Hundvåg kledde av Vaulen
(30.09.05) Etter to strake seire var det tilbake til steinalderen for Vaulen.
En sørgelig tam forestilling ga lite å skrive hjem om.
Hundvåg spilte lurt og benyttet Vaulens pasningsfeil på den humpete og forblåste banen.
FLAU FORESTILLING: Dill-dall-fotball uten mål og mening gjorde jobben lett for Hundvåg.
HUNDVÅG
3-0
Håvard Meling
38 min
Jarleiv Meland
52 min
Finn Paulsen
63 min
30. september - Hundvåg gras - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: ML Stople (Buøy)
10. Johnny Erga <- 64 minutter
11. Stian Lima <- 60 minutter (-> 79 min)
16. Bjarne Hov
Vaulen uten de to skadde spissene Morten Wiik og Tom Stian Sunde stilte i 4-5-1 formasjon.
Vaulen: Tom Arne Bø Pedersen - Robert Hovland, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Stein-Ivar Andersen - Andreas Fløgstad, Thomas Idsø, Magne Christiansen, Stian Adamsen Husvæg, Stian Lima - Johnny Erga.
Det hele startet sjansefattigt, men med Hundvågs sterke medvind ville 0-0 til pause være et godt utgangspunkt for Vaulen som slet med å få klarert unna.
Etter 8 minutter noterte vi en mulighet for Vaulen etter at Stian Lima hadde skaffet Vaulen corner. Thomas Idsø slo inn en høy ball som stoppet i luften, ballen landet noe ukontrollert i beina til Alexander Landsnes og spratt ned til Magne Christiansen som var klar til skudd fra 5 meter, men skuddet ble blokkert av en horde med Hundvågspillere som kastet seg frem.
Etter 24 minutter ble Amadou Noah lurt spilt igjennom, men alene med keeper fikk han ballen litt for langt foran seg og Tom Arne Bø Pedersen i Vaulenburet fikk slengt seg frem. Hundvåg hadde kampen i sin hule og hånd og like etter var Jarleiv Meland farlig frempå åp høyre siden, skuddet fikk ekstra fart i vinden, men gikk heldigvis like tilside for lengste stolpe.
Så etter 38 minutter tok hjemmelaget ledelsen, dog på den heldig måten. Håvard Melings frispark fra vel 25 meter gikk via muren før den fikk en syk sprett i en av de mange tuene. Ballen endret totalt retning og Tommen rakk selvsagt ikke å reagere.
Den sjansefattige omgangen tok slutt og det var surt å få det sure målet i mot som Park og Idrettsvesenet får ta på sin kappe.
Vaulen foretok et kosmetisk bytte i pausen da de to Stiane byttet plass. Med vinden i ryggen prøvde Vaulen å blåse ballen i mål. Magne Christiansen skjøt like utenfor etter 49 minutter, før Stein-Ivar Andersen var enda nærmere to minutter senere da han på halvspretten sendte avgårde en farlig volley som gikk like utenfor den høyre stolpen.
Så mens man øynet håp om poeng raknet det helt. Hundvåg benyttet en personlig feil i Vaulens forsvar og helt ut av det blå var Jarleiv Meland spilt helt igjennom på venstre siden av mål, fra 16 meter skjøt han oppe i første hjørnet til 2-0.
Etter 53 minutter slo Robert Hovland inn et farlig frispark mot lengste stolpe, ballen skjøt nok litt for stor fart for Magne Christiansen fikk ikke stokket til beina og forsøket gikk utenfor.
Stian Husvæg fikk etter 55 minutter gult kort av dommer Stople for munnbruk.
Vaulen gikk lengre og lengre frem for å få et mål, det åpnet opp for kontringsspillet til Hundvåg som da Noah etter 59 minutter bare ble stoppet av Stein-Ivar som fikk gitt til corner.
Ronny Hauge kom inn for Stian Lima etter timen og la seg etter hvert like bak Johnny.
Ny personlig feil i forsvar ga 0-3 etter 63 minutter. Finn Paulsen fikk fritt leide på venstesiden og Tommen klarte ikke å holde ute skuddet på første stolpe.
Like etter kom Kjetil Aasland inn for Johnny Erga på topp.
En frustrert Stian Husvæg kom for sent inn i en sklitakling etter 67 minutter og fikk sitt andre gule kort, dermed utvisning og karantene mot Sandnes Ulf 2 10. oktober.
Ronny Hauge ville ikke være dårligere og kom alt for sent inn i en takling etter 69 minutter, dermed gult kort.
Med en mann mindre på banen var alt over og ut for Vaulen. Hundvåg var på flere farlige visitter som lett kunne ha ført til mål.
Etter 72 minutter kom Thomas Nyland inn for Magne Christiansen.
Vaulen hadde mistet all balanse i spillet og Noah kom alene mot Tommen etter 78 minutter, men ble presset ut til siden. Thomas Nyland fikk headet unna innlegget like foran en HIL-spiller.
Vaulen foretok et dobbeltbytte etter 79 minutter. Øyvind Vollen kom inn for Thomas Idsø på midtbanen, mens Stian Lima kom inn for Stein-Ivar Andersen på backen.
Etter 83 minutter fikk Kjetil Aasland feilaktig gult kort for en ren takling som sendte en svakere motspiller i bakken.
Minuttet før slutt fremskaffet Vollen et frispark på 20 meter. Robert Hovland fikk prøvd seg, ballen gikk forbi muren, men keeper fikk etter litt fomling tak på ballen.
Hundvåg hadde nok en stor sjanse helt på tampen, før dommeren endelig blåste av kampen Vaulen bør glemme raskest mulig.