Vant uten å anstrenge seg
(30.10.07) To kjappe mål av Alexander Surdal Nilsen og Thomas Idsø ga Vaulen 2-1 seier over Brodd tirsdag kveld.
Vaulen startet forrykende og Brodd var hele tiden på mellomdistanse.
Etterhvert roet det seg noe og i andre omgang var det faktisk Brodd som var det førende laget.
POLSPESIALISTEN: Alexander Surdal Nilsen scoret sitt tredje A-lagsmål for Vaulen. De to forrige ble scoret i fjorårets Pol-turnering.
2-1
BRODD
Alexander Surdal Nilsen (Meling)
2 min
Thomas Idsø (frispark)
12 min
23 min
Knut Arve Nærø
30. oktober - Buøy kunstgress - Tilskuere: 30 - Pol - Dommer: R Urban (KFUM)
12. Einar Dørheim
28. Morten Vadla <- 30 minutter (-> 45 min)
9. Bjarte Rannestad -> 30 minutter
Kampene i Pol-turneringen er 2x30 minutter.
Player Manager Magne Christiansen med noen overraskelser på lur. Offensive Morten Vadla var satt som høyreback, mens Stian Refvik var kaptein. I troppen var det stort sett A-lagsspillere, men juniorkeeper Einar Dørheim og C-lagets Bjarte Rannestad var med.
Vaulen (4-4-2): Einar Dørheim - Morten Vadla, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Refvik - Alexander Surdal Nilsen, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Ørjan Birkeland - Trond Kindervåg, Are Meling.
Vaulen stormet ut fra blokkene og Brodd var ikke med på notene. Før minuttet slo Alexander Surdal Nilsen gjennom Trond Kindervåg som var helt alene med keeper, men en flott benparade av keeper hindret rekordtidlig mål.
Så etter to minutter tok Vaulen ledelsen. Stian Refvik slo en høy ball inn fra sin venstrebackposisjon. Like utenfor boksen stusset Are Meling ballen i beina til Alexander Surdal Nilsen som fra 14 meter kontrollert satte inn sin første A-lagsscoring for sesongen!
Trond Kindervåg dominerte i starten og Brodd fikk ikke has på han. Etter fem minutter spilte han Magne Christiansen fri på høyre, keeper stod på halvdistanse og en kipp mot det nærmeste hjørnet var nær ved å lure keeper.
Magne Christiansen ble tatt i skuddøyeblikket på 18 meter litt til venstre for mål. Dermed frispark til Vaulen. Thomas Idsø viste sine kvaliteter ved å kontant sette ballen nede i lengste hjørne. Dermed 2-0 til Vaulen etter bare 12 minutter!
Nå sakket Vaulen naturligvis litt ned på tempoet, samtidig som Brodd fikk justert seg noe. Etter 23 minutter reduserte de grønnkledde. Vaulen kom seg ikke ut av forsvar og et innkast fra venstre langt nede på Vaulens halvdel fant Knut Arve Nærø som lett fikk ristet av seg en mann og smalt ballen nede i motsatt hjørne.
Vaulen burde ha scoret mer like før pause. Are Meling hadde en markkryper, Magne Christiansen nærmest skjøt med tåa fra skrå vinkel, mens Thomas Idsø var nær å overliste keeper på et skudd nede i hjørnet.
I pausen kom Bjarte Rannestad inn for Morten Vadla på høyrebacken.
Andre omgang ble et langt gjesp, hvor Brodd eide det meste av spillet.
Vaulen var frempå sporadisk som etter 36 minutter da Ørjan Birkeland skjøt hårfint utenfor etter at Thomas Idsø brøt spillet og Magne Christiansen serverte til Ørjan på en berøring.
Brodd hadde en enorm sjanse etter 38 minutter. På et legg fra høyre fikk man skutt, ballen gikk via en oransj og trillet like tilside for høyre stolpe.
Magne Christiansen fikk skutt inne i boksen etter 43 minutter, men skuddet ble blokkert og keeper hadde ingen problemer med å fange.
Venstrekant Ørjan Birkeland gikk ut etter 45 minutter, inn igjen kom Morten Vadla.
Brodd var nære flere ganger det siste kvarteret og både Marius Fossmark og Stian Refvik reddet på streken.
Man holdt alikevel ut og fikk en flott start på Pol-turneringen. Neste kamp er allerede på torsdag mot Hundvåg klokken 18.00 på Hompen.
KAPTEIN: Kaptein Stian Refvik ledet sitt mannskap til seier i Pol-turneringen.