Blomster Finn kom på Klepp
(31.08.04) Vaulen slo ut Klepp i tredje runde av Rogalandscupen. Nå gjenstår det bare åtte lag, blant dem Viking!
DET VIDUNDERLIGE SPILLET: Vaulen reiste seg som fuglen Føniks.
KLEPP
2-3
0 min
Anders Idsø (straffe før kampen)
Petter Eide
15 min
Jostein Bruntveit
63 min
68 min
Jarle Eike (Thomas Idsø)
83 min
Kjetil Aasland (Eirik Ekholdt)
31. august - Klepp - Tilskuere: 80 - Rog-Cup - Dommer: Sigmund Kro (Sandnes Ulf)
8. Bernt-Erik Næsse <- 36 minutter
9. Eirik Ekholdt <- 53 minutter (-> 69 min) (<- 89 min)
10. Christophe Dagsland <- 71 minutter (-> 89 min)
11. Anders Idsø
12. Naret Nordbotn -> 36 minutter (<- 64 min)
13. Tom Arne Bø Pedersen -> 46 minutter
14. Jone Olsen -> 53 minutter (<- 69 min)
15. Jarle Eike -> 64 minutter
16. Kjetil Aasland -> 71 minutter
A-laget pleier ikke å spille på tirsdager, dermed var det en del forfall med jobb og diverse. Når i tillegg juniorlaget spilte kamp, måtte man dermed få med seg spillere fra B- og C-laget på kort varsel.
Klepp på sin side manglet de to førstelagskeeperene og måtte sette inn veterankeeperen i mål.
Vaulen hadde ett straffe før kampen grunnet divisjonsforskjellen og Anders Idsø hadde ingen problemer med å finte ut Klepps stand-in keeper.
Vaulen startet veldig bra og hadde en rekke sjanser til å øke. Etter 3 minutter slo Stian Lima en lang ball opp mot Christophe Dagsland som la igjen til Anders Idsø, en lur stikker bak Kleppforsvaret fant Eirik Ekholdt på løp. Eddi sendte i vei et skudd over keeper, men ballen gikk i stolperoten og ut!
Det flott spillet fortsatte og utenforstående ville nok trodd det var Vaulen som lå en divisjon over Klepp og ikke omvendt. Etter 6 minutter raidet Dagsland ned venstre siden før han slo over til Stian Lima på høyre, et flott innlegg traff hodet til Anders Idsø, men ballen føyk over krysset.
Total Vaulen dominans nå og etter 8 minutter fyrte Dagsland av et skudd, keeper måtte gi retur som havnet hos Eirik Ekholdt, men keeperen ruset ut i siste liten og fikk avverget!
Vaulen fortsatte det småfikse spillet, men så ut av ingenting utlignet Klepp forspranget på deres første mulighet. Vaulen var litt ukonsentrerte bakerst og Petter Eide fikk gå ganske ufortrødent inn i boksen før han satte ballen under Bjarne Hov i Vaulenmålet.
Klepp kom nå litt mer med og etter 24 minutter ble Bjarne Hov testet, men Barni vartet opp med en kvalifisert redning.
Rett før halvtimen fikk Sverre Gjuvsland gult kort da han kom litt for sent inn i en typisk Sverre-takling. Det var litt lengre mellom sjansene for Vaulen nå, men Bernti hadde to skuddmuligheter som nær bar frukter.
Etter 34 minutter kom Klepp nær igjen, men Bjarne kontrollerte Klepp-headingen i stolpen og ut?
Like etterpå kom Naret Nordbotn innpå for en sliten Bernt-Erik Næsse.
I det 40. minutt fikk Vaulen frispark fra drøye 20 meter, bra hold for Anders Idsø, men keeper fikk bokset over på det skrudde skuddet.
Keeperene spilte hver sin omgang i dag og Tom Arne Bø Pedersen kom innpå for Bjarne etter pausen.
Om Vaulen hadde første omgang spillemessig, var andre omgang Klepps. Jærlaget virket nemlig skjerpet etter pause og trykket på fremover.
C-lagets stjerne, Jone "Poddi" Olsen, som ble ringt til like før kampstart kom innpå etter 53 minutter og fikk 16 minutter for Eirik Ekholdt.
Klepp fikk betalt etter 63 minutter da de tok ledelsen 2-1 etter en corner. Krossen ble headet ned i beina på Jostein Bruntveit som fikk slått ballen i mål fra kort hold.
Da var det mange lokale på tribunen som startet å snakke om hvor morsomt det hadde vært å få Bryne på besøk i neste runde.
Like etterpå kom Jarle Eike innpå for Naret Nordbotn, Naret som forøvrig gjorde sine saker bra og imponerte med et klasseraid.
Jarle som hadde vært på jobb, trengte ikke lange tiden på å markere seg. En ball fra Thomas Idsø ble slått ut på høyresiden til Jarle Eike, som fra skrått hold fikk skutt inn en hard ball på Klepps keeper som noe klønete mistet ballen i mål. Dermed balanse i regnskapet!
Vaulen foretok så noen bytter til, Ekholdt kom inn igjen for Poddi, mens Kjetil Aasland erstattet Dagsland på topp.
Ingen av lagene var videre interresert i ekstra omganger, men det var Klepp som kom til de farligste sjansene. Etter 77 minutter kom de helt igjennom, men Tommen ruset ut og leverte strålende redning.
Så etter 83 minutter kom avgjørelsen. Vaulen med spill i midten og Eirik Ekholdt headet ned til Kjetil Aasland på 16 meters hold. Blomster Finn stormet inn i feltet, skuddet med venstrefoten var nok ikke så rent, men ballen gikk mellom beina på keeper og i mål til 3-2!
EN BLOMST MELLOM ALT GRESSET: Blomster Finn sendte Vaulen videre da han slo tunnel på keeper!
Rett før slutt kom Dagsland innpå for Ekholdt igjen i et taktisk bytte.
Så to minutter på overtid kom Klepp igjennom mot Tom Arne Bø Pedersen igjen, men Tommen leverte nok en klasseredning og viste at Vaulen har klassekeepere på både A, B, C og juniorlaget...
Dermed vant Vaulen 3-2 og er videre til neste runde.
STAKK INNOM: Kjetil Aasland trengte ikke mange minuttene på banen før han fant nettmaskene!
Cup er cup
Kampene i tredje runde skal være spilt før søndag 5. september, så trekningen av kvartfinalen er nok mandag 6. september. Viking og Vaulen er allerede videre.
13.08.04 Sokndal - Viking 4-5
24.08.04 Hana - Sandnes Ulf 2-9
31.08.04 Klepp - Vaulen 2-3