En del å rette på
(30.07.09) Vaulen slet med presisjonen på et sleipt føre og tapte testkampen mot Austrått 4-3. Selv om det var en del å rette på var det en grei treningsøkt på gress for Vaulen.
MANGLET FOLK: Et amputert vaulenlag manglet en rekke folk, blant dem stopperbautaen Marius Fossmark.
AUSTRÅTT
4–3
14 min
Christian Lyse (A Meling)
Austrått
16 min
Austrått
24 min
Austrått
59 min
69 min
Are Meling
79 min
Alexander Surdal Nilsen (Lakrimi)
Austrått
90 min
30. juli Iglemyr Tilskuere: 10 – Treningskamp Dommer: Dag Løvaas (Ganddal)
24. Tom Arne Bø Pedersen
21. Ronny Hauge <- 79 minutter
15. Magnus Torgersen
12. Stian Falnes <- 75 minutter (-> 83 min)
11. Alexander Surdal Nilsen (C)
5. David Møller <- 45 minutter (-> 79 min)
3. Endre Tangen
Et feriepreget Vaulen med Alexander Surdal Nilsen som kaptein i dag. En småskadd Anders Idsø startet på benken.
Spillere som Fossmark, Hildén, Landsnes, Nessjøen, Christiansen, Dale og Eidem er bortreist om dagen. Ørjan Olsen har bestemt seg for å bli i Vardeneset, mens Elton Rossebø har flyttet til Bodø for skolegang. Bjarte Rannestad har nå definitiv gitt seg.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Ronny Hauge, Stian Lima, Eivind Staurland, Magnus Torgersen – Stian Falnes, David Møller, Alexander Surdal Nilsen, Christian Lyse – Are Meling, Henrik Jelsa.
Det var et tungt og sleipt føre etter massivt regn de siste dagene. Litt av en omvending for Vaulen som er vant med kunstgress. Det var derfor en del pasninger som gikk i hytt og pine.
Austrått tok kommandoen, men Vaulen var farlige på overganger når Christian Lyse satte fart ute på venstre. Etter syv minutter slo Eivind Staurland vakkert opp på Lyse som vridde ballen mot lengste kryss, men ballen rikosjerte av tverrleggeren og ut.
Austrått hadde et hardt skudd over fra kort hold tidlig i omgangen. Man kom nær igjen etter ni minutter da et corner ble stupheadet på første stolpe, men Tom var raskt nede i korthjørnet.
Mot spillets gang tok Vaulen ledelsen etter fjorten minutter. Austråtts innlegg fra høyre ble stupheadet ut av Eivind Staurland til Henrik Jelsa som la igjen til Are Meling. En flat og hard ball sendte Christian Lyse igjennom, han rundet keeper kaldt og sette ballen i åpent mål. Herlig Christian!
Mål følger mål. 1-1 kom like etter og ut av intet. Et skudd fra 25 meter satte fart på det glatte underlaget og lirket seg inn via lengeste stolpe.
Kampen var snudd etter 24 minutter da et innoverskrudd corner fant mål i lengste. Det var vel neppe corner i utgangspunktet, mens keeper-Tom vel fikk seg en dytt?
Austrått hadde derimot god kontroll så det var ikke ufortjent at dem ledet. Vaulen fikk ikke i gang noe spill og slo som regel langt uten mål og mening. Man skapte bare ubalanse når nevnte Lyse satte fart.
Pasningskvaliteten var til tider horribel, men innsatsen var bra. Omgangen ebbet ut med 2-1 til de blå.
I pausen foretok man et bytte. Spissen Adil Lakrimi kom inn for midtbanespiller David Møller, noe som betød at Are Meling gikk ned på midtbanen.
50 minutter nå. Et høyt innlegg mot andre stolpe ble forsøkt skutt av Christian Lyse, ballen ble til en pasning som Henrik Jelsa puttet til side for keeper. Men dommeren som var uten foriktige linjemenn, mente at det var offside. Sjansen kom etter flere trekk og man fikk flyttet laget etter.
Det var Vaulen som førte kampen i denne perioden. Like etter slo Adil Lakrimi presist opp på Henrik Jelsa som la igjen. Stian Falnes overtok og la en lur ball i bakrom til Ronny Hauge som kom i stor fart på overlapp, men skuddet gikk bokstavlig talt til skogs.
Stian Falnes løftet opp etter 57 minutter til Henrik Jelsa som stusset ut mot høyre hvor Alexander Surdal Nilsen fra 12 meter skjøt like over nærmeste kryss.
Vaulen jaget 2-2, isteden ble det 3-1 etter 59 minutter. Man rundet på høyrekant, la inn etter læreboka til den kraftfulle spissen som hadde revet seg løs. Uten press satte han enkelt inn. Austrått hadde vært veldig effektive!
Eivind Staurland bommet regelrett på ballen og plutselig var den komleglade spissen der. Han passerte Stian Lima og kom alene mot keeper, heldigvis satte han avslutningen like utenfor.
Den blivende Fredrikstad-studenten Magnus Torgersen slo opp på Henrik Jelsa som flott headet ned til Are Meling, hans susende skudd hadde fin retning nede mot venstre stolperot, men keeper reddet flott.
Adil Lakrimi ble felt like utenfor den umalte 16 meteren, dermed frispark fra flott hold. Are Meling viste klasse da han plasserte skuddet hardt borte ved høyre stolpe. Are spilte en god andre omgang og kom mer med i spillet som midtbanespiller.
Ronny Hauge ville ha offside og hev en arm opp i været og stoppet opp, dommeren lot seg ikke påvirke. Dermed kom en blå helt alene gjennom, heldigvis satte han ballen utenfor etter 73 minutter.
Henrik Jelsa vartet så opp med bra fotarbeid i feltet og han kom seg løs, det lave skuddet trillet i venstre stolpe og langs linjen til en overlykkelig keeper.
Gjestearbeider Eric Ordaz kom inn som høyrekant for Stian Falnes etter 75 minutter. Sandvikens keeper viste seg kjapt frem med noen presise fremspill.
Herr Komle kom nær atter en gang etter 77 minutter. Han var ustoppelig og fra spiss vinkel skjøt han hardt, men Tom Arne Bø Pedersen reddet i fast grep.
Det ble balanse i regnskapet etter 79 minutter da Adil Lakrimi viste seg frem med et delikat gjennomspill hvor han med utsiden av foten flikket fri Alexander Surdal Nilsen, dagens kaptein satte ballen tilside for keeper til 3-3.
David Møller kom innpå igjen etter 79 minutter for Ronny Hauge på høyreback. Mens Anders Idsø kom inn som spiss for Henrik Jelsa.
Christian Lyse fikk seg så et spark i muskelfestet i leggen og ga seg syv minutter før slutt. Dermed kom Stian Falnes inn igjen, denne gang på motsatt kant.
Austrått jaget seiersmål og man åpnet Vaulens forsvar noe lett. Komlekisen ble spilt helt fri i midten etter 90 minutter, men en god Tom Arne Bø Pedersen fikk gitt til corner.
På corneret fikk ikke Vaulen ryddet unna. En avslutning nede mot venste hjørne ble reddet i Gordon Banks-stil, men på returen dukket kongen av komler opp igjen! Ballen gikk i nettaket til 4-3!