Flott helg for håndballguttene fra Vaulen!
(07.12.09) Vaulen håndball begynner å få satt laget. I helgen ble det to meget overbevisende seire. 35-18 borte mot Avaldsnes på lørdag, før Viking ble latterliggjort med 41-27 dagen derpå.
Under følger kampreferat fra Stian Lima og Atle Sivertsen.
Helt konge på Avaldsnes
Kampreferat: Stian Lima
Lørdagens kamp mot Avaldnes er vel en av de vanskeligste bortekampene på papiret. En av utfordringene på slike kamper er å få nok spillere med til forblåste Karmøy. Avaldnes er også en klubb med stor tradisjon for gode håndballspillere. Flere av spillerne som har trødd sine barnesko i Håvikshallen har endt opp på Haugaland sitt gode lag i 1 divisjon og eliteserien. Jostein Fosen, Kristian Lier og Matland brødrene er velkjente navn.Kun Fosen har vendt tilbake til moderklubben, men de hadde et par gode ”sløggere” på banen, samt en god Paul Inge Engedal i mål.
Vaulen reiste opp med kun 8 mann, men laget var jevnt besatt med flere poteter som kunne spille på flere plasser. Kampen startet rolig hvor Avaldsnes tok merke på gamle Særvoll fra første sekund. Men coach Sivertsen visste råd og satte Espen på strek, noe som fungerte helt ok. Vaulenguttene spilte med et aggressivt 6-0 forsvar, noe hjemmelaget fra Karmøy ikke klarte å komme seg igjennom. Mye skudd bakover på banen ble enkelt reddet av en meget opplagt og god keeper Kjetil Arne Refvik.
Vaulen fikk ikke så mange kontringer i første omgang pga gode returløp av Avaldnes, men gode kombinasjoner og trekk mellom Særvollene, Atle Sivertsen og Morten Sivertsen åpnet opp et vaklende Avaldsnes forsvar. Kantene fikk mye spillerom, men høyrehendte skudd fra høyrekanten ble gang på gang reddet av Engedal i motstandermålet. Rutinerte Knut Tallaksen fikk også vist fram skuddarmen og sine frekke finter.
Vaulen gikk til pause med en trygg 18-10 ledelse. Høydepunktene i første omgang var underarmskuddet (les: Trine Haltvik skuddet) til Atle som han kommer til å prate om i årevis, samt Morten Sivertsen sitt artistmål fra strek hvor han hoppet inn med ryggen mot mål og kastet ballen over hodet med stor kraft! Dette var Anja Andersen klasse!
Andre omgang var en kopi av første omgang, med veldig bra forsvar og keeperspill! Vaulen kjørte over Avaldsnes og det ble aldri en spennende kamp. Etter hver fikk Vaulen utnyttet Refvik sine kontringsballer han hadde brukt første omgangen til å øve inn. Så spenningen ble bare hvor stor seieren ville bli! Kampen endte 35-18 som betød to nye poeng til Vaulenguttene.
Kampstatistikk:
Pauseresultat 10-18
Sluttresultat 18-35
Utvisninger: Står ett gult kort, men tror vi hadde en 2 min også.