MENY
NYHETER
A-LAGET
ANDRE LAG
INTERAKTIVT
ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Brøyteopprør blant klubbene
(02.01.11) FK Vidar har nå tatt iniativ for en felles sak mot Stavanger kommunes nei til måking av byens kunstgressbaner.
I en mail til de lokale klubbene inviteres det til møte i Vidarhuset på onsdag klokken 18.00.
SNØBALLKRIG: Klubbene i opprør over brøytenei fra kommunen.
Snørydding på kunstgressbaner
Vi i FK Vidar forsøker nå å ta et initiativ for en felles sak når det gjelder måking av kunstgressbanene. Rettere sakt mangelen på dette, det er heller ingen forutsigbarhet i det kommunen sier i forhold til hva de gjør eller ikke gjør.
Det viser seg nå at brøyting er mulig, men at dette er noe enkeltklubber har fått info om og kan få utført mot betaling av NIS uten at det er et opplegg der noen vet hvem som får brøytet når.
Vi stiller oss derfor ganske uforståenede til at det da ikke er tillat å fjerne snø på dugnad med manuelle snøskuffer.
Vi håper det er interesse i klubbene for å ta en tur til Vidarhuset på Lassa onsdag kl 18.00 slik at vi kan få en konstuktiv og åpen diskusjon på hvordan vi kan ordne dette i fremtiden. Det ser ut for at den type vinter vi nå ser andre året på rad er kommet for å bli en stund.
Håper de fleste av dere kan stille med en representant på dette møte, agendaen er åpen, alle gode forslag tas opp og vi kan om ønskeligt etterpå ta et felles fremstøt mot kommunen.
Vi kan foreksempel bestemme oss for at vi måker manuelt selv og deretter informere kommunen at det er det vi alle nå kommer til å gjøre, enten de liker det eller ikke. Eller vi kan opprette et felles brøytefond hvis det er slik at det er penger det hele dreier seg om.
Det ser iallefall ut for at det er vi selv som må finne løsninger skal vi få orden på dette.
MVH Geir Meling FK Vidar
I fjor leide Vaulen en snøfreser i et desperat forsøk på å få Vaulenbanen klar til vårcupen. Klubben mente de har lov til å brøyte da banen er egenfinansiert. I vinter har man også forsøkt seg med litt manuell måking, selv om Stavanger kommunes idrettsavdeling har sendt ut mail til klubbene om at snørydding ikke er lov.
Vaulen.com sjekket forholdene på Vaulenbanen søndag. A-laget starter å trene igjen på mandag, men det blir neppe fotball med det første.
Man har manuelt måket den ene 16 meteren, men regnet den siste tiden har frøset i banen som er knallhard og noen steder isete. På resten av banen ligger det ennå en del centimeter med tettpakket snø som har skare på toppen.
Værmeldingene fremover beretter om et par plussgrader og en blanding av snø og regn. Sjekk langtidsvarselet for Vaulen hos yr.no.