Seriemester 2009-2010!
(07.03.10) Etter Nærbø sitt tap mot Forus & Gausel i går, så ville Vaulen bli seriemester og kretsmester for 4 divisjon 2009-2010 med poeng mot Avaldsnes. Vaulen stilte nesten med samme lag som lørdagens kamp mot Viking, men keeper Tor Inge Sønderland hadde ødelagt øyet og måtte stå over.
Kamp tidlig søndag morgen er aldri en god kombinasjon for Vaulenguttene. Dette viste seg igjen i søndagens kamp mot Avaldsnes fra nordfylket. Vaulen fikk en horribel start på kampen, og lå tidlig under med 5-6 mål. Det gode forsvaret var borte, og Avaldsnes med rutinerte Håkon Engedal i spissen kjørte over trøtte Vaulenspillere. Angrepspillet satt heller ikke, virket som nervene spilte oransjetrøyene et puss.
Etter en timeout så ble man enige om å sette et bra forsvar, og ta et mål om gangen forover. Siste del av første omgangen var Vaulen tilbake på gullsporet. Forsvaret satt og keeper Refvik hadde noen gode kontringsballer som førte til enkle mål. 7-4 i favør Avaldsnes, ble til 10-10 til pause. De siste 15 minuttene slapp Vaulen inn kun 3 mål, noe som reddet spenningen i denne kampen.
Coach Atle Sivertsen var ikke 100% fornøyd med spillet de første 30 minuttene, og alle ble enige om å skjerpe seg slik at Vaulen ville sikre sitt beste resultat noensinne. I starten av andre omgangen fikk treneren de svarene han ønsket seg. Etter noen minutter så ledet Vaulen for første gang i kampen, og fosset gang på gang i angrep.
Vaulen ledet hele andre omgangen og hadde full kontroll på kampen, og når Vaulen satte inn 20-15 med kun 10 minutter igjen å spille så virket det som gullet var i boks. Men når alle trodde at kampen var over så skulle dramaet starte. Christian Aasland fikk en 2 minutter for å stoppe en Avaldsnesspiller alene med keeper. Straffen gikk inn og Avaldsnes hadde startet opphentingen. Kun sekunder etter så fikk Morten Osmundsen en 2 minutter etter å ha hindret en Engedal alene med keeper Refvik. Straffen gikk i mål, og ledelsen var nå på kun 3 mål. Skulle gullet glippe de siste minuttene av en ellers god sesong?
Med 4 mot 6 utespillere så skulle Vaulen gå i angrep. Atle Sivertsen fikk et frimerke på seg, og da var det Lima, Tallaksen og Sivertsen som skulle prøve å score mot en god Avaldsnes keeper. Etter noen geniale pasninger og løp, og var plutselig Morten Sivertsen alene og scoret et viktig mål for de oransje. Men de røde og hvite fra Karmøy gav ikke opp og reduserte både en og to ganger. Vaulen var tydelig nervøse, og ingen tok ansvar fremover.
Avaldsnes tok timeout med to minutter igjen å spille, Vaulen ledet med to mål. Nå skulle serien avgjøres. Avaldsnes scoret på det følgende angrepet og var kun et mål bak. Det siste minuttet skulle bli et drama. Vaulen gikk i angrep, men mistet ballen. Avaldsnes sin keeper sendte av gårde en perfekt kontringsball, alt lå til rette for en enkel utligning men så dukket Knut Tallaksen opp som troll i eske og snappet kontringsballen.
Med 40 sekunder igjen å spille så hadde Vaulen seriemesterskapet i boks siden et uavgjort resultat også ville gi gull pga innbyrdes oppgjør. Det skulle allikevel bli mer spenning da Vaulen kastet bort ballen med kun 20 sekunder igjen. Avaldsnes stormet i angrep, og Espen Eliassen brøytet seg gjennom og der møtte han Kjetil Arne ”Veggen” Refvik. En strålende redning reddet Vaulen, som vant årets siste kamp med 22-21. Vaulen ble dermed seriemester og kretsmester for 4 divisjon for sesongen 2009-2010!!! Som hør og bør ble det feiret med champagne i garderoben!
Neste samling er årsmøtet 10. april, håper alle både på og rundt laget tar turen til Vaulenhuset da vi skal feire de nye gullguttene fra Vaulen Håndball!!!