(30.07.02) Sandnes FK (2) 6 - 1 (1) Vaulen
Med mange ennå på ferie gikk det som det måtte gå mot Sandnes i denne treningskampen som får være en oppvekker til høstens titteljag.
Her tårnet det seg opp med skader og Vaulen måtte til slutt få låne en spiller fra Sandnes!

RONALD URBAN: Far til Sodda med plettfri dømming og dyp utringing.
SANDNES FK
61
Sandnes 4 min

5 min Eirik Ekholdt (Andersen)
Sandnes 15 min
Sandnes (str.)
54 min

–>

Vaulen startet i en 4-5-1 formasjon. Bjarne i mål bak forsvarsfireren med Winst på høyre, Hildén på venstre og i hjertet av forsvaret spilte krumtappene Aasland og Gys. På midten fra høyre mot venstre; Oli, Kim, Anders, Salvi og Stein I. Helt fremme spilte en opplagt Eirik Ekholdt.
Vaulen (4–51): Bjarne Hov – Øystein Winsnes, Kjetil Aasland, Erik Gysland, Erik Hilden – Ole Bjørn Bredesen, Kim Henriksen, Anders Idsø, Jan Egil Salvesen, Stein Ivar Andersen – Eirik Ekholdt.
Sandnes starter bra og tar ledelsen etter fire minutt på ett frispark hvor en SFK'er styrer inn med hodet. Bjarne utspilt.
Vaulen kommer sterkt tilbake ett minutt senere. Lavt innlegg fra Steini som Eirik snapper foran keeper og runder han elegant og scorer fra spiss vinkel. Viser seg igjen som notorisk målgjører.
Etter syv minutt måtte Anders ut med skade. Inn kom Kleiby som gjorde comeback, Jan Tore blir delvis med fremover.
Etter kvarteret går Sandnes opp til 2-1 da en Sandnesgauk går rett igjennom hele midtforsvaret og scorer. Altså mål på de tre første sjangsene i kampen. Lite skjer resten av omgangen. Men Vaulen foretar en del utskiftninger inn og ut - Gitle kom inn etter ca. fire minutt, mye ut og inn på han Oli og Kim.

Etter 54. minutt blir det 3-1 på ett straffe som Tom nesten redder.

EN TOMME UNNA: Tom Arne får fingrene på straffesparket og redder - nesten.

Sandnes øker igjen etter 65 minutt, også da gjennom midtforsvaret. Fin SFK-kombinasjon.
5-1 blir det etter 78 minutter, Vaulen er utkjørt og spilles ut noe som også er tilfelle på 6-1 to minutt før full tid.

KIMSTER: Kim Forgaard Henriksen i fint driv i begynnelsen av kampen før han og laget går tom for krefter.

SFK har trent meget godt i 10 dager, mens Vaulen har en trening og flere spillere ennå på ferie. Vaulen har elleve utespillere, Andi skadet tidlig. Gitle måtte spille, pluss man låner en SFK'er i slutten. Vaulen går helt tomme i den drepende varmen. SFK flinke til å bruke store Sandnes Stadion med hele tiden tenke overtallssituasjoner.
Allikevel var det positive ting å ta fra kampen - Kleiberg tilbake, blir med mer etter hvert. Erik storspilte. Fint vær.