Uhyre sterkt
(30.10.12) Vaulen har fått et godt utgangspunkt i KM-triologien etter sterke 2-0 borte mot Eiger. På onsdag kan Vaulen ta sitt første KM-gull på 33 år om dem slår Hundvåg.
Les om kampen:
Dalane Tidende
eiger.no
EIGER
0–2

9 min
Marius Fossmark (Sanne)

22 min Selvmål
30. oktober – Hålå Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: Sigbjørn Paulsen (Austrått)

37. Torstein Soma

Eiger hadde gått gjennom hele sesongen uten tap og skulle bli en vanskelig oppgave for Vaulen som manglet en hel ellever. Ja, for Steffen Holm (ribbein), Harald Nedreskår (strekk), Jarle Eike (febersyk), Christer Husvæg (febersyk), Gaute Schei (jobb), Eivind Staurland (offshore), Eivind Ovedal (ankel), Stian Lima (jobb), Christian Berg (syk), Anders Idsø (achilles) og Daniel Vatland (strekk) måtte alle melde forfall.
Eiger med fire litauske toppspillere på laget manglet kun
Glenn Strømstad, som dog har vært deres beste spiller i år.
Vaulen (4–23–1): Steffen Holm – Halil Husic, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Jon Nessa – Thomas Idsø, Anders Dale – John Sanne, Øyvind Løkling, David Berg – Are Meling.
Flotte forhold og masse tilskuere i Hålå. Vaulen hadde foranledningen tatt buss ned og hadde ladet opp med vinnerformulaen browniesene til sjefssupporter Anders Jåtten.
Vaulen sjokket Eiger fra start. Rødtrøyene, som kun hadde sluppet inn tre mål på hjemmebane i serien, virket rystet.
John Sanne fikk frispark ute på høyre før minuttet og slo selv inn serven. Marius Fossmark var suveren i luften og headet like over.
På forhånd hadde vi hørt mye bra om Eigers langskyttere. Etter fire minutter presenterte Vytantas Birksys seg med et skudd på oppsiden av tverrleggeren fra 25 meter.
Etter seks minutter fikk Asbjørn Larsen gult kort fordi han spilte med buff.
Eiger hadde nok fått med seg at Vaulen ikke hadde sin vante keeper, for dem var veldig skuddhissige fra distanse. Kjetil Vigrestad skjøt over etter åtte minutter.
David Berg, som nok var Vaulens beste i dag, vant ballen på egen halvdel og satte fart. Ballen ble levert ut på høyresiden hvor John Sanne fikk frispark.
John Sannes frispark var presis på hodet til Marius Fossmark som headet kontant nede i nærmeste krok til 0-1!
Et psykologisk viktig mål som stresset Eiger.
Hjemmelaget kom rundt på høyre etter 14 minutter, skuddet fra Hans Marius Slettebø gikk heldigvis halvannen meter utenfor.
Eiger var hissige og hadde en del stygge taklinger. Etter kvarteret fikk Vaulen frispark igjen etter at Ole Jonny Gya tok ned David Berg. John Sannes frispark ble bokset unna av keeper Sarunas Kilijoris.
Nå var det texas her for Hans Martin Slettebø fikk gult kort for å ta Halil Husic etter 16 minutter. Minuttet senere var det Vaulens Jon Nessa som kom i dommerens bok for en litt for ivrig takling. Marius Fossmark var ikke enig og fikk gult kort for munnbruk!
Halil Husic fikk seg så en kraftig strekk i låret etter 20 minutter og måtte hjelpes av banen.
Eirik Hadland ble byttet inn med en gang. Han tok plass på venstre midtbane, David Berg gikk inn sentralt, mens Øyvind Løkling ble flyttet ned på backen.
John Sanne, som var frisk ute på høyre, dro seg forbi og slo inn. Det oppstod kaos foran boksen, det var vel David Berg som fluktet ballen videre mot Are Meling. Så fra kort hold klarerte en uheldig Paulius Vaikasas i eget mål. 0-2 på selvmål.
For en fantastisk start av Vaulen som lå bra og var agressive i duellspillet.
Etter 26 minutter kjempet Are Meling om en høy ball i feltet sammen med keeper, ballen falt ned til Jon Nessa som med et akrobatisk skudd skjøt like over mål.
Eirik Hadland fikk tilsnakk etter halvtimen da han kroppstaklet en motspiller.
Eigers største sjanse i kampen kom på det påfølgende frisparket. Ballen ble lempet inn i boksen og stusset videre fra kort hold, men Danny Pinho vartet opp med en refleksredning!
David Berg la så innover i banen til John Sanne som igjen la ut 45 til Are Meling. Vaulens gode spiss fikk ballen litt bak seg, men fikk presset ned et skudd i retning korthjørnet. Keeper Kilijonas, som hadde spilt Champions League-kvalikk mot Liverpool i hjemlandet Litauen, leverte en fantastisk benparade slik at det fremdeles stod 0-2.
Vaulen fikk kun halvklarert et Eiger-corner etter 36 minutter, Kjetil Vigrestad skjøt en markkryper like utenfor fra returrommet.
Nå tok Eiger mer over i spill, men Vaulen lå kompakte bak og Eiger kom ikke til farligheter.
Nærmest var dem etter 44 minutter da dem avsluttet utenfor, men det var allerede vinket av for offside.
John Sanne skaffet Vaulen corner etter 45 minutter og tok det selv. Are Meling fikk headet, men ballen gikk i en mur av rødtrøyer.
Eiger kom ut på banen til andre omgang flere minutter før Vaulen. Dem var nok ivrige på å revansjere seg.
Det var da også til tider småkaotisk i starten av omgangen, uten at dem kom til direkte avslutninger på mål.
Et frispark rett inn til keeper Danny Pinho etter 53 minutter, var det nærmeste dem kom i denne perioden.
Are Meling stusset så et utspark fra keeper videre til Eirik Hadland, men ble holdt litt igjen og klarte ikke å rive seg løs på 18 meter da han var på vei igjennom etter 56 minutter.
John Sannes frispark inn mot Marius Fossmark etter 63 minutter ble avblåst for angrep på keeper.
Like etter kom Knut Christian Berg inn for John Sanne som skulle av for å hvile seg litt.
Keeper Pinho ga så en retur på et skudd fra distanse, Eiger satte ballen i mål, men dommeren annulerte for offside i det 66. minutt.
Dødballer og skudd fra distanse var det eneste Eiger kunne score fra i denne kampen. Som etter 69 minutter da Danny Pinho kontrollert holdt et skudd fra 22 meter.
Øyvind Løklings frispark etter 72 minutter ble gitt til corner som Knut Christian Berg slo ut til kast.
Det var ingen stor omgang av Vaulen offensivt, men så lenge 2-0 ledelsen aldri var truet var det en taktisk triumf.
Pulsen på sidenlinjen var høy, men Eiger gikk i offside igjen etter 74 minutter.
Så gikk man inn i en fase hvor det ble byttet en del slik at tempoet gikk ut av kampen. Vingen John Sanne kom inn igjen etter 77 minutter da han erstattet spissen Are Meling. Samtidig gikk Knut Christian Berg inn som midtspiss.
Rolandas Budrys fikk gult kort etter 82 minutter for en stygg takling på Knut Christian Berg. Vaulenspilleren reagerte og veivet litt med armene slik at han fikk tilsnakk. Det var synd den muligheten ble hindret for Berg hadde flikket gjennom Sanne som hadde fri bane ute på høyre.
Spissen Kjetil Thulin kom inn for venstre midtbane Eirik Hadland etter 87 minutter, dermed avsluttet Knut Christian Berg på venstre.
John Sanne dro flott av to mann ute på høyre etter 89 minutter, han kom helt frem til 16-meteren, men sliten som han var skjøt han rett på keeper.
John Sannes corner etter 90 minutter ble det nada ut av, men linjemann vinket og hoveddommeren kom til. Slik vi så det hadde keeper dyttet Anders Dale overende. En stund håpte man på straffespark, men dommeren nøyde seg med at Eiger fikk utspark fra mål.
John Sanne ble så obstruert ute på høyre etter 91 minutter. Han tok selv frisparket som Marius Fossmark headet over.
Dommeren sa seg fornøyd med tre minutters tillegg og Vaulen kunne juble for en uhyre sterk borteseier mot Eiger som ikke hadde tapt en kamp siden mars!
På lørdag spiller Hundvåg hjemme mot Eiger klokken 13.00, mens Vaulen tar i mot Hundvåg onsdag 7. november klokken 19.30.