Startet med poeng mot antatt topplag
(30.03.17) Baktunge Vaulen slipper Frøyland til få sjanser, men slipper inn et sprøtt langskudd.
I andre omgang vinner man mer dueller og flytter seg lengre opp i banen. Jonassen felles og Tjaum setter straffen. Frøyland svarer dog nærmest kontant.
Så på tampen pusher Vaulen på med to spisser og det gir betaling da Bergum slipper ballen videre til Lie som lekkert løfter over utrusende keeper.
2–2
FRØYLAND

23 min
Frank Hole
Fredrik Stray Tjaum (str.)
58 min

63 min Rune Svihus
Daniel Lie (Bergum)
88 min
30. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 65 – Serie – Dommer: LT Dahlgren (VBK)

27. Lars Skjelbred Nygård

Kristian Gaard (lår), Anders Dale (ribbein), Sivert Erland (syk) og Thomas Monsen Haugland (jobb) stod over.
Jobbet gjorde også Daniel Vatland som ble erstattet av Miran Serdarevic i troppen. Espen Sivertsen var i den opprinnelige troppen, men ble kun sett i sivil.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Miran Serdarevic, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland Andreas Jonassen, Alexander Surdal Nilsen (C), Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Jørgen Helland.
Miran Serdarevic inn for Anders Mæhle, mens Andreas Jonassen og Jørgen Helland hadde byttet posisjon.
Vaulen var baktunge og slet med å etablere spill.
Frøyland angrep mot etablert forsvar og slet med å bryte gjennom.
Etter 7 minutter brøt dog Preben Løvdahl Hellvik, som er sønn av far sin, igjennom. Heldigvis stod Alexander Surdal Nilsen på en fem meter og blokket skuddet.
Frøyland bet seg fast og etter 13 minutter var det fare på ferde igjen da Frank Hole dro fra på høyre, men skuddet gikk i nettveggen.
Andreas Jonassens innlegg etter 19 minutter ble headet ut til corner. Keeper mistet serven fra Ole Wick Henriksen og det oppstod småkaotiske tilstander foran mål i det som kan regnes som vår første sjanse.
Vaulen hadde hevet seg noe da Frøyland tok ledelsen etter 23 minutter. Et skudd ut fra intet signert Frank Hole ble skrudd ekkelt i det lengste krysset bak Eric Ordaz.
Nå måtte Vaulen virkelig ri av stormen da bortelaget pushet på, med mye ballinnehav og balltempo slet Vaulen med å få tak i ballen. Dog forsvarte man seg godt og et par cornere var det nærmeste laget fra Kverneland kom.
Vaulen var på en sjelden visitt etter 40 minutter, men corneren ble blåst av for holding i boksen.
Så kunne Frøyland ha doblet etter 43 minutter da keeper Eric Ordaz var rask med å få opp en hånd på en heading fra kort hold etter corner.
Frøyland hadde vært klart best i første omgang, men det var kun et sinnsykt skudd ut av intet som skilte lagene.
Vaulen ble løpende mye i mellom og trengte å vinne mer dueller på midten.
Vaulen var uforandret etter hvilen.
Etter 48 minutter var vi nærme da Daniel Lie forsøk på å spille fri Jørgen Helland kun ble nektet av en utrusende keeper.
På et innøvd frispark etter 56 minutter ble Vaulen belønnet med corner. Ole Wick Henriksen slo inn fra høyre og Fredrik Stray Tjaum steg til værs. Headingen gikk i blokken fra fem meter. For en sjanse! Bare tilfeldigheter fra at den ikke sniker seg inn.
Et flatt oppspill fra Ole Wick Henriksen fant Andreas Jonassen i boks, han dro meg seg ballen og ble hektet. Straffespark!
Trener Fredrik Stray Tjaum skulle ta den selv. Han sendte keeper til sin høyre og ballen nede i motsatt til 1-1!
Vaulen hadde reist seg i andre omgang og det var vel ikke helt urimelig.
Så en nydelig pasning fra Andreas Jonassen som lå rett på foten til Daniel Lie. Lies forsøk var hardt oppunder nettaket, men keeper fikk med nød og neppe fistet den over.
Den samme keeperen var ikke helt på høyden på den påfølgende corneren da han misset på sin utboksning og det oppstod nye svære sjanser.
Så kalddusj for Vaulen da Frøyland tok tilbake ledelsen ved Rune Svihus etter 62 minutter. Han headet inn et innlegg fra høyre. Ikke ulikt alle målene vi slapp inn mot Varhaug...
Tre minutter senere ville både Frøylands spillere og deres mange supportere ha straffespark, men vi var heldige som slapp unna.
Flere halvsjanser til Vaulen. Keeper bokset blant annet ut et frispark fra Ole Wick Henriksen til kast, mens keeper fikk ballen i sin favn på Alexander Surdal Nilsens lave skudd med utsiden etter 66 minutter.
Vaulen dabbet så litt av og hadde slitt med å skape trøkk den siste tiden da Erik Holst Aasland kom inn for Olav Hovstad etter 72 minutter.
Frøyland hadde noen gode muligheter til å punktere kampen. Først knallet man inn foran kassen og headet utenfor, før Eric Ordaz ruste ut og klarererte foran beina på en hvit etter 78 minutter.
Offensivt bytte da midtspissen Audrius Mirauskas kom inn for indreløperen Andreas Jonassen etter 79 minutter. Dermed la man om til to midtspisser i noe som lignet på 4-4-2.
Håpet var å få til mer trøkk, men presisjonen i det siste trekket lot vente på seg og man skapte ikke allverden i denne perioden.
Så ble det 2-2 etter 88 minutter. Av alle var det høyreback Ørjan Bergum som førte fremover sentralt før han perfekt slapp ballen videre til Daniel Lie, på elegant vis kippet han ballen over en utrusende keeper til ellevill jubel!
Sekunder senere var Daniel Lie på ferde igjen da han knallet av mot nærmeste topphjørne, men denne gangen parrerte keeper.