Dramatisk derby
(30.04.10) Henrik Jelsa reduserte Hinnas ledelse til 2-1. Ole Salthe ordnet straffespark, men Magne Christiansen bommet fra krittmerket. I duellen om returen stemplet Magne keeper som ble forbannet og dyttet, med resultat rødt kort til Hinna og gult til Vaulen. Magne gjorde opp for straffebommen med å heade inn 2-2. Så like før slutt scoret Hinna vinnermålet med en ti mann.
HINNA
3–2
Fredrik Fossmark
29 min
Anders Solgård
33 min
56 min
Henrik Jelsa (Kartevold)
79 min
Magne Christiansen (A Idsø)
Kevin Hodneland
86 min
30. april – Hinnabanen Tilskuere: 55 – Serie – Dommer: Arve Fløysvik (Djerv 1919)
19. Sven Ole Høvring
Eirik Sunde kommer med bilder senere. Følg med på Vaulen.com i helgen.
Vaulen (451): Ørjan Olsen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Magne Christiansen, Christian Lyse – Henrik Jelsa.
Da var endelig dagen kommet. Alt lå til rette for et nytt El Clásico på Hinnabanen. Dette burde ha fått opp piffen i laget, men det skjedde tydeligvis ikke! Hele oppvarmingen virket daff. Og det er vel aldri et godt tegn foran en så viktig kamp?
Det var allikevel Vaulen som kom til kampens første sjanse, en stor sådan! Magne Christiansen fikk løsnet et skudd fra nokså skrått hold, ballen sneiet såvidt via en hinnaspiller før den smalt helt oppe i krysset. Uflaks!
Hinna virket litt mer tente og klare for denne El Clásico-kampen enn det vaulenspillerne var. Men de skapte heldigvis ikke all verden de 20 første minuttene.
Etter vel 25 minutters spill kom Hinna seg fram på høyrekanten og la inn et godt innlegg der mange hinnaspillere var på løp inn i boksen. Heldigvis for Vaulen fikk Marius Fossmark stusset ballen til innkast! Der kunne det lett ha stått 1-0.
Det skulle ikke gå mange minuttene før Hinna fikk hull på byllen! Rødtrøyene spilte seg gjennom midten hos Vaulen vel lett. Fredrik Fossmark fikk en fin stikker og gjorde ingen feil foran kassen. Dermed 1-0.
Her synes jeg Vaulen skulle ha vært mye mer kyniske, man kunne lett å ha laget et frispark midt på banen eller på 30 meter.
Rundt halvtimen fikk Hinna frispark fra omlag 25 meter, hvor Anders Solgård fikk kjempetreff og ballen havnet i nettet i keeperhjørnet til Ørjan Olsen!
Resten av omgangen skjedde det ikke så veldig mye, men dette var en veldig slapp omgang fra Vaulens sin side. Skjerping måtte til!
I pausen måtte Anders Dale gi seg da han slet med halsen og han ble erstattet av Jostein Eidem.
Vaulen hadde tydeligsvis funnet ut i pausen at man måtte begynne å spille fotball og gi jernet i duellene. Det var heldigvis et helt annet vaulenlag vi fikk se i andre omgang.
Man startet å vinne dueller, fikk spillet til å sitte og fikk doblet på kantene.
Men det var Hinna som kom til omgangens første sjanse, det ble en glipp i markeringen bak som gjorde at en hinnaspiller kom alene med keeper, men Ørjan Olsen reddet mesterlig til corner.
Etter 52 minutter fikk Ole Nilsen Salte sin seriedebut for Vaulen da han kom inn for en sliten Øystein Berge Gjellestad. En spesiell debut da det jo bare uker siden han kom fra nettopp Hinna.
Etter 56 minutter skulle endelig Vaulen få sitt første mål, Magnus Kartevold vant ballen fra Hinna-backen Ståle Nøstebakken, gikk ned til dødlinjen og slo et perfekt innlegg til Henrik Jelsa,som på perfekt vis nikket ballen inn i nettmaskene.
Vakkert av Vaulen bare minutter etter ble det nesten kopi av målet. Nok en gang var det innlegg fra vår friskus på høyrebacken, men Magne "Bolla" Christiansen ble veldig presset i avslutningsforsøket, slik at keeper Danny Pinho fikk reddet lett.
Nå styrte Vaulen alt her på Hinnabanen, man hadde tydeligvis fått blod på tann etter reduseringen. Ole Nilsen Salthe var frisk på kanten, men ble taklet stygt slik at hinnaspilleren korrekt ble belønnet med gult kort av dommeren fra araberland!
En dobbelsjanse skulle følge til gjestene i oransj. Vaulen hadde fått frispark på venstrekanten. Anders Idsø fikk lagt inn med sin delikate og presise venstrefot, der stod Marius Fossmark klar inne i feltet. Han fikk til en god heading, men for andre gang i kampen smalt det i treverket for Vaulen. Henrik Jelsa kriget på returen, men det hele endte opp med et vaulencorner!
Etter 70 minutters spill kom Ole Nilsen Salthe på et flott løp og ble taklet innenfor 16 meteren. Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å peke på 11 meteren.
Magne Christiansen gjorde seg klar, men Danny Pinho reddet det løse straffesparket.
Magne kastet seg frem på returen og det ble noen tumulter mellom dem. Det var ikke lett å få med seg alle detaljene i kampens hete, men i etterkant har det blitt fortalt at hinna-keeperen dyttet til Magne så voldsomt at han gikk rett i bakken. Like etterpå dyttet en hinnaspiller sin egen keeper og han falt som en flue. Merkelig opptreden av hinnakeeperen. Heldigvis ble det rødt kort til hinnakeeperen, klovneskap vil vi ikke ha på banen det har man på sirkus...
2-2 skulle komme en ti minutter før slutt da et corner fra Anders Idsø ble headet inn av en revansjelysten Magne Christiansen.
Noen minutter senere måtte Ørjan Olsen i aksjon og for en redning det var! En kattemyk Olsen var lynkjapt nede og fikk slått til corner. Tippeligaklasse fra Taxi!
Snaue 3-4 minutter før fulltid va Kevin Hodneland både god og dyktig da han så Ørjan Olsen stå litt langt ute fra buret sitt. Han fikk en fin bue på skuddet sitt og dermed 3-2.
Dette var et surt tap hvor begge lag hadde hver sin omgang. Så poengdeling hadde nok vært mest rettferdig. Tvitvi, vi får reise oss til neste kamp og ta med det positive fra denne kampen. Andre omgang var en av de bedre omganger undertegnede kan huske på lang tid.