Startet med seier
(31.10.06) Vaulen var klart bedre enn Buøy og vant fortjent 2-1 tirsdag kveld.
Vaulen, som går for turneringsseier, har derned fått en god start med seier mot det antatt beste laget i gruppen.
TAKTISK SEIER: Ronny Hauge slagplan fungerte mot Buøy.
2-1
BUØY
Espen Klette (Thomas Idsø)
3 min
33 min
Nr. 13 "Danny"
Thomas Idsø (frispark)
46 min
15. Ronny Hauge -> 30 minutter
Dette var første gruppespillkamp i POL-turneringen. Fire av fem lag går videre. Kampene spilles over 2x30 minutt. Tross mye regn i det siste var Stemmen i overraskende god stand.
Vaulen startet i en ordinær 4-4-2 formasjon. Grunnet noen forfall hadde man bare en innbytter. Tom Arne Bø Pedersen gjorde sitt comeback i mål etter den stygge skaden mot Skjold i vår. Fire spillere fikk sin Vaulendebut, tre av dem på prøvespill.
Vaulen (4-4-2): Tom Arne Bø Pedersen - Ruben Johnsen, Espen Klette, Robert Hovland, Daniel Elgar - Alexander Surdal Nilsen, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Eivind Staurland - Ørjan Birkeland, Morten Vadla.
KAMPEN
Vaulen startet kampen veldig friskt og hadde ballen mye.
Etter 3 minutter fikk Vaulen frispark på 25 meter til høyre for boksen. Thomas Idsø slo inn mot andre stolpe hvor Espen Klette raget høyest og headet inn bak en sjanseløs keeper.
Vaulen fortsatte det gode spillet og hadde en rekke gode forsøk.
I andre omgang kom Ronny Hauge inn for Johnsen.
Så i starten av andre omgang utlignet Buøy noe ufortjent da et skudd av nummer 13 fra drøye 20 meter lurte seg inn i det høyre hjørnet.
Kampen jevnet seg noe ut og Buøy hadde en del spill. Så etter 46 minutter fikk Vaulen frispark på 22 meter. Thomas Idsø klinte til og ballen endret retning inne i feltet og overlistet keeper.
Buøy presset på for utligning uten å komme forbi det massive Vaulen-forsvaret. Vaulen var vel så farlige på kontringer og en underholdene dribleserie fra Birkeland var nær ved å lykkes.
Dommeren blåste for full tid og Vaulen har nå fått et godt utgangspunkt i POL-turneringen. Nå gjenstår tre 5. divisjonslag, først ut er naboklubb Jarl på torsdag klokken 18.00.
I dagens andre kamp i gruppen vant Tasta 3-1 over Hafrsfjord.

HELTEN FRA INSIDER: Dette var ikke Ruben Johnsens debut. B-lagsstjernen spilte sin første kamp helt tilbake i 2003 da Vaulen slo Vardeneset 2-0.
FREMTIDENS MANN: Gutter 16 spilleren, Alexander Surdal Nilsen, imponerte i sin debut. Alli hadde flere heftige raid ned langs høyrekanten og gode innlegg. Han var også lur i sitt spill og så åpningene.
PRØVESPILLERNE
Tanangergutten Daniel Elgar er 1987-modell, men har vært en nøkkelspiller på Havørns A-lag de siste par årene. Han kan spille over hele forsvaret, men venstreback er nok hans beste posisjon. 19-åringen kjennetegnes med å ha presise pasningsføtter og veldig lange innkast.
ELGEN: Daniel Elgar.
Morten Vadla er en ung fremadstormende angriper som har spilt for Havørn denne sesongen. Han er opprinnelig fra Sjernarøy. Morten er en hardtarbeidene spiss som aldri gir opp en ball.
Morten er bestekompis med Daniel og de bor under samme tak.
UNGE HERR VADLA: Et gammelt bilde av Morten funnet på google...
Ørjan Birkeland er en lur og målfarlig spiss som var årets spiller på Skjold denne sesongen. Nå har han flyttet til Stavanger.
23-åringen har tidligere flere kamper for FK Haugesund i 1. divisjon.
Han kan også bekle roller på midtbane og kant.
BIRKELAND: Skjolds Ørjan Birkeland var god i sin debut og var nær ved å komme på scoringslisten flere ganger.