MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Fred takker av 
(06.03.19) Fredrik Stray Tjaum har valgt å gi Vaulen. Nå gjør 28-åringen et siste push på fotballkarrieren ved å signere for Madla i 3. divisjon. Fredrik fikk 110 kamper og 16 mål for Vaulen på drøye fem sesonger.

RED FRED: Sterk vinnervilje i Fredrik som ble utvist hele 6 ganger og fikk 26 gule kort!
Avgjørelsen om å gi seg i Vaulen kommer ikke som et sjokk for trenerstaben som har visst at forsvarsspilleren har lett etter en passende klubb gjennom vinteren.
Det vil bli en liten markering for Fredrik i forbindelse med første seriekamp som er hjemme mot Nærbø 29. mars.

Enormt potensiale
Fredrik Stray Tjaum ble hentet til Vaulen i 2014 og var spillende assistenttrener under Bo Andersen. Her gjorde han det såpass bra at han på senhøsten ble invitert på prøvetrening med Viking og var i samtaler med Sandnes Ulf. Noen skader gjorde at han etterhvert falt ut av radaren. En alvorlig skade satte han også på sidelinjen i nesten hele 2016, før han året etter vendte tilbake for fullt, da som spillende hovedtrener.
Fred har nok hatt større ambisjoner enn 4. divisjon, men har trivdes godt i vaulenmiljøet. Nå har han altså bestemt seg for å gjøre et siste forsøk på karrierestigen.
NÆR ELITEN: Fred prøvespilte for  Viking.

Debuterte i "Adecco" som 18-åring
Fredrik vokste opp på Østlandet og spilte for Billingstad de første årene. Senere flyttet han til Sørlandet hvor han debuterte i 1. divisjon som 18-åring for Mandalskameratene. Som 19-åring prøvespilte han også for Start.

PASSET PÅ VERDENSSTJERNE: Fred i kamp mot Bolanos under tiden i MK.
MK rykket etter hvert ned i 2. divisjon og Fredrik ble rekordung kaptein for makrell-laget.
Studier førte han til Stavanger og han bestemte seg for å signere for Egersund i 2013, men etter et halvår med studier, jobbing og fotball ble det såpass mye at han tok pause i et halvår.
I 2014 ble han lokket tilbake i manesjen med 3. divisjonsspill for Vaulen. Fra dag én har han vært en lederstjerne og lagspiller i Vaulen og det blir utvilsomt et tomrom når han nå signerer for Madla.
Fredrik fikk dog avslutte tiden sin i Vaulen med stil da han på sin siste berøring i kampen mot Vidar scoret et nydelig mål.

LAGSPILLEREN: Fredrik Stray Tjaum hjelper medspiller Ceu av banen etter hans alvorlige skade i fjor.

ALLSIDIG: Det var mest som stopper Fredrik spilte for Vaulen, men sannheten er at han kanskje er vel så god som back eller i offensive roller.