MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Eike inn i trenerteamet
(05.01.18) Jarle Eike trer inn i teamet rundt A-laget! Han vil dermed jobbe i en trenertroika sammen med Stian Refvik og Eric Ordaz.
Man ønsket seg en ny mann inn da Fredrik Stray Tjaum i desember la inn årene grunnet tidsklemma.

STEIKE! Veike Eike er tilbake rundt A-laget.
Sonderingssamtaler med Jarle ble holdt i desember og avtalen om et samarbeid ble inngått under et møte torsdag kveld.

Vaulen skal bli en vaulenklubb
"Vi er meget fornøyd med å få med oss Jarle som er en ekte vaulengutt," sier Refvik.
"Sammen med Fredrik (Tjaum) startet vi i fjor jobben med å få Vaulen til å bli en vaulenklubb, og med Jarle på laget blir den jobben videreført."
"Også i år vil vi gi unggutter fra G16- og juniorlaget muligheten til å trene med oss. Forhåpentligvis vil mange av dem også få spilletid i året som kommer. Vi gleder oss voldtsomt!"


Hvem er denne treneren?
Jarle Eike var en egenprodusert spiller som debuterte på A-laget som 16-åring i 1996. Senere på Vikings juniorlag fikk han seg en cupfinale, han spilte også fast for Viking 2 i 2. divisjon. Denne spilleren lå lenge i vannskorpa til å få kontrakt med de mørkeblå, men klubben valgte heller å hente mer etablerte spillere da Benny Lennartsson ble hyret inn i år 2000.
Eike var faktisk aktuell for en overgang til Hartlepool i England, men det fristet mer å komme tilbake til et nyopprykket Vaulen som i 2001 var tilbake i 3. divisjon!
En gjeng med vaulengutter som hadde vært i Viking, dro med seg flere talenter som førte til at Vaulen i 2002 særs overraskende vant 3. divisjon. Da må man huske på at Vaulen hadde spilt på liganivå fem og seks helt siden en sesong i 1968!


CAPTAIN FANTASTIC: Jarle Eike ledet ut laget i opprykksfinalene mot Ålgård. Skal man tro legenden var det flere spillere som la seg her for å unngå opprykk, da dette ville ha betydd lange reiser det påfølgende året.

Det mest tekniske laget nord for Rio
På tidlig 2000-tall var midtbanetrioen Idsøx2 og Eike noe av det mest underholdene fotballen man kunne oppdrive, ikke rart at Stavanger Aftenblad nærmest gikk tom for spillerbørsstatuetter.
På en knallhard Hinnabane gikk ballen raskt langs bakken og motstanderne svimlet. Laget virket så forlokkende at til og med den staute vikinglegenden Reidar Goa var og så på Vaulen flere ganger. Vaulen Beachboys redaksjonen husker han forbløffet utbrøt; "Ååh, han Jarle er slik en klok spiller!"
For det var klokskapen tuftet på teknikk som var forsene til Jarle i sin defensive midtbanerolle. Med nummer 8 på ryggen var han servitøren som gjorde medspillerne gode. En elegant spiller som med litt mer hurtighet nok kunne spilt på et langt høyere nivå.
Totalt ble det 263 kamper (nr 17 på adelskalender) fordelt på 14 sesonger avbrutt av to skoleår i Bergen med spill for Sandviken.
Han la opp i 2014 etter å ha slitt med skader de siste sesongene, men har holdt seg i vigør på C-laget hvor han har 54 kamper og 23 mål.

NÅ ER HAN TILBAKE: Jarle Eike la opp i 2014, men nå er han tilbake som trener atten år etter at sin far Frode var innom A-laget i samme ærend.