Ny målfest, tilslutt
(01.05.04) Det ble en dramaturgi av de sjeldne mot Riska, en kamp Vaulen vant 5-2. "Det er kjekkere å vinne 5-2 enn 3-0," forteller trener Bent Lie.
NY SEIER: Riska hang med helt til slutten, men da var det også slutt.
RISKA
2-5
20. min
Eirik Ekholdt (Arne Dalehaug)
Are Sve
22. min
35. min
Jarle Eike (Eivind Staurland)
Ståle Kallestein (straffe)
71. min
85. min
Anders Idsø (Henning F. Holm)
86. min
Christophe Dagsland (T. Idsø)
88. min
Henning Frode Holm (Andersen)
30. april - Riska stadion - Tilskuere: 65 - Serie - Dommer: Jan Øyvind Ulseth (HIL)
6. Jarle Eike
7. Eivind Staurland -> 41. minutter (<- 81. min)
8. Anders Idsø
9. Eirik Ekholdt -> 81. minutter
10. Christophe Dagsland -> 67. minutter (<- 81. min)
11. Arne Dalehaug -> 81. minutter
12. Thomas Idsø <- 41. minutter
13. Ronny Hauge <- 46. minutter
52
14. Henning Frode Holm <- 67. minutter .
15. Stian Lima
16. Ole Bjørn Bredesen
17. Eric Ordaz
Kim Henriksen som fikk seg en smell på trening tidligere i uken, kom til kampen med krykker. Thomas Idsø som har slitt med en strekk startet på benken.
Før kampen hadde man hørt rykter om at matten på Riska stadion var så som så, det var ikke tilfelle, for denne banen var mer enn bra nok!
Denne fredagskvelden på Hommersåk var sjarmerende med musikk over anlegget, en svært så ivrig speaker, hunden Don som varmet opp med laget på banen og til og med en egen Riska-maskot! Hos Vaulen lå man ikke langt bak i underholdningsverdi, for Ole Bjørn Bredesen stilte i tøff pysjamas!
Kampen startet i høyt tempo, men det ble fort klart at Vaulen var langt mer presise i pasningsspillet enn Riska. Dog var Riska hurtige fremover med mange mann når de vant ballen, noe som førte til en del farlige kontringer i mot.
Arne Dalehaug var aktiv i starten, først et skudd i nettveggen, før 1-0 målet kom etter 20 minutter. Vaulen angrep i midten og en stikker fra Arne Dalehaug spilte Eirik Ekholdt igjennom. Dette var et resultat av et massivt Vaulen-press og full fortjent ledelse til bortelaget.
Men ut av det blå svarte Riska to minutter senere. Vaulen tapte ballen på høyresiden ikke langt fra midtlinjen, ballen gikk raskt nedover langs siden før et innlegg fant Are Sve som utlignet til 1-1.
Etter målet fikk Riska mer tro på seg selv og man kom litt lengre frem på banen. Men Vaulen har dyktige avsluttere, noe Jarle Eike beviste etter 35 minutter. Anders Idsø la inn mot Eivind Staurland, ballen havnet så ut til Jarle Eike, som behersket fant åpningen mellom Riska spillerene fra 18 meter! En klassescoring av dagens bestemann.
Rett før pause kom Thomas Idsø inn for Eivind Staurland.
Ronny Hauge erstattet Øystein Winsnes i pausen, Ronny som etter få minutter på banen fikk gult kort for holding i trøyen. Det var få sjanser til Vaulen i starten av andre omgang, Arnaldo hadde en til i nettveggen, mens Ekholdt hadde en heading fra bra hold. Christophe Dagsland ble erstattet av Henning Frode Holm etter 67 minutter. Christophe som slet med at Riska-forsvaret lå svært høyt og han ble derfor fanget i offsidenettet gang på gang.
Så etter 70 minutter fikk Riska et noe billig straffespark, en Riska-spiller løp på Alexander Landsnes og falt i boksen. Dagens dommer Jan Øyvind Ulseth mente å ha sett en ulovlig forseelse og pekte på straffemerket! Ståle Kallestein omsatte gavepakken med stil nede i det venstre hjørnet.
DAGENS DOMMER: Dagens dommer Jan Øyvind Ulseth (54) fra Hundvåg var imponert av Vaulen, selv var Vaulen ikke fullt så imponert av straffeavgjørelsen som førte til 2-2 målet.
Dette var ikke et resultat rettferdig for kampbildet, men Vaulen slet med å finne rom å løpe i fremover på banen. Isteden var Riska nær ved å ta ledelsen etter 77 minutter da Alexander Landsnes mistet ballen som siste mann. Riska fikk tre kjempesjanser etter hverandre, først reddet Bjarne Hov før et skudd ble blokkert av en Vaulen-spiller før Riska heldigvis for Vaulen skjøt over!
Noe måtte gjøres og etter 81 minutter foretok Vaulen to bytter, Ekholdt og Dalehaug gikk ut og ble erstattet av Dagsland og Staurland som kom innpå igjen.
CLOCKWORK ORANGE: Trenerduoen kjempet mot tiden i andre omgang før det løsnet til de grader på slutten.
Om dette var en genistrek vites ikke, men Vaulen fikk mer trøkk fremover. 82 minutter hadde gått da Jarle Eike fant Holm på løp igjennom, men skuddet gikk rett på keeper. Minuttet senere spilte Idsø-brødrene seg helt igjennom, men nei ikke denne gangen heller. Det hele virket som å bli bitter aften...
Så etter 85 minutter, Henning Frode Holm legger til Anders Idsø som putter flott etter et mønsterangrep. Minuttet senere fant en lekker pasning fra Thomas Idsø Christopher Dagsland på løp, denne gang klarte Chris å kjempe seg fri og han puttet pent nede i høyre hjørne. Fire fantastiske minutter ender med at Henning Frode Holm finner nettmaskene med kneet på et Stein-Ivar Andersen innlegg. En kjempeavslutning av Vaulen som vinner 5-2.
5-2!: Henning Frode Holm bruker kneet og setter 5-2 inn oppunder nettaket!