Seiret i første test
(30.01.09) Vaulen ledet 3-0 etter en sterk første omgang. