Kraftig smekk
(30.08.10) Vaulen tapte hele 6-2 mot Jarl. Kanskje det var oppvekkeren man trengte før Riska-kampen? Samtidig må man gi skryt til Jarl som la ned en kjempeinnsats!
Dagens beholdning var at Thomas Idsø fikk sine første minutter på 2 år, 9 måneder og 8 dager etter sin alvorlige kneskade.
2–6
SK JARL
0 min
Gaute Schei (straffe)
Marius Fossmark (straffe)
20 min
Øystein Berge Gjellestad
22 min
31 min
Jan Erik Bratteli
43 min
Stian Refvik
45 min
71 min
Ole Willumsen
90 min
1. Kristoffer Dionato Johannessen
Siden lørdagens kamp skal Jarle Eike, Magne Christiansen og Eivind Staurland være tilbake i byen. David Møller og Stian Lima er fremdeles i Sydens land.
Svein Øksnevad var tilbake på Vaulenbanen, denne gang som Jarl-trener.
DEAL: Jarls-trener Svein Øksnevad gir dommer Joakim Stokkenes et knitrende håndtrykk før kampen.
Vaulen (4–4–1–1): Ørjan Olsen – William Eilertsen, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Eirik Mæland – Øystein Berge Gjellestad, Sven Ole Høvring, Anders Dale, Petter Søndenå – Magne Christiansen – Fredrik Berntsen.
Jarl fikk straffe før kampen grunnet divisjonsforskjellen. Den satte Gaute Schei kaldt nede til venstre, keeper Ørjan Olsen valgte feil vei.
0-1 FØR KAMPEN: Målscorer Schei er Vikings analysesjef og har studert videoene av de mørkeblå sine kamper de tre siste sesongene.
Jarl kom klart best i gang og hadde tre halvsjanser før Vaulen kom nær motstanderens mål. Petter Søndenås skudd etter 13 minutter endret retning og snek seg like utenfor stolpen til corner.
Den tidligere Vaulen-spilleren Stian Refvik var virkelig på hugget i dag. Etter 14 minutter sendte han avgårde et utsideskudd mot venstre stolperot, men keeper fikk gitt til corner.
Jarls nummer 13 fikk gult kort etter 16 minutter etter å ha dratt overende Petter Søndenå.
Fredrik Berntsen skaffet Vaulen straffespark da han ble tatt ned i duell med keeper. Marius Fossmark satte straffen kontrollert nede til høyre.

Jarl ville ha straffe etter 21 minutter da Gaute Schei gikk overende i løpsduell med Marius Fossmark.
Istedenfor gikk Vaulen i angrep og scoret 2-1 etter 22 minutter. Marius Fossmark slo en krempasning opp på Magne Christiansen som headet ut på høyre til Øystein Berge Gjellestad. Det tidligere FK Haugesund-talentet rundet en mann og dro seg innover før han curlet skuddet i venstre stolpe og ut. Han satte selv inn returen i korthjørnet.
Så kom kampens flotteste mål etter 31 minutter da Jarl utlignet til 2-2. Det gikk på klikk-klakk før Jan Erik Bratteli passerte keeper og satte ballen i åpent mål.
Vaulen var rett og slett ikke på hugget. Man hadde en del av banespillet, men det var lite mening bak det. For Jarl betød det mye å slå Vaulen og laget hadde en enorm innsats.
Stian Refvik ordnet 3-2 ledelse til Jarl to minutter før sidebytte. Et innlegg fra høyre endret retning inn til 14 meter hvor Reffen sendte avgårde på halvvolley opp mot høyre vinkel!
REFFEN: Pent mål av Reffen, men ingen feiring mot gamleklubben.
Som om ikke det var nok fikk Jarl straffespark minuttet på ovetid da Anders Dale hektet Stian Refvik. Dermed var det igjen duket for Gaute Schei fra krittmerket, han gjorde ingen feil og 2-4.
KALDDUSJ: Vaulen fikk seg en kalddusj med to kjappe i mot like før pause.
Alle trodde det skulle bli enveiskjøring i andre omgang, men det virket ikke som om Vaulen var villige til å blø for drakten i dag.
To planlagte endringer ble gjort i pausen. Jarle Eike og Daniel Vatland inn, Anders Dale og Marius Fossmark ut.
Jarl var klart best og Vaulen var resignerte. Etter 51 minutter hadde Harald Nedreskår et skudd i tverrlegger etter å ha fått restene av et corner ut på 20 meter.
Are Meling og Henrik Jelsa kom så inn for Vaulen etter 55 minutter. Ut med Fredrik Berntsen og Petter Søndenå som hadde fått seg en smell i nakken.
Vaulen slet med å etablere noe spill. Etter timen slo Daniel Vatland flott opp på Magne Christiansen på høyre, hans flate innlegg snek seg halvmeteren foran Henrik Jelsa foran mål.
Jarl var på ferde igjen etter 63 minutter da Ole Willumsen skjøt i krysstanga og over fra skrå vinkel.
Vaulen fikk i allefall gitt alle kamptrening. Stian Falnes og Ronny Hauge kom inn for Sven Ole Høvring og Øystein Berge Gjellestad etter 65 minutter.
Stian Refvik fikk gult kort etter 68 minutter for en sen takling på Eirik Mæland.
Ydmykelsen fortsatte for etter 71 minutter ble det 2-5. Jarl slo inn fra venstre, keeper ga retur og Ole Willumsen satte ballen i det åpne målet.
Vaulen fikk et noe billig frispark på 18 meter etter 74 minutter. Eivind Staurlands flate forsøk skled gjennom muren, men inn i klypene til keeper.
Så var det endelig duket for Thomas Idsø som skulle få det siste snaue kvarteret da han erstattet Magne Christiansen.
Jarl var nærmere seks enn Vaulen tre nå. Et skudd etter 76 minutter gikk like over.
Dagens to debutanter fra Vaulen G16 byttet med hverandre etter 83 minutter da backen William Eilertsen ble erstattet av offensive Espen Nilsen Gjøsund.
FØRSTE A-KAMP: William Eilertsen fikk skryt av trener Endre Tangen etter sin debut.
Vaulen følte seg nok snurt for en del offsideavgjørelser som gikk mot dem, men slik er det når man ikke har linjemenn.
Så like før slutt kontret Jarl inn 2-6. Ballen ble vinklet ut på høyre til Milaim som satte ballen hardt nede i nærmeste. Milaim som er fra Kosovo prøvespilte med Vaulen forrige sommer uten å få kontrakt.
Det ble tap 6-2, dermed er tittelforsvarern sendt hodestups ut av cupen. Nå blir det samling i bunn før kampen mot Riska på torsdag.