Målfest mot tabelljumboen
(31.08.23) Hele 9-0 vant A-laget da Finnøy var på besøk torsdag kveld. Kanskje ikke så overraskende da Vaulen leder serien uten tap, mens Finnøy ikke har gjort noe annet enn å tape.
Debutant Theodor Høksaas Gabrielsen scoret hattrick, mens Aarstad hadde fire assists.
9–0
FINNØY
Mathias Rønsberg (Polland Vik)
15 min

Mathias Rønsberg (Haugen)
16 min
Eriel Pires Antonio (Polland Vik)
34 min
Theodor Gabrielsen (Polland Vik)
48 min
Theodor Gabrielsen (Aarstad)
50 min
Amund Belaska (Haugen)
55 min
63 min
Pacifique Nahimana (Aarstad)
73 min
Erik Vogel (Aarstad)
89 min
31. august – Vaulenbanen Tilsk: 35 – Serie – Dommer: SA Johannessen (Hidra)

71. Roy Andre Dyrdal

Aleksander Gundersen pådro seg sitt sjette gule kort, dermed må han sone her. Vegard Natland er ferdigsonet, men han, Morten Fløtre Solheim og Ørjan Bergum sliter med skader.
Her var det også forfall fra John Petter Gilje, Audrius Mirauskas, Torbjørn Aabrekk og Nicolai Moi Sene slik at B-laget Eirik Moen var med.
Vaulen har boostet troppen etter ferien. Roy Andre Dyrdal og Mathias Rønsberg har allerede spilt, mens Patrick Osei, Jonatan Hebnes, William Amund Christensen og Theodor Gabrielsen er spilleklare.

Kampfakta her!

