Målløse i snøballkamp
(30.01.10) Årets første kamp var også årets første økt på stor bane. Grunnet snøen har Vaulen kun hatt to økter med hallfotball denne sesongen.
Men det er alltid presisje når det er kamp og Vaulen skulle hevne det pinlige 7-1 tapet fra Pol-turneringen i november.
BUØY
0–0
30. januar – Randaberg kunst – Tilskuere: 9, blant dem Egil Gelupa – Treningskamp
21. Ronny Hauge -> 61 minutter
Keeper Tom Arne Bø Pedersen som la opp i vinter, stod allikevel i dag. Det er et faktum at man ikke har maktet å signere en ny keeper ennå. Backen Eirik Mæland fra Vidar som har trent med Vaulen etter nyttår fikk sjansen som innbytter. Eirik fikk 8-9 kamper for Lassalaget i fjor da de rykket opp til 2. divisjon.
Vaulen manglet spillere som Stian Lima, Petter Søndenå, Magne Christiansen, Sven Ole Høvring, Christian Lyse, Henrik Jelsa, Are Meling, Eivind Staurland.
Vaulen, antatt lag (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Kartevold, Jarle Eike, Marius Fossmark, Erik Hildén – Stian Falnes, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem – Øystein Berge Gjellestad, Fredrik Berntsen.
Sesongens første treningskamp bar preg av at det var sesongens første økt på skikkelig fotballbane. Vaulen kom best i gang, man trillet mye ball på egen halvdel uten at det ble farlige når man nærmet seg Buøys 16-meter.
Kampens første store sjanse fikk Marius Fossmark allerede etter 5 minutters spill, hvor han på et frispark fra Anders Idsø absolutt burde ha plassert ballen i mål.
Det ble en omgang med lite finspill, men med mye dueller mellom lagenes 16-meter.
Buøy kom til en halvsjanse etter 18 minutters spill etter et gjennomspill, men avslutningen gikk et par meter til siden av målet.
Etter et par halvsjanser og et buøyfrispark utenfor mål, fikk Øystein Berge Gjellestad en stor mulighet etter 39 minutter etter fint kombinasjonsspill med Fredrik Berntsen. Han fintet av en buøyforsvarer, men fikk ikke uttelling ettersom Buøys sisteskanse gjorde en kvalifisert redning.
Omgangen ebbet ut målløs.
Etter hvilen fortsatte spillet som første med relativt få sjanser og mye duellspill, begge lag slet med angrepsspillet og kreativiten på siste tredjedel av banen.
Etter 73 minutter spilt kom omgangens eneste store sjanse, David Møller forserte på høyrekanten og innlegget hans fant Jostein Eidem, som plasserte ballen en halvmeter til siden for Buøy-keeperens høyre stolpe. ”Den hadde eg satt, fine!” sagt av selvsikre Hans Bårdsgaard.
Dommeren blåste av akkurat i det uret viste 90 minutter. Noe som passet fint for folk på sidelinjen med kalde bein.
Dette var ingen storkamp som vil gå inn i historiebøkene, men det var i det minste en god fotballøkt.