MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Husker du Paradis Lane Cup 1996?
(03.05.20) Neste år vil det være 25 år siden Paradis Lane Cup ble avholdt. Er det på tide med en jubileumsutgave i 2021?
Sommeren 1996 arrangerte en kompisgjeng en 3-a-side-turnering på en løkke ved Vannassen. Paradis Lane Cup 1996 står igjen som vår generasjons Woodstock festival.

Hjemmesnekra turnering
Paradis Lane ligger på sørsida av Vannassen og den knøttlille banen ble heftig benyttet i gamle dager da løkkefotball fremdeles var en ting, og det nærmeste man kom FIFA var Sensible Soccer på Amigaen.

Sommeren 1996 gikk en kameratgjeng i sammen og lagde en turnering hvor man inviterte folk fra nærområdet. Initiativtakerne var spillere fra Vaulens 79-kull - Jarle Eike, Jone Halvorsen, Kjartan Bærem, Peter Christersson med flere.

Denne gjengen skulle året etter stifte et eget hobbylag kalt TBK, som rykket inn annonser i Vaulen ILs programblader med egenreklame om at dem tok vare på bydelens vanskeligstilte ungdommer...

Kameratgjengen skulle også arrangere romjulsturneringer både på Hetlandbanen med snø og is i 2000, samt et par ganger i Hetlandshallen og en gang i Gautesetehallen i årene som fulgte.


TBK I 2003: Bak fra venstre Kjetil Tonstad, Marius Sikveland, Jone Halvorsen, Jarle Eike, Peter Christersson og dommer Nils Voll. Foran fra venstre Sindre Jensen, Karl Henry Steen, Marius Veseth, Kjartan Bærem.


90-tallskameratene
Den sjarmerende
turneringen "Paradis Lane Cup" fra 1996 skiller seg nok ut i minnet for dem som fikk oppleve den. Den skakke banen omringet av spillere og tilskuere, et fjelltelt med loddsalg hvor T-skjorter i ukurante størrelser var blant premiene, en boomblaster som kun spilte The Final Countdown og overraskede naboer som plutselig hadde fått besøk av nærmere hundre ungdommer på gressflekken.

Laget "Solabøndene" skulle vinne Paradis Lane Cup 1996. Her husker vi at at håndballesset Kjetil Strand var initiativtaker, med på det laget var også Ole Hegerland og en gjeng fra Sola. B-sluttspillet ble vunnet av "Grimsby", som bestod av Vidar Skålevik, Trond Heggheim og Jostein Jensen.

Under et dypdykk i arkivet kom vi over vår løkketest fra 2005. Her la
TBK-manager Jarle Eike inn noen godord om Paradis Lane. "Vi nærmest overtok banen på midten av 90-tallet. Det var Vaulen-legender som Jone Halvorsen, Klatten, Morten Svine Sivertsen, VC og Thomas Eiene, samt meg som brukte banen flittig."

"Grunnet kommunalt latskap ble banen overlatt til seg selv, men vi fikk satt i stand banen. Vi klippet, friserte, hogget og sådde på banen, pluss at Frank Halvorsen fikset nett i målene. Det ble lagt busker bak målene for å hindre at ballen forsvant i skogens mulm og mørke. Hansker ble satt på grener som vårt imaginære publikum."

"Ja, det ble vår egen lille verden. En verden hvor lekser og mattelærere ble glemt og hvor spillere som Gary Lineker, Julio Salinas og Pierre Littbarski fikk sin rennessanse. Ingen tvil om at dette var VÅR løkke; en løkke med sjel og trivselsfaktor."
 
"Utenom turneringer var jo banen perfekt som en 1 mot 1 arena. På skyte- og chippekonkurranser var det alltid en stor fordel å vinne myntkastet da banen helte en hel del, og det øverste målet var å foretrekke. Det var ikke få baller som forsvant i skogens fangarmer i den bratte bakken ned mot Rundvollen."

Blinkskuddene under ble tatt denne vakre lørdagen i 1996.


Frode "Foffen" Eike scorer på Bjarne Hov i straffekonk. Frode var en gammel storspiller i blant annet Vidar, mens Bjarne er den keeperen i Vaulen-historien med flest A-kamper.


En ung og spinkel Stian Lima flagger for "El Padre", Stian skulle senere får 279 A-kamper.


Jon Ågesen jubler over den flotte gressmatta. Bildet gir et godt inntrykk av hellinga på banen. Bak ser vi Morten Sivertsen, Anders Schøyen og Jarle Asheim.


Paradis Lane i 2020. Fotballøkkenes tid er nok forbi?