Håndballthriller mot Forus & Gausel!
(06.02.11) Søndag ettermiddag tok Vaulen imot Forus & Gausel som ligger på 3 plass på tabellen. Om Vaulen skulle ha sjans for å ta medalje i årets serie så måtte det bli 2 poeng. Etter mannefall lørdag, da man ikke klarte å stille lag, så hadde man ved kampstart 8 spillere klare. Noen minutter ut i kampen så kom det to spillere til.
Første omgangen var jevn, men det var Forus & Gausel som hele tiden var i ledelsen. Vaulen klarte å klore seg fast, og spesielt keeper Refvik var i storform bakerst. Fremover var det Thomas Lund som holdt Vaulen i kampen, med flere skudd som Forus sin keeper bare hørte susen av.
Omgangen ble avsluttet med en to minutters utvisning for Lund og straffe til Forus. Forus bestespiller og toppscorer Kent Jensen satte den sikkert i mål og Forus kunne gå til pause med 13-12 ledelse.
Starten av den andre omgangen ble vanskelig pga utvisningen, og kunne stikke fra til 12-15 og 13-16. Men Vaulen fikk ikke panikk slik som i tidligere kamper i år, og tok igjen mål etter mål. Flere av målene kom etter flotte inspill til strek, samt hurtig spill hvor Forusspillerne ikke klarte å sideforskyve raskt nok.
Ved 10 minutter igjen å spiller så var stillingen 22-22, skulle publikum oppleve en ny thriller mot Forus slik som i forrige sesong da Kjetil Ween lobbet inn vinnermålet sekunder før slutt? Lagene holdt følge, helt til Refvik endelig traff på en perfekt kontringsball til Stian Lima. Lima lobbet over en forfjamset keeper, og Vaulen ledet for første gang i kampen med to mål 26-24. Nå var det kun 4 min igjen å spille. I neste forsvar fikk Vaulen en tominutter, skulle det rakne? Forus scoret, og kampen var åpen igjen. Vaulen gikk i angrep, og slet med å finne åpninger med en mann mindre på banen. Men tilslutt hoppet trener Atle Sivertsen inn fra venstre kant, en helt umulig vinkel, og flippet ballen over hodet på keeper og rett i krysset. Et klassisk skudd som varmet alle på tribunen!
Med 1 minutt igjen å spille og en tomål ledelse til Vaulen så reddet Refvik nok et skudd, Vaulen gikk rolig i angrep. Men så klarte en Forus spiller å ta ballen fra to Vaulenspillere som ikke ble enige og scoret sikkert. I det påfølgende angrepet ble Vaulen blåst av for å være inne i 6-meter feltet til Forus, Forus kontret men Refvik reddet igjen! 30 sekunder igjen og Vaulen hadde ballen og ledet med 1 mål, dette måtte gå veien!
På vei fremover så klarte Vaulen å kaste ballen ut over sidelinjen, Forus satset alt fremover og Lima måtte sette inn en grisetakling for å stoppe et sikkert mål. To minutter utvisning, og på tavlen stod det 10 sekunder igjen av kampen. Forus tok ut keeper og spilte 7 mot 5. Første forsøk ble stoppet, og Forus fikk frikast med 3-4 sekunder igjen. Kent Jensen på Forus tok sats....hang ut forsvaret til Vaulen og satte ballen....rett utfor krysset!! Vaulenspillerne jublet for en seier som de burde ha rodd i land mye enklere.
Vaulen ligger nå kun to poeng bak Forus på tabellen, men Forus har 2 kamper mindre spilt. Vaulen har kun 2 kamper igjen i årets sesong, og kunne klare en medalje i år er vanskelig. Neste kamp for Vaulen er den utsatte kampen borte mot Avaldsnes 20 februar. Kampen mot Viking vil ikke ble spilt da Viking har trukket laget.