Vaulen (4–33): Jack Aguera – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Lars Berge, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Eirik Moen, Anders Polland Vik – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Theodor Høksaas Gabrielsen.
Det ble tidlig klart at det var en stor kvalitetsforskjell på lagene, men å spille mot etablert forsvar i en hel kamp er aldri lett da det fort kan klumpe seg.
Vaulen kom til en stor sjanse allerede etter to minutter da Eriel Pires Antonio la igjen til debutant Theodor Gabrielsen. En flott beinparade av keeper forhindret en tidlig ledelse.
Høyreback Theodor Haugen var meget involvert i denne kampen og etter fire minutter slo han inn på andre. Midtspiss Antonio avsluttet fra skrå vinkel og forsøket ble reddet.
Vaulen slet litt med tempoet da det ofte var for mange berøringer slik at rommene forsvant.
Så etter kvarteret eksploderte det da Vaulen kom foran. Det var et flott overlegg inn i boks fra Anders Polland Vik som ble tatt ned i boks. Han tok seg god tid før et velplassert skudd i lengste kryss.
Det hadde knapt gått et minutt før det stod 2-0 ved samme mann. Dette målet var tatt rett ut av læreboka. Et legg fra Haugen på høyre ble møtt av Rønsberg som doblet.
Finnøy slet med å hamle opp med Rønsberg som har stor fart og kan finte begge veier. Han var uhyre nære hattrick på tre minutter, men forsøket gikk via en motspiller og svirvlet over streken før Finnøy fikk klarert.
Rønsberg hadde faktisk også sjanser etter 18 og 19 minutter også med et skudd og en heading. Unggutten slet med å ikke smile konstant. To mål på fem sjanser i løpet av fem minutter er dog godkjent!
Etter dette dabbet det noe av igjen selv om Bendik Aarstad hadde et skudd blokkert til corner. På corneren headet samme mann, men Finnøy reddet på strek etter 26 minutter.
Ellers var det tre kinaputter som ble kastet inn i retning banen. Vi så selv en skikkelse på sykkel fyke gjennom skogen på NKL-siden før det smalt noe voldsomt og røykskyer steg til værs. Noen har tydeligvis vært i Sverige og kjøpt kinaputter i sommer!
Det begynner å bli høst og Finnøy-spillerne lurte på om det ikke snart ble flomlys og da ble det flomlys etter 31 minutter.
Noen fine opprullinger av Vaulen fulgte, Rønsberg og Antonio hadde blant annet en skummel kombo i boks etter 33 minutter.
Så etter 34 minutter ble det 3-0. Det var vel Polland Vik som fant Eriel Pires Antonio på 20 meter. Han klinket til og ballen krøp inn borte ved stolpen.
Anders Polland Vik ble så felt på 17 meter. Noen mente det var straffespark, men hendelsen skjedde utenfor boksen. Samme mann tok frisparket, men fikk ikke nok svung over forsøket i kampens 37. minutt.
Det voldsomme presset resulterte i uttallige cornere. Man hadde en del innøvde varianter og etter 40 minutter vred Mathias Rønsberg et skudd en liten halvmeter over. Eriel Pires Antonio ble så blåst av for offside etter en stikker fra Rønsberg etter 42 minutter.
Dommeren la ikke til et sekund. Vaulen dominerte kraftig, men det var ikke lett å få utnyttet de raske spillerne uten særlig bakrom slik at man stanget en del. 3-0 til pause var dog etter skjema fra 10-0 seieren her forrige sesong.
Etter å ha tatt pause i det fri fortsatte Vaulen å pøse på i andre omgang. Mathias Rønsberg fikk vist frem sin store fart og like kjappe Theodor Gabrielsen var meget nær ved å få styrt inn fra kort hold etter 47 minutter.
4-0 kom etter 48 minutter. Finnøy var utrolig glade i å spille seg ut bakfra og Vaulen likte å sjokkpresse dem. Anders Polland Vik fikk skåret av et oppspill i boks og ballen gikk videre til Theodor Gabrielsen som satte nede ved bortre stolpe fra hjørnet av femmteren.
Finnøys Mensink fikk gult kort for å holde igjen en spiller på midten etter 49 minutter. Bendik Aarstad løftet et presist frispark inn i boks til Theodor Gabrielsen på løp. Han pirket elegant inn 5-0 etter 50 minutter.
Antonio og Rønsberg hadde spilt bra, men det var gunstig å gi Nahimana og Belaska spilletid etter 53 minutter.
Amund Belaska trengte bare to minutter på banen for å score. Det var et flatt og presist legg fra Haugen som ble konvertert av den nye midtspissen.
Det haglet såpass med sjanser at vi ikke rakk å notere alt. Aarstad hadde et skudd i nettveggen, mens Belaska var fremp et par ganger.
William Christensen gjorde offisielt A-lagscomeback etter timen da han erstattet Polland Vik som gjerne ville fortsette.
Etter 63 minutter fikk man opp et kjapt balltempo og Bendik Aarstad slo tidlig ut til venstre hvor Theodor Gabrielsen fikk fullbyrdet sitt hattrick i debuten ved å plassere i hjørnet.
Bendik Aarstad hadde så en heading like utenfor før Erik Vogel erstattet Haugen på høyrebacken etter 65 minutter.
Finnøy hadde faktisk en stor sjanse etter 68 minutter da Torjus Halsne fikk lov å gå av dommeren. Frispillingen endte med et skudd utenfor på det som vel var Finnøys eneste sjanse i kampen?
Finnøy kontret så på en corner og Eirik Moen måtte ty til ulovlige midler, dermed gult kort etter 72 minutter.
En nydelig ball fra Bendik Aarstad fant Pacifique Nahimana på løp inn i boks. Han dundret inn nede i kroken til 8-0 etter 73 minutter.
Nå øynet man en rekordstor seier, men det skulle roe seg noe. Riktignok var William Christensen nær å få lurt ballen inn i korthjørnet etter en innøvd corner i det 75. minuttet.
Venstreback Daniel Olsen fant så Amund Belaska. Skuddet gikk i en motspiller og havnet i beina til Nahimana. Skuddet tok på nytt i blokken, men det var like ved at ballen dalte inn i nettmaskene.
Vaulen prøvde å roe det ned med kontrollert spill for å spille ut Finnøy, men presisjonen var ikke like høy lenger.
Amund Belaska snappet så opp et kast fra motspiller og han var nær ved å overliste keeper før Nahimana hadde et returforsøk etter 87 minutter.
Bendik Aarstad kom seg så inn sentralt i boks før han la ut til høyre. Her kom Erik Vogel i full fart og satte under armen på keeper til 9-0 etter 89 minutter.
Erik Vogel kunne ikke dy seg og leverte en voldsom feiring for fotografen!
Dommeren så liten grunn til å legge til noe i andre omgang og Vaulen vinner 9-0.
Samtidig tapte Tasta poeng denne kvelden slik at man nå har ti poengs klaring hva opprykk gjelder. Når Vaulen kun har tapt fire poeng i løpet av sesongen er det nok noen som nå våger å drømme om spill i 4. divisjon igjen?