Sterk borteseier mot formlaget Viking
(07.03.10) Vaulen spilte lørdag formiddag mot et Viking lag i storform. De hadde vunnet alle sine siste 7 kamper, og sist gang de ikke vant var mot nettopp oransjetrøyene fra Vaulen.
VAULEN HÅNDBALL: De fantastiske oransje.
Vaulen stilte med hele 3 innbyttere, men brødrene Særvoll manglet da Pål er i Ungarn pga studier og Espen hadde kuttet seg i hånden da han skulle leke byggmester Bob på hjemmefronten.
Kampen startet bra for serielederen, og Vaulen tok kommando og styrte kampen fra start. Vaulen startet i en 5-1 formasjon i forsvar, noe som tydeligvis stresset de unge og urutinerte guttene fra Viking. Gang på gang snappet Vaulen ballen i forsvar som resulterte i enkle kontringsmål.
Angrepsspillet satt også bra i denne kampen. Vaulen spilte tålmodig og kom ofte til store sjanser etter gode kombinasjoner. Skal også sies at Viking sin keeper ikke hadde helt dagen. En av Vaulenguttene mente at stengene var bedre enn keeperen i mål, tror faktisk stengene reddet flere skudd enn keeperen i denne kampen.
Til pause stod det 16-9 til Vaulen etter godt forsvar og keeperspill av Kjetil Arne Refvik. Kampen var så å si over, og spørsmålet var kun hvor stor seieren skulle bli.
Andre omgangen ble mer en transport etappe av guttene i oransj. Forsvaret slo litt mer sprekker slik at Tor Inge Sønderland som kom inn i buret i 2 omgangen fikk litt vanskeligere arbeidsforhold. Viking lå hele tiden 6-8 mål bak Vaulen, så det var ingen tvil om at poengene skulle bli med tilbake til Hetlandshallen.
Til slutt vant Vaulen med sifrene 33-26. Morten Osmundsen ble Vaulens toppscorer med 11 mål, men kampens toppscorer var Aleksander Kommedal på Viking med sine 12 mål.