Når de døde vågner
(30.04.08) Vaulen lå under 1-2 da ti minutter gjenstod mot Brodd.
Så startet snuoperasjonen... Magne Christiansen ble Vaulens store helt med alle tre målene.
3-2
BRODD
22 min
Arne Vidar Risa
Magne Christiansen (straffe)
38 min
55 min
Tormod Skavland
Magne Christiansen (A Meling)
80 min
88 min
30. april - Vaulenbanen - Tilsk.: 70 - Serie - Dommer: Tomas Ø Tjelle (Forus & G.)
27. David Møller
En endring for Vaulen siden sist da Bjarte Rannestad kom inn for Jarle Eike. Samtidig la man om til to foran med Daniel Lie opp som spiss.
Brodd på sin side hadde bare 15 tilgjengelige spillere fra sin tropp på nær 30 spillere.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Marius Fossmark, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Bjarte Rannestad - Are Meling, Daniel Lie.
Brodd (4-2-3-1): Morten Stormark - Ibrahim Katranci, Tore Kristensen, Thomas Norheim, Christer Hadland - Martin Gregersen (Ronny Eide fra 46), Tormod Skavland - Ruben Hakin (Richard Bjerga fra 67), Kerim Veledar, Arne Vidar Risa (Frode Gyland fra 78) - Pål-Robin Hagen.
Gule kort: Tore Kristensen, Thomas Norheim, Kerim Veledar, Christer Hadland
Vaulen spilte mot Otiumsvingen i en svak motvind i første omgang.
Brodd ville ha straffespark da keeper Ørjan Olsen ruset ut og tok Kerim Veledar istedenfor ballen etter tre minutter.
Vaulen kom til en rekke halvsjanser og skapte klart mer enn mot Ålgård sist. Daniel Lie rakk nesten frem og fikk styrt inn Stian Limas fremspill. Espen Klette headet Anders Idsøs frispark inn til keeper. Så ble Are Melings heading på corner reddet på streken av Broddben.
Bjarte Rannestad fikk gult kort etter 11 minutter for usportslig opptreden.
Christer Hadland fikk drible seg lett gjennom etter 14 minutter og ble ikke stoppet før Ørjan Olsen kastet seg inn foran på fem meter.
Alexander Surdal Nilsen la så inn til Are Meling som headet tilside for mål. Deretter skulle kanskje Bjarte Rannestad hatt straffespark etter 19 minutter, men forseelsen ble dratt utenfor feltet.
Brodd tok noe ufortjent ledelsen etter 22 minutter da det oppstod misforståelse mellom stopper Espen Klette og keeper Ørjan Olsen. Tilbakespillet gikk forbi en utrusende keeper og ble snappet opp av Brodds Arne Vidar Risa som enkelt kunne sette ballen i det tomme målet.
Temperaturen var hele tiden tilstede i denne kampen, det første kortet kom etter 24 minutter og gikk til Christer Hadland.
I denne perioden kom Vaulen til drøssevis med cornere som ledet til lite eller ingenting.
Brodds keeper Morten Stormark var på skovtur etter 28 minutter og Bjarte Rannestad var nær ved å lobbe inn fra 25 meter, men en forsvarsspiller reddet på strek. Det påfølgende corneret fra venstre ble slått inn av Magne Christiansen til Daniel Lie som headet utenfor.
Stian Lima slo opp langs venstre til Bjarte Rannestad som dro seg innover og skjøt lavt nede mot første,keeper reddet uten problemer.
Marius Fossmark la langt til Stian Lima som fant Bjarte Rannestad som skjøt fra omlag 20 meter, ballen gikk i hånden til Thomas Norheim inne i feltet dermed straffespark.
Magne Christiansen bommer aldri fra 11 meter, så heller ikke i dag. Dermed balanse i regnskapet og "Goal-goal-goal" fra speaker Svein Øksnevad.
Alexander Surdal Nilsen raidet på høyre etter 41 minutter og ble krysstaklet ut over sidelinjen uten på få frispark. Alli ga seg ikke og vant tilbake ballen, legget gikk på foten til Are Meling som skjøt på volley rett inn i fangarmene til keeper.
Utspill fra keeper ble stusset til Daniel Lie som la igjen til Are Meling, fra 14 meter skjøt han i nettveggen. Det var en stor sjanse.
Like før pause fikk en Broddforsvarer gå alt for lett opp på et corner, heldigvis gikk ballen like utenfor høyre stolpe.
Marius Fossmark fikk seg en smell i sin vonde fot etter 49 minutter og både Tore Søraas og Jarle Eike ble sendt i oppvarming.
Brodd fikk rulle opp lett etter 55 minutter. Tormod Skavland fikk valse igjennom med Vaulenspillerne som tilskuere, dermed 1-2!
Brodds Kerim Veldar og Vaulens Anders Idsø kom i clinch etter 58 minutter og dommer Tomas Østensjø Tjelle ga gult til dem begge.
Så dobbeltbytte av Vaulen da Tore Søraas erstattet Marius Fossmark i midtforsvaret, mens Jarle Eike kom inn for Bjarte Rannestad. Jarle gikk inn sentralt, dermed måtte Anders Idsø vike plassen og gå ut på venstrekanten.
Stian Lima ble tatt stygt av Brodds kaptein og fikk frispark. Magne Christiansens innoverskrudde frispark etter 64 minutter gikk like over hodet til Tore Søraas og spratt oppunder krysset, men der dukket Brodds keeper opp og fikk gitt til corner.
Spiller bar mye preg av mange dødballer, mens Vaulen slo mye langt og utålmodig i sin jakt på utligning.
Et bra utspill fra Ørjan Olsen fant Anders Idsø på venstre, Jarle Eike fant videre Are Meling i boksen. Ballen ble lagt igjen til Magne Christiansen som skjøt hardt og lavt fra 20 meter, men keeper kom ned i venstre hjørne.
Stian Husvæg ble byttet inn for Daniel Lie med drøye tjue minutter igjen på klokka.
Are Meling ble så felt og nok en Broddspiller kom i dommerens bok.
Ballen havnet ut til Alexander Surdal Nilsen på høyre som la tilbake til Stein-Ivar Andersen, men sprettskuddet på direkten gikk inn til målmann.
Brodd brøt etter 77 minutter og kapteinen fikk vandre fritt igjennom, på klart hold skjøt han svakt og rett på keeper Olsen.
Kenneth Dahle kom inn for Alexander Surdal Nilsen etter 78 minutter.
Anders Idsø skar inn fra venstre og dro seg forbi to mann før han la inn til Are Meling som feilvendt mot mål la tilbake til Magne Christiansen, fra 16 meter satte han kula via Broddkeeperens fingertupper og nede i det lengste hjørnet! Dermed 2-2 og man følte at Vaulen kunne få med seg alle poengene fra denne kampen.
Anders Idsøs frispark fra høyre ble headet like utenfor av Tore Søraas etter 82 minutter.
Stian Husvæg viste knottene i en sklitakling etter 84 minutter og fikk fortjent gult kort.
Stian Lima fikk en gylden sjanse etter 87 minutter. Det hele startet ved at Stein-Ivar Andersen la over fra høyre til Are Meling som stusset videre til "Big Mac" som kom lurende inn fra venstre, skuddet mot høyresiden av mål ble reddet.
Vaulen bevart trøkket og Kenneth Dahle ble enkelt og greit hektet i boksen, dermed straffespark!
Magne Christiansen stilte seg igjen opp og gjorde ingen feil, dermed var snuoperasjonen komplett!
Fire minutter ble lagt til og Vaulen brukte tiden godt slik at tiden rant ut.
AVGJØRELSEN FALLER: Magne Christiansen sender Vaulen til himmels med sitt mål fra krittmerket.