Vant dramaet
(30.08.18) Vaulen snudde den nervepirrende bunnkampen mot Bogafjell fra 0-1 til 2-1.
Ingen vakker kamp, men dramatisk med to diskutable straffespark. Overtidsmål av unggutt. Tumulter i teknisk sone med rødt kort til Bogafjell og bortvisning av innbytter og trener Ordaz.

BLE DEN STORE HELTEN: Thomas S Arnesen
2–1
BOGAFJELL

38 min
Morten Urdal (straffe)
Daniel Lie (straffe)
48 min
Thomas Surdal Arnesen (Mannes)
90 min
30. august – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Terje Olsen (Viking)

5. Kristoffer Muri –> 93 minutter 94

1. Eric Ordaz (Bortvist etter 93 minutter)

Sisco Mick var klar igjen etter kneskade, mens Ørjan Bergum ble spilleklar i tide. Ute var Daniel Vatland (suspensjon) Ole Wick Henriksen (skade), Ceu Lian Khar (skade), Erlend Høllen Sjøen (skade) og Even Sandøy Nærum (jobb).
En halvskadd Eric Ordaz satt på benken.
Vaulen (4–4–11): Endre Lien – Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Ørjan Bergum, Alexander Surdal Nilsen, Sander Oaland, Jørgen Helland – Daniel Lie – Sisco Mick.
Vaulen med fem endringer siden sist. Snittalderen på dem som startet var oppe i 25 år.
Begge lag hadde lekket som en sil den siste tiden. Totalt hadde Bogafjell og Vaulen 27 baklengs på de to siste serierundene!
Bogafjell mønstret et rutinert mannskap ledet an av Rune Stakkeland (45), Øyvind Gjerde (41) og Trond Erik Bertelsen (34), som alle har spilt på toppnivå og vært involvert i landslagssammenheng.
Det så da også ut som en bunnkamp i starten med masse feilpasninger og få sjanser. Jevnt og nervepirrende var det dog...
Vaulen hadde noen tilløp med et par innlegg og frispark, men presisjonen manglet samtidig som Bogafjell var tett oppe i duellene.
Varsko her for Vaulen da Bendik Aarstad måtte kaste seg inn og klarere et innlegg unna til corner etter knappe halvtimen.
Idar Røed Randeberg, som var på beina igjen etter en kraftig takling av Stakkeland, kom så til skudd fra utsiden av boksen etter 32 minutter. Ballen tok i hendene på en motspiller i boks, men dommeren hørte ikke på ropene om straffespark.
Isteden fikk Bogafjell straffespark like etter. Bendik Aarstad var litt for røff i ryggen på Rune Stakkeland som dog datt litt lett. Morten Urdal var sikker fra 11 meter og 0-1!
Like etter kunne bortelaget ha doblet, men keeper Endre Lien fikk med nød og neppe slått et frispark fra Trond Erik Bertelsen over tverrleggeren.
Vaulen viste litt mer guts etter baklengsmålet, men Bogafjell hadde noen små tilløp som ga de oransje noe å tenke på i pausen.
Etter en særs sjansefattig første omgang kunne man ikke annet enn forvente bedre fotball i andre omgang. Etter kun to minutter kom da også Vaulen til sin største sjanse da Vegard Natland la igjen 45 til Jørgen Helland. Keeper fikk slått avslutningen i stolpe og ut!
Så fikk Vaulen straffe for hands av Rune Stakkeland. Igjen diskutabelt da det selvsagt ikke var med vilje. Toppscorer Daniel Lie var sikker som banken og 1-1.
Hektisk start på omgangen. Sisco Mick ble stusset gjennom av Jørgen Helland, men keeper brøytet seg frem og fikk frisparket...
Bendik Aarstad fikk gult kort hos Vaulen etter 54 minutter.
Daniel Lie headet så Vegard Natlands innlegg over etter 58 minutter. Bedre nå av Vaulen!
I det 62. minutt la Jørgen Helland 45 ut til Sisco Mick, men forsøket med bredsida fra åtte meter ble reddet og gitt til corner.
Så fæl ballmiss i egne rekker, men Endre Lien vartet opp med en fantastisk redning på Bertelsens skudd.
Jokeren Thomas Surdal Arnesen kom inn etter 67 minutter for Jørgen Helland.
Han presenterte seg raskt med et kjemperaid hvor han til slutt vridde skuddet over lengste kryss.
Dobbelbytte av Vaulen da Morten Nygård og Denis Mehremic kom inn for Surdal Nilsen og Mick etter 74 minutter.
En flott ball over feltet fra Sander Oaland fant Ørjan Bergum på andre stolpe, men stupheadingen hans gikk like utenfor.
Så enorm sjanse for Daniel Lie etter 84 minutter, men Bogafjells keeper Aleksander IIdsø leverte en fantastisk enhåndsredning.
Spissen Chris André Mannes kom så inn for Oaland etter 85 minutter. Dermed gikk Daniel Lie ned et hakk.
Gult kort til Bogafjells Benjamin Svendssen etter 85 minutter da han lagde frispark i farlig territorium.
Daniel Lie hadde fortjent en goal i kampens 86. minutt, men det flotte frisparket gikk i tverrlegger og ut!
Inn i overtiden tok Vaulen ledelsen. Et innkast fra høyre ble halvklarert ut på 20 meter. Mannes dro seg løs og slo en delikat pasning på brystkassen til Thomas Surdal Arnesen som fikk kastet frem en fot og slått ballen under keeper. Ballen så ut til å trille for evig, men sneglet seg til slutt over streken! 2-1 og elleville jubelscener.
Så dramatikk på Vaulenbanen. En ball ble slått ut over sidelinjen til dem på vaulenbenken. Jørgen Helland tok vel ballen og holdt den da han visste at Muri skulle byttes inn. Morten Urdal hos Bogafjell tente på alle pluggene og dyttet Helland kraftig med to armer i brystkassen. Vaulens keeperreserve og trener Eric
Ordaz gikk bort og sa fra og da dyttet Urdal også Ordaz som igjen gikk i bakken. Da ble det full fyr i teltet med masse spillere og ledere. Urdal måtte holdes igjen av fem mann fra begge lag for å beskytte Ordaz som ennå lå nede. Samtidig kom Vaulens kaptein Fredrik Stray Tjaum løpende til og skulle si sin mening.
Kaos oppstod og det var ikke lett å følge med. Urdal og Tjaum fikk vel gult kort? Ordaz ble bortvist fra benken uten å se noen kort. Før man kom igang med spillet og før vi fikk fordøyd alt som hadde skjedd ble det klart at Urdal var utvist.
Vi så ingen slag, men det var noen strake armer og hissig atferd.
Så... Kristoffer Muri kom inn for Ørjan Bergum etter 93 minutter. Muri presenterte seg med å sparke bort ballen og få gult kort etter knappe minuttet på banen.
Etter syv minutters tilleggtid ble kampen omsider blåst av.
Vaulen vinner 2-1 i den særs viktige bunnkampen, men særlig imponerende spill var det vel ikke? Til det var det litt for mye smårusk i maskineriet.

DAGENS BEACHBOY
Fredrik Stray Tjaum ble kåret til Vaulens beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.