Sliteseier
(05.12.10) Det ble sliteseier for Vaulen mot studentene fra Ullandhaug. Lørdagens kamp endte med 35-33 i favør de oransje.
Espen Særvoll var dagens mann med 19 mål.
Under følger referat signert Stian Lima.
TOMLER OPP: Stian Lima jubler for seier over studentene.
Vaulen tok lørdag imot studentene fra UIS. Et lag Vaulen har hatt et godt tak på de siste årene, men slike studentlag varierer fra år til år. Årets studentlag var en god årgang, og de stilte med hele 5 innbyttere. Hos Vaulen så var det duket for comeback for Pål Særvoll som for tiden bor i Kirkenes.
Vaulen startet bra, anført av en frisk Espen Særvoll. Studentene gikk gang på gang på fintene til Espen som åpnet opp hele forsvaret. STIL-UIS slet med å holde følge, slik at Vaulen fikk en solid ledelse allerede i første omgang. Halvveis i omgangen så var stillingen 10-5 til oranjetrøyene. Studentene virket litt frustrerte og de spilte tøft i forsvar, og burde fått et direkte rødt kort noen minutter før pause da Espen Thomas fikk seg et solid slag i nesen. Espen fullførte kampen med en mest sannsynlig brukket nese. De ellers gode dommerne Mark Øvrebø og Morten Johannessen burde sett denne situasjonen, men de innrømmet at de hadde feil vinkel mot taklingen og klarte ikke se det.
Vaulen gikk til pause med en solid 19-13 ledelse, og kampen kunne virke kjørt. Espen Særvoll var omgangens store spiller med hele 11 mål. Nå skulle Vaulen bare cruise inn til nye poeng, og begynne klatringen mot toppen av tabellen.
Andre omgangen startet med flott Vaulen spill, tjekker-, polakk- og kryssbevegelser åpnet opp et vaklende STIL-UIS forsvar, og keeeper Eirik Vik i målet fikk ikke noe hjelp. På det meste så var Vaulen oppe i en 23-13 ledelse, og kampen virket ferdig. Men så startet en forferdelig 15 min periode. En timål ledelse ble rotet bort. Vaulen sluttet å spille håndball fremover, innspill til strek ble lett snappet opp, og studentene valset over Vaulen. I en overtalls periode for Vaulen så vant studentene med 0-4. Med ti minutter igjen på klokken så var stillingen 24-24!! Studentene hadde virkelig fått blod på tann, og kontret på trøtte Vaulen bein.
De siste minuttene var ulidelig spennende for de ca 50 tilskuerne, men Vaulen klarte å krige inn viktige mål. Espen Thomas, Espen Særvoll og Stian Lima scorte viktige mål som sikret 2 poeng til Vaulen. Vaulen vant 35-33 etter en spennende 2 omgang. Denne kampen var et prakteksempel på at en håndballkamp ikke er ferdig selv om et lag leder med 10 mål.
Dagens helt var Espen Thomas som spilte videre med brudd på nesen, og Espen Særvoll som endte opp med å score 19 mål.