Full pott etter nytt scoringsbonanza
(31.08.12) Vaulen fortsetter å score mål for gøy! Nå har man 47 fulltreffere på 14 kamper. Det betyr strak kurs mot 3. divisjon.
I kveld fikk vi tidvis se blendende fotballspill, i en kamp som dessverre ble overskygget av en stygg episode.

SÅ RØDT: Det rablet for Lura-spillleren som først sparket David Berg. Dommer Tjelle viste direkte rødt kort, det likte ikke Lura-spilleren som svarte med å løpe i dommeren med to strake armer.
LURA
1–4

22 min
Anders Dale (Nessa)

42 min
Jon Nessa (Berg)

52 min
Thomas Idsø (straffe)

72 min
David Berg (Lima)
Emir Hopovac
80 min

31. august – Lura stadion Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: T Ø Tjelle (Forus & G)

25. Espen Nilsen Gjøsund –> 85 minutter

Are Meling, Arnt Ove Ivesdal og Eivind Ovedal ble skadd i kampen mot Staal og var ikke med mot Lura som hadde forsterket i sommer med fire nye spillere.
Vaulen (4–2–31): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Stian Lima – Thomas Idsø, Anders Dale – Harald Nedreskår, David Berg, Halil Husic – Gaute Schei.
Kaptein Thomas Idsø fikk oppfylt keeper Steffen Holms ønske om å skifte side før avspark grunnet den lave kveldssolen.
Vaulen skulle gå ut lavt, faktisk så det ut som om Lura hadde den samme strategien da de starte å trille ball i den bakre firer.
Plutselig eksploderte kampen med Vaulen i førersetet. Det kunne ha stått 0-3 etter ti minutter!
Etter drøye minuttet spilte Harald Nedreskår gjennom David Berg som kom alene med keeper, men med en benparade fikk han reddet til corner.
Gaute Schei headet ballen ned til David Berg etter syv minutter. Fra kort hold satte han like utenfor via en grønntrøye.
Så kontret Vaulen et Lura-frispark etter ni minutter. En svært opplagt David Berg førte frem, Harald Nedreskår la tilbake til Gaute Schei som skjøt like utenfor.
Halil Husic driblet seg til et corner etter 13 minutter. Thomas Idsøs serve fra høyre ble møtt av Jon Nessa på første stolpe, men headingen gikk utenfor.
Vaulen vant ofte ballen på midten i denne perioden, noe som ga giftige overganger. Som etter 14 minutter da David Berg skjøt over fra langt hold.
David Berg snappet en ny horribel tverrsoverpasning etter 17 minutter og ga ut til høyre. Om Halil Husic prøvde et tricky utsideskudd eller et innlegg var vanskelig å si, men keeper fanget i allefall ballen lett.
Lura var direkte svake. Dem lagde mange unødvendige frispark, mens keeperen deres hadde en rekke svake utspark som ga Vaulen blod på tann.
Etter en periode med mye kriging og kink-i-nakken-fotball tok Vaulen ledelsen etter 22 minutter. Jon Nessa slo inn i feltet hvor en totalt umarkert Anders Dale fra fem meter skulle få to forsøk. Først reddet keeper, men på returen ga veteranen 1-0.
Halil Husic var dagens dødballtager. Frisparket hans etter 25 minutter fant Marius Fossmark i feltet, men headingen gikk utenfor.
Thomas Idsø slo en vindunderlig diagonalpasning til Halil Husic ute på høyre etter 26 minutter. Ballen ble lagt tilbake til David Berg, men han fikk ikke rent treff.
Lura hadde så en bedre periode som ble toppet med en avslutning fra kanten av femmeteren etter 34 minutter, men en god Steffen Holm i Vaulen-buret reddet til corner.
Driblefanten Emir Hopovac serverte så til medspilleren med det klingende navnet Xheis Zhemali Grøtte etter 37 minutter, han hadde en god skuddposisjon, men skuddet gikk rett på keeper.
Vaulen hadde slått vel mye langt mot en isolert Gaute Schei nå, kreftene på medspillerne var ikke den samme som i starten og det ble litt lett å forsvare seg mot.
Halil Husics frispark etter 41 minutter ble stusset til kast. Stian Lima kastet kort til Gaute Schei og fikk ballen tilbake. Innlegget fant Marius Fossmark som headet rett opp og ble halvklarert ut på 18 meter. Her dukket David Berg opp som fikk til en sprettball-skudd. Inne i feltet lurte Jon Nessa som stupte frem og doblet til 2-0!
Stian Limas innlegg etter 43 minutter fant Halil Husic som avsluttet akrobatisk, men keeper fikk gitt til corner.
Etter 44 minutter kokte det over for en Lura-spiller. Han sparket med viten og vilje David Berg på stygt vis. Dommer Tomas Tjelle viste direkte rødt kort. Spilleren løp mot Tjelle med to strake armer og dyttet han i brystkassen slik at dommeren falt pladask i bakken og ble liggende.
Nå var det skikkelig kaos på Lura stadion og det tok nesten tre minutter før kampen kom i gang igjen.
Anders Dale fikk til en heading som ikke utfordret keeper i nevneverdig grad to minutter på overtid. Like etter blåste dommeren av for pause.
Vaulen startet andre omgang hvor dem slapp, uten at man kom til klare sjanser.
John Sanne kom inn for en god Harald Nedreskår etter 48 minutter.
Gaute Schei ble hakket ned i feltet etter 51 minutter. Linjemannen som stod best plassert vinket ikke, men hoveddommeren var ikke i tvil.
Thomas Idsø var sikkerheten selv. 3-0!

Vi antar Eivind Staurland hadde full kontroll da han like etter headet et Lura-innlegg centimetre utenfor eget kryss.
Tempoet dalte noe. Ballen gikk sent og Vaulen virket å være fornøyde.
Etter en dødperiode var Vaulen på ferde igjen etter 63 minutter. Angrepet ble flott rullet opp fra venstre mot høyre fra Berg via Thulin og så til John Sanne, men avslutningen ble for svak og keeper fanget.
Eirik Hadland skulle så inn etter 68 minutter. Det var trolig ikke for Jon Nessa, men han fikk en strekk da han skulle vende ute på høyresiden og måtte gi seg.
Hadland som skulle ha et veldig flott innhopp markerte seg med å få gult kort etter å ha vært under to minutter på banen!
Hadlands harde innlegg etter 71 minutter fant hodet på Kjetil Thulin som headet rett på keeper.
Så en flott opprulling med seks kjappe trekk. Hadlands innkast fant Thomas Idsø som spilte triangel med Dale før han vendte over til Stian Lima. Ballen ble gitt til David Berg som fikk perletreff på omlag 20 meter. Ballen suste oppe i den venstre vinkelen. En kandidat til årets mål!
David Berg var så servitør etter 74 minutter da han la opp til John Sanne som fra høyrehjørnet av boksen skjøt i nettveggen.
Sven Ole Høvring kom så inn for Anders Dale med knappe kvarteret igjen.
En Lura-spiller skjøt like over fra skrå vinkel etter 78 minutter. Noe var i gjerde og etter 81 minutter fikk dem et trøstemål. Stian Lima gikk til i en duell så det sang og ble liggende. Lura fosset ned i tomrommet på vår venstreside. Før Emir Hopovac på delikat vis svingte ballen ned i lengste hjørne! 1-4.
Stian Lima kunne ikke fortsette og John Petter Gilje erstattet han.
Kyllingrekka med Gilje og Hadland la så tilrette for Halil Husic, men noen stor hodespiller er nok ikke Husic...
Eirik Hadland hadde så et godt raid etter 83 minutter og kom ned til dødlinjen. Innlegget fant David Berg som skjøt vel over.
Espen Nilsen Gjøsund fikk så sitt comeback på A-laget etter et år hos Vidars juniorlag da han kom inn for Halil Husic med fem minutter igjen.
John Sannes gode innlegg fant Marius Fossmark, som plutselig var framme på topp, men headingen gikk utenfor i det 86. minutt.
Lura ville ha straffespark etter 88 minutter, men fikk ikke viljen sin.
Espen Nilsen Gjøsund fikk seg så en smell, men spillet fortsatte og Kjetil Thulin var på vei igjennom. Dessverre ble han avblåst for ulovlige midler da han var inne i boksen.
Dommeren la ikke til mange sekundene og Vaulen kunne dra den korte veien hjem med en fin-fin 4-1 seier i bagasjen!
PS: Det kommer bilder fra kampen senere.
Lura beklager
Luras trener Henning Aastvedt beklaget seg etter kampen for det røde kortet.
"Til lokalfotballen supporterne. Som trener for Lura sitt a-lag vil jeg beklage ovenfor dommer, publikum, motstander og kretsen episoden der en av mine spillere dytter til dommeren. Jeg som trener, Lura som klubb og den aktuelle spilleren er alle enig om at slik oppførsel ikke hører hjemme på banen og har beklaget til dommer. Vi ønsker også å beklage ovenfor Vaulen som klubb. Klubben vil nå behandle dette internt. Vi kommer derfor ikke til å uttale oss mer om dette."