Vaulen videre
(31.07.04) Vaulen vant 5-1 over Austrått og er videre til 3. runde av Rogalandscupen.
GJESTEOPPTREDEN: Gisle Aanerud spilte andre omgang mot Austrått og gikk til i duellene uten respekt!
5-1
AUSTRÅTT
0-1
Kenneth Iversen (Straffe før kampen)
Christophe Dagsland (Hauge)
50. min
Ronny Hauge
51. min
Eirik Ekholdt (Anders Idsø)
73. min
Eirik Ekholdt (Andersen)
79. min
Jarle Eike (Anders Idsø)
87. min
31. juli - Hinna kunst - Rogalandscupen - Tilskuere: 15 - Dommer: Tor Enge (Viking)
1. Tom Arne Bø Pedersen <- 38 minutter (-> 78 minutter)
11. Eivind Staurland <- 45 minutter
12. Eric Ordaz -> 38 minutter (<- 78 min) (-> 80 min)
13. Anders Idsø -> 45 minutter
59
14. Gisle Aanerud -> 45 minutter
15. Øyvind Vollen -> 56 minutter
Austrått hadde to straffespark før kampen grunnet divisjonsforskjellen. Det første fra 10'en var løst nede i hjørnet og keeper Tom Arne Bø Pedersen holdt skuddet i fast grep.
Men 6'en klarte å overliste Tommen da han valgte riktig hjørne, dermed var det 0-1 før kampen var i gang.
I første omgang lå Austrått bakpå og forsvarte ledelsen godt. En blanding av småspill og liten bevegelse i den stekende hete solen ga få resultater.
Austrått var faktisk nær ved å sjokkere etter fem minutter da en kontring gikk urovekkende lett gjennom et noe klumsete Vaulenforsvar, men Alexander Landsnes fikk klarert på linjen!
Det var vanskelig å knekke koden fremover, nærmest kom man etter 16 minutter. Christophe Dagsland trakk seg inn i 16 meteren fra hjørnet og traff stolperoten
Men generelt sett var det lavt tempo og et Vaulenlag som lå noe uinspirert og stanget mot Austrått-muren. Det resulterte i en horv med cornere og noen dvaske avslutninger, solen varmet nå iallfall.
FINA VÉRE: Dette var vel den varmeste dagen i år og det var mange daffe perioder.
Rett før pause gjorde Vaulen et keeperbytte da Eric Ordaz kom inn for en ikke helt utslitt Tommen.
Så etter 40 minutter slo Jarle Eike inn en lur ball mellom forsvar og keeper, Eirik Ekholdt fikk det vanskelig da han løp sidelengs foran mål, men fikk skutt og traff undersiden av tverrliggeren!
Austrått gikk til pause med 1-0 ledelse.
En jobbende Anders Idsø var savnet i første omgang, da han kom til andre ga han Vaulen en ny dimensjon fremover. Gisle Aanerud kom også innpå etter pausen, ut gikk Olav Barstad Lund og Eivind Staurland.
KLART FOR LITT BEACH BOOGIE? Anders og Gisle legger slagplanen i pausen.
Vi må få ta med kanonmålet til Eirik Ekholdt i kategorien frikunst som ble annullert for hands i det 49. minutt. Eddi trikset iallfall ballen over en forsvarer, tok en piruett rundt før han klinket ballen i vinkelen!
Vaulen hadde virkelig en kanonstart på andre omgang og endelig fikk man hull på byllen med to kjappe rundt 50 minutter.
Først et flott overlegg fra Ronny Hauge som Christophe Tellaroli Dagsland ikke kunne gjøre noe annet med enn å heade ballen i mål. Dagens mann Ronny Hauge gjorde så 2-1 (tiltross for at det ikke var pizzapris) da en ball spratt over det vaklevorne Austrått-forsvaret, slik at Ronny enkelt kunne sende Vaulen i føringen!
Dermed var det Austrått som måtte fremover, noe de ikke mestret like godt. Samtidig gjorde Vaulen et bytte da Øyvind Vollen erstattet Øystein Winsnes på backen.
3-1 var det Eddi som stod for etter en kanonade uten sidestykke. Christophes skuddet ble blokkert, men havnet i føttene til Stein-Ivar Andersen som fra skrå vinkel ikke fikk ballen over linjen. På motsatt side stod isteden Anders Idsø som la ut til Eirik Ekholdt som med noe som lett kunne forveksles med et snofleskudd fikk lempet ballen over linjen.
Austrått var tamme, men etter 75 minutter fikk de en sjelden sjanse da et skudd gikk i nettveggen.
Fast-Eddi stod også for 4-1 da et legg fra Andersen ble mottatt i feltet og plassert elegant nede i lengste hjørne.
Det ble en del bytter i slutten, Ordaz gikk ut for Tommen igjen etter 78 minutter for å skifte til oransj utedrakt og han fikk de siste ti minuttene som spiss.
Samtidig satte Austråtts trener Noras seg selv innpå de siste seks minuttene i et siste forsøk på å snu kampen..?
INN MED HOFTEFESTE: I sluttminuttene kom til og med keeper Eric Ordaz innpå som spiss.
Det femte målet kom rett før slutt da Anders Idsø på venstresiden la over til en fri Jarle Eike, som kaldblodig fra 14 meters hold plasserte ballen i bue over keeper og i lengste hjørne. Pent!
Dommer Tor Enge blåste så av for full tid. Vaulen er dermed klar til neste runde og vil nå vente spent på trekningen, blir det tur over veien?
Forøvrig var årsbeste karakteren dommertrioen ledet av Eirik Sunde på linjen fikk av Vaulenlaget etter kampen.
Andre resultater
Viking stadion foran la oss si 15,000 tilskuere hadde ikke vært å forakte i neste runde... Her er resultater fra andre runde i Rogalandscupen.
Staal Jørpeland - Stavanger 1-4
Egersund - Sokndal 4-7
Hana - Ganddal 2-1
Ålgård - Frøyland 1-2
Djerv 1919 - Stegaberg 6-4
Buøy - Bjerkreim 3-2
Klebe - Randaberg 2-5
Vaulen - Austrått 5-1