16. Thomas Surdal Arnesen –> 77 minutter

25. Gabriel Økland Retallack –> 77 minutter

Viktige Even Sandøy Nærum er tilbake fra karantene her. Samtidig er Denis Mehremic fra Ganddal spilleklar for oss. Andreas Jonassen er tilbake i tre måneder denne sommeren. Tony Tran har også gjort comeback etter pause.
Ute er Sander Oaland (kne), Erlend Høllen Sjøen (kne), Sisco Mick (knær), Anders Mæhle (millitæret), Audrius Mirauskas (lår), Oskar Moe (arm), Morten Nygård (kyssesyke),

Chris Andre Mannes (knær).
Sivert Erland er nå tilbake i lett trening etter kragebeinbrudd, men kan ikke gå i dueller ennå.
Alexander Surdal Nilsen håpes snart i gang igjen etter vinterdvalen.
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Idar Røed Randeberg, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland – Ceu Lian Khar, Even Sandøy Nærum, Fredrik Stray Tjaum, Ole Wick Henriksen – Daniel Lie – Denis Mehremic.
Vaulen med tre endringer siden tapet mot Varhaug på mandag.
Endre Lien (16) har gjort det bra i det siste og fortjente å starte i mål, ut gikk veteran Eric Ordaz (31). Even Sandøy Nærum kommer inn på midten for en skadd Erlend Høllen Sjøen. På topp gikk nysigneringen Denis Mehremic (16) rett inn på laget, han erstatter en skadd Sisco Mick.
Før kampen visste man at Nærbø var et av de lagene som scoret mest, men også blant dem som slapp inn mest.
Toppscorer hos Nærbø var Martin Skeie på syv mål.
Vaulen kunne ha fått en pangstart da Kristian Gaard nær fikk styrt inn et frispark, men han fikk ballen forkjært på seg og keeper var raskt med.
Kampen slet med å sette seg og det var mange ballvekslinger på midten.
Nærbøs første mulighet kom etter 8 minutter da dem satte et skudd like utenfor venstre stolperot.
Ceu Lian Khar ble tilsynelatende snytt for straffe etter 10 minutter, men måtte nøye seg med corner.
Svær sjanse for Vaulen og Ole Wick Henriksen etter 13 minutter da han fra 17 meter skjøt i nedsiden av tverrlegger og ned på strek.
Vaulen tok ledelsen etter 17 minutter ved Daniel Lie.
Khar skaffet oss frisparket ute på venstresiden. Even Sandøy Nærum slo innoverskrudd inn i feltet hvor Daniel Lie bredsidet ballen inn nede i korthjørnet. En vakker scoring selv om Nærbø nok hadde hatt godt av litt defensiv oppstramming.
Ceu Lian Khar ble vinket av for offside etter 18 minutter, noe de oransje mente var helt feil.
Idar Røed Randeberg forsøkte seg med en dupper etter 19 minutter som keeperen måtte gi en retur på.
Debutant Denis Mehremic var et artig bekjentskap. Han løp og fightet om vær eneste ball. Dommeren syntes han overdrev jobbingen og ga tilsnakk etter 22 minutter.
Det er sjeldent vi ser drikkepauser i norsk fotball i mai, men det fikk vi her etter 25 minutter. Nesten 30 grader og stekende sol egner seg best å sitte rolig i, så all kreditt til de hardtarbeidene spillerne.
Fredrik Stray Tjaum drev så ned mot dødlinja og la tilbake ut i feltet hvor Denis Mehrevic smalt av på direkten. 2-0 etter 29 minutter!

Nærbø hadde faktisk en del ball i perioden som fulgte, men kom ikke til sjanser mot et godt organisert Vaulen.
Så dramatikk etter 43 minutter. Even Sandøy Nærum trakk seg ikke i en duell om ballen, men fikk gult kort for det som for oss så ut som en kjempetakling. Trener Stian Refvik var ikke enig med dommerne og ble bortvist fra benken.
Tross vannpause ble det ikke lagt til noe og man gikk til pause med 2-0-ledelse.
En flott gjennomført omgang av Vaulen i varmen.
Krister Anfinnsen fikk gult kort i starten av andre omgang. Ceu Lian Khar fikk satt frisparket i mål, men igjen var det vinket av for offside. Denne gangen var ikke protestene så høylytte.
Så et flott raid av Vegard Natland som fikk ballen av Khar etter 53 minutter, men skuddet gikk i nettveggen.
Vaulen gikk opp til 3-0 etter 55 minutter. Ceu Lian Khar dro inn fra venstrehjørnet av boksen, dro av keeper og skjøt inn under han.
I denne perioden kunne det ha kommet flere mål. Denis Mehremic var blant annet nær ved å kontre inn.
Så roet det seg litt igjen. Ole Wick Henriksen hadde et skuddforsøk etter 65 minutter, men keeper hadde kontroll.
Ny drikkepause etter 66 minutter.
Gult kort til Nærbøs Rune Mjåtveit som gikk i Vegard Natland med ulovlige midler etter 69 minutter.
Jørgen Helland kom inn som spiss for Daniel Lie og ga Vaulen et løft med krigersk innsats.
Samtidig opplyste speaker at Kristian Gaard hadde fått gult kort uten at vår reporter hadde fått det med seg i all oppstandelsen.
Jørgen Helland ble så felt på hjørnet av boksen, Nærbø-spillerne var nok litt uenige i den avgjørelsen.
Ole Wick Henriksen skjøt på direkten. Ballen gikk hardt og presist over muren slik at keeper akkurat ikke rakk den. Dermed 4-0 og utklassing på gang.
To juniorspillere kom inn etter 77 minutter da Gabriel Økland Retallack og Thomas Surdal Arnesen erstattet Gaard og Wick Henriksen.
Denis Mehremic ble så liggende og vri seg i smerter med krampe i leggen. Tony Tran var allerede klar til å komme inn og erstattet Denis like etter. Kjekt å se Tony gjøre comeback etter en pause fra fotballen.

John Herman Ås kom så inn for Natland på backen etter 83 minutter.
Thomas Surdal Arnesen fikk en gylden sjanse etter 86 minutter da han ble spilt fri alene mot keeper, men det ville seg ikke i det 86. minutt.
Nærbø hadde kollapset her. Fredrik Stray Tjaum dro seg fremover mot 22 meter, men keeper reddet kippforsøket til Freds høylytte fortvilelse.
Så 5-0 ved Tony Tran og hvilken scoring det var! Tony krøllet tærne rundt ballen slik at den curlet nydelig ned i lengste kryss. På høyde med det beste i utlandet!
Kristoffer Muri kom inn for Fredrik Stray Tjaum etter 88 minutter slik at alle utespillerne fikk spilletid.
Jørgen Hellands skudd fra skrå vinkel ble en pasning til Thomas Surdal Arnesen som ikke fikk styrt headingen fra skrå vinkel. Det var drøssevis med sjanser og tilløp så Nærbø var nok fornøyde da dommeren blåste av for fulltid.
En imponerende seier. Nærbø hadde scoret 3 mål i snitt før denne kampen, men skapte nesten ikke en eneste mulighet mot Vaulen.
Strandguttene var overraskende energiske i heten. Nå får man hente seg inn igjen til neste kamp som er borte mot Midtbyden fredag om en uke.

BILDER FRA KAMPEN

DAGENS BEACHBOY

Debutant Denis Mehremic ble kåret til Vaulens beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.