MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Fikk Viking
(04.04.13) Det ble drømmetrekning for Vaulen som fikk selveste Viking!
Kampen skal i utgangspunktet spilles onsdag 17. april på Vaulenbanen, men det kan bli endringer både på dag og arena.

DE MØRKEBLÅ: Vaulen med reprise fra 2005.
NRK1 vil sende 40 minutter med høydepunkter kl 22.20. Man vil også streame et utvalg av kampene på nett både hos TV2 og NRK.

Drømmen er de mørkeblå

VIKING: Are Meling i duell mot Vikings Christian Landu Landu.

Tilskuerrekorden på Vaulenbanen er 402 tilskuere fra cupkampen mot FK Haugesund i 2011. Den ryker nok om kampen blir spilt på Vaulenbanen. "Vi må vurdere hvor kampen kan spilles. Vi har jo ikke plass," forteller trener Kjetil Hundhammer.
Da Vaulen møtte Viking i 2005 var det offisielle tilskuertallet 417 betalende. Den kampen ble spilt på Knudamyrå da den gamle kunstgressbanen på Hinna stadion ikke var i tilfredsstillende stand.
Problemet med Vaulenbanen er at det kun er en meter i bredden å stå på rundt banen. "Her kan det bli kaos om det kommer tusen tilskuere," sier Hundhammer til Aftenbladet.
Kampen skal i utgangspunktet spilles onsdag 17. april. Vaulen har seriekamper 11. og 21. april, mens Viking seriekamper har 14. og 20. april. "Datoen har vi ikke rukket å få tenke på ennå," forteller Hundhammer.

Bekymret for fokus
Hundhammer er videre bekymret for at spillerne glemmer serien.
"For spillerne blir dette en opplevelse. Samtidig må vi være så realistiske å innrømme at Viking er for gode for oss. Så jeg håper ikke dette blir en utladning. Det er i serien vi skal prestere," understreker Hundhammer.

Til Rogalands Avis forteller trener Kjetil Hundhammer at Vaulen nok er sjanseløse. "Så lenge vi får dem til å svette så er jeg fornøyd," sier han til avisen.
"Det er alltid kjekt å møte Viking, spesielt når vi har 75–årsjubileum. Det blir en fin opplevelse. Det er jo kjekt at Vikings Yann-Erik de Lanlay får spille mot moderklubben. Vi kunne jo møtt et andredivisjonslag som vi kunne hatt en sjanse mot, men av de store klubbene som Viking, Sandnes Ulf, Haugesund og Bryne, så er det jo helt klart kjekkest å møte Viking."


YANN THE MAN: Vaulens Viking-gutt Yann-Erik de Lanlay har spilt mot gamleklubben tre ganger før som Viking 2-spiller. Det har endt med to tap og en seier.

Skal få dem til å svette
"Bare vi ikke blir hamret for mye så blir dette kjekt. Så lenge vi får dem til å svette så er jeg fornøyd. Vi får gjøre så godt vi kan. Jeg er mest bekymret for skader. For det er serien som er viktigst for oss."
"Det blir jo litt ekstra inntekter med kafésalg og billettinntekter."


Pressen skriver om kampen
http://www.rogalandsavis.no
http://fotball.aftenbladet.no
http://www.nrk.no
http://www.viking-fk.no
http://www.viking-fk.no

http://www.fotball.no


Koblinger mellom Vaulen og Viking
Vaulen og Viking har flere connections enn Yanni. Vikings oppmann er nemlig Stian Refvik som spiller på Vaulen B og fra tidligere har 62 kamper på A-laget. Reffen har til og med bursdag 17. april!
Vikings analysesjef er Gaute Schei, som fra 2011 til 2012 scoret 24 mål på 57 kamper for A-laget. Denne sesongen skal han spille for B-laget. Vikings trener Kjell Jonevret har kallenavnet "Vaulen" på Gaute.