Hadde fortjent ett poeng
(31.08.21) Når 1. omgang var et langt gjesp tok det mer av i 2. omgang. Vaulen var best og hadde sine sjanser. Isteden tok EIK 2 ledelsen på en dødball etter 57 minutter. Vaulen jaget en utligning, men det som en forbannelse hvilte over Vaulen. Vegard Føyen brant straffespark, mens Reiestad headet utenfor fra kort hold.
01
EIK 2

57 min
Eskil Gjerde
31. aug – Vaulenbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: Georg Bårdsen (Vedavåg)

26. Torger Kommedal

Vaulen har bygd opp et nytt lag under koronapausen, så det var litt vanskelig å si hvor man lå an i en serie som trolig vil bli mer ujevn enn på lenge.
Stavanger Aftenblad hadde spådd Vaulen på 12. plass i sitt tabelltips.
Vaulen med skader på rutinerte Ørjan Bergum, Espen Breivik og Vegard Natland, slik at snittalder på troppen var 20,1 år!

Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Henrik Haug Laursen, Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Henning Rimereit, Martin Wathne, Eirik Reiestad – Daniel Nicol, Hogne Heggheim, Jonathan Hebnes.
Endelig seriestart for A-laget da de tirsdag kveld ønsket velkommen til EIK 2.
Lagene speilet hverandre på rutine, spillestil og formasjon, noe som ga en sjansefattig første omgang.
De første nitten minuttene spilte Vaulen seg frem til to cornere uten å få til noe sluttprodukt. Man savnet det kreative spillet på midten, stort sett var det forsiktig trilling i bakre firer i påvente på at sideforskyvningen skulle åpne opp for et løp på siden.
Det er lett å forstå at man vil ta få store sjanser i starten når man er usikre på nivået og det virket som om begge lag hadde denne tilnærmingen.
Etter 26 minutter fikk man til et brudd, men ballen trillet utover linja for Eirik Reiestad som stormet mot 16 meteren.
EIK 2 kunne ha tatt ledelsen etter 28 minutter, men Jonas Syvertsen fikk kastet seg foran slik at man fikk ut til corner. Et innøvd trekk på corneren endte med et skudd fra 16 meter som gikk over høyre kryss.
En god Jacob Landro stod for kampens første sjanse etter at Stian Netland Østebrød hadde passert et ledd og la til rette for Landro på hjørnet av femmeteren. Marius Kastet ruset ut og fikk reddet.
EIK spilte i noen flotte drakter med horisontale striper i sort og grått. Etter 38 minutter oppdaget dommeren likheten med Vaulens keeperdrakt og Kastet fikk kastet på seg en hvit vest.
Jacob Landro ble felt på 18 meter ganske sentralt i banen etter 41 minutter, men Tobias Johannessen Skogens frispark fra det gunstige holdet gikk himmelhøyt over.
Mange tilskuere trodde dommeren pekte på straffemerket da Landro gikk ned i boks, heldigvis pekte Georg Bårdsen kun for utspark fra mål.
EIK 2 fikk notert en sjanse etter 45 minutter da dem fikk headet en ufarlig ball inn til keeper på Landros corner.
Dommeren la ikke til noe og blåste av for pause på stillingen 0-0.
Omgangen var jevn og sjansefattig, men EIK virket hakket hvassere når dem gikk fremover.

Når første omgang var dørgende kjedelig skulle vi få en langt mer underholdende andre omgang hvor det åpnet seg mer opp.
Vaulen var i førersetet og kom til den første halvsjansen da Daniel Nicol tredde gjennom Hogne Heggheim mellom back og stopper etter 47 minutter, men skuddet fra skrå vinkel gikk i nettveggen.
Vaulens største sjanse til da kom etter 49 minutter. De oransje fikk slått inn fra venstre, en medspiller hoppet over ballen slik at Henning Rimereit kunne skyte fra 8 meter. Henning forsøkte nok å plassere nede til høyre, men keeper var raskt nede og reddet. Oppløftende av Vaulen!
Restene av en dødball havnet ut til Hogne Heggheim på 30 meter etter 53 minutter. Han fikk godt treff, men suseren var for sentrert mot målet slik at EIKs keeper Anthony Aeimjongjunt Nesvåg reddet relativt komfortabelt.
Den påfølgende corneren ble stusset utenfor av Eirik Reiestad.
Ny corner et par minutter senere. Daniel Nicol slo inn i boks til Aleksander Idland som headet vel over.
Daniel Nicol lagde så frispark på hjørnet av boksen etter 57 minutter. Han var uenig i den avgjørelsen og mente han ble sparket i forkant.
Sondre Tollefsens frispark ble slått inn foran mål hvor Eskil Furre Gjerde hoppet frem og fikk styrt ballen med utsiden av fotbladet, ballen snek seg inn via høyre stolpe til 0-1.
Bittert for Vaulen som hadde vært klart best i andre omgang.
Henning Rimereit slo et lavt og småskummelt legg etter 63 minutter som EIK fikk ut til corner. Denne gangen var det Jonathan Hebnes som slo inn. Her var det voldsomt med folk som kriget om ballen, men det var vel Martin Wathne som kom til avslutningen? Ikke nok trøkk i avslutningen som gikk inn til keeper.
Joao Prates gjorde et trippelbytte etter 68 minutter. Viktige, men småskadde Vegard Føyen kom inn som indreløper for Henning Rimereit. Sondre Brokka tok over på venstrebacken for en småskadd Jonas Syvertsen, mens Oskar Moe gjorde comeback for Vaulen da han kom inn som midtspiss for Hogne Heggheim.
Vaulen fikk straffespark etter 72 minutter da Daniel Nicol ble felt.
Man var litt i stuss over hvem som skulle ta straffen, men Vegard Føyen ble den utpekte.
Føyen plasserte ballen på krittmerket, tok fart, men skjøt utenfor høyre stolpe!
En voldsom takling på Vegard Føyen ga frispark til Vaulen på siden av boksen ute til høyre etter 79 minutter. Daniel Nicol skrudde inn foran mål, men gjestene fikk ut til corner.
Jonathan Hebnes' corner hadde retning Vegard Føyen som steg himmelhøyt til værs, men headingen gikk i bue inn til keeper.
Enorm sjanse til Vaulen etter 84 minutter. Jonathan Hebnes sin corner fra høyre kom inn på første stolpe hvor en helt umarkert Eirik Reiestad headet centimetre utenfor fra tre meter. Ai, ai, vi hadde virkelig unnet Reiestad den goalen, men igjen var marginene mot oss.
Vaulen burde ha ledet nå, men lå ennå under 0-1 da Daniel Nicols harde legg fra høyre smalt via et par motstandere før ballen strøk over lengste kryss etter 88 minutter.
Vegard Føyen kunne ha blitt helten etter 89 minutter, men headingen på corneren gikk like utenfor.
Inn i overtiden tok Vaulen enda større sjanser, noe EIK var nær ved å utnytte. Martin Wathne måtte ty til ulovlige midler for å stoppe en mann på 20 meter. Dermed gult kort.
Etter fem minutters tilleggstid blåste dommeren av kampen slik at det endte med tap i premieren.
Neste mulighet for A-laget blir mandag 6. september hjemme mot Sandnes Ulf 2 klokken 20:00 på Vaulenbanen. Den kampen får en ekstra dimensjon ved at det tidligere vaulentalentet Matthias Røed Randeberg er en markant spiller for dem.