden dommeren ikke kunne straffereglene (kommer tilbake til dette).
Dessuten trengtes ingen straffer. Vaulen åpnet utrolig friskt, og viste at inne- treningene i Statoilhallen har vært vellykkede. Laget ser mye bedre ut enn i fjor, og det kan bli kjekt i serien framover. Mot SIF 2 på Santhansaften tror jeg Birkeland har fått U2 til å varme opp. Så det kan bli bra!
Vaulen startet fantastisk og ledet 3-0 etter halvspilt første omgang. Stian Lima kom på et av sine mange løp langs venstresiden. Han slo ballen inn og der dukket debutant Johnny Erga opp og satte ballen enkelt i mål. Like etter styrte Jone Holgersen inn et ferdigskåret mål. Et kjempeskudd traff hælen til Jone og ballen sneik seg inn under keeper. Minutter senere var det Eddi sin tur. Han mottok en ferdigskåret pasning på 25 meter, gikk 5 meter og klinte til. Kula gikk så fort at keeper måtte slippe ballen mellom hendene og inn i mål.
Austrått reduserte mot slutten av første omgang. Men Vaulen gikk dermed til
pause med 3-1.
I andre omgang foretok Vaulen en del rokeringer og slapp dermed Austrått mer
med i kampen. Men en meget våken Barni bakerst tok det som kom og Vaulen
cruste! I midten av andre omgang fikk Vaulen straffe. Vaulens faste straffetaker, Kjetil Aasland, la ballen på straffemerket og klinte til. Keeper fikk en hånd på ballen og fikk slått den opp i tverrlegger. Returen satte Aasland enkelt i mål. Men dommeren blåste for frispark utover. Dommerens forklaring på dette var at straffetakeren ikke kunne ta returen uansett om keeper hadde vært borti ballen eller ikke. For han var i offside faktisk :)
Utrolig at vi betalte for slik dømming. Men dommeren hadde det i boken sin og
kunne vise Eddi og Ronny dette etter kampen. Han hadde også sett en lignende
situasjon på stadion med Pereira. Men dommer - regelen er som følger: Hvis en
straffetaker skyter direkte i stangen og ballen spretter ut igjen, kan han ikke selv ta returen, men dersom keeper er borti ballen, kan alle som vil sette returen i mål. Og ingen er i offside på et straffe! Så dermed endte kampen 4-1 og jeg er sikker på at Noras er enig i det. Og han har litt å henge fingrene i fram til seriestart dersom Austrått skal rykke opp til 4.divisjon.