Pikene har knekket koden
(03.06.10) Etter en trang fødsel med fem kamper uten seier har piker 29+ nå vunnet de to siste!
Vi gir ordet til vår eminente reporter Anne Berit Haugsnes.
Nå har vi også laget en egen samleside med referatene for Piker 29+.
Randaberg 2 – Vaulen 2–4
Randaberg er ikke sted man normalt drar til om man da ikke skal noe spesielt som tilsier at man må ta turen over Sunde eller Tasta nordover til ytterpunktet av Rogalands peninsula. Kampen skulle nemlig stå mellom Vaulens piker 29 og Randabergs andrelag bestående av piker på samme alder. Det var fint å treffe et ordentlig lag med ordentlige spillere som passer seg et 7’er lag i avdeling 01.
Vi stilte alle en liten halv time før kampen og var som vanlig spente, veldig spente, men ikke mer enn at vi tålte litt avslappet oppvarming og prat om helgas Melodifestival, utskeielser og prosjekter. Vi var ikke overasket over å treffe igjen kjentfolk på Randaberg, det kunne virke som om tiden hadde stått stille i 10 år for så å gjenoppta serien fra den gang.
Rykte fortalte at Randaberg så på seg selv som storfavoritter, eneste laget de frykta var visstnok Voll 2, som vi hadde relativt god kontroll på i kampen vi for litt siden hadde på Jæren. Vidar derimot, var ikke fryktet nevneverdig, noen vi fant litt pussig. Skremt ble vi i alle fall ikke av disse overmodige spillerne, vi skulle trø hardt til fra første stund. Vårt eneste ankepunkt var at vår lagleder og solide midtbanekjempe Cecilie hadde meldt forfall. Ikke nok med at lagoppstillingen kunne være spolert, men en kraftig oppkvikker i pausen sto også på spill. Noen tok kontroll. Bra. Det ble kamp.
1. omgang utarta seg veldig jevnt helt fra start. Initiativet bølget frem og tilbake, men med en bra og offensiv løpemaskin i Nina på topp, klarte vi å presse frem et mål på keepertappe verdig det norske landslaget. Kamp om ballen i målgården gav oss ledelsen 0-1 fra en inaktiv skulder. Etter hvert som vi bet oss fast og fintet dem tullerusk hadde vi mye bra spill på motstanderens halvbane. Mye bra samspill mellom Sissel og Christina en periode. Christina kom seg løs på høyre side og plasserte en perle av et mål med utoverskru i lengste krysset. Totalt utagbart for keeper. Dette var et mål for bøkene og historien. Det vil bli snakket om lenge. Jeg tror vi gikk til pause med 0-3 (litt usikker på tredje målscorer i 1. omgang), men overtaket hadde vi i alle fall og vi kunne senke skuldrene.
2. omgang startet like friskt. Vi var høye på medgang og gikk høyt ut. Ida vår andre løpsmaskin fremme på spissplass jaget og jaget motstanden i senk. Dette skulle gi resultater. Hun kjempet ballen frem. Bak henne lå Randabergspillere strødd rundt som om en tornado i høysesong hadde feid over motsatt banehalvdel og etterlatt seg ødeleggelse så lang øye kunne se. Hus i pinneved og bilvrak vridd til det ugjenkjennelige. Ida endte naturlig nok alene med keeper, noe som kunne skremt enhver fotballspiller med vettet i behold. Nå er ikke Ida kjent for å ha ve… kjent for å la presset finte henne ut, ikke det at hun mangler vett, overhode ikke, men ballen ble uansett satt kontant i mål bak keeper. Et skudd som skutt ut av en kanon, rett og slett et kanonskudd. Vi økte ledelsen og det så lyst ut. Nå begynte vi kanskje å bli litt overmodige. Presser var så høyt at motstanden hadde litt vel god plass på vår banehavldel. Det skulle bli både 1-4 og 2-4 før vi våknet igjen og klarte å holde stand til dommeren blåste. Hurra.
Kampens opptur må være Christinas perle av et skudd, samt veldig mange bra oppløp av vår tilbakevendte forsvarer Heidi. Tror dette kan ha redda noen mål mot oss. Med en nok en god kamp fra vår keeper hold vi stand samtidig som vi scora mange mål motsatt.
Kampens under par var en veldig tung bane. Et løp over begge banehalvdelene sugde så mye krefter at undertegnede ble helt satt ut av spill. Heldigvis hadde hun en makker i løpedronningen Mona, som kunne bytte utpå når det butta som verst. Dessverre resulterte denne benkeslitingen i litt rastløsheter på sidelinjen, så det er mulig Majå har fått notert ned 3 mål for mye på TB-blokka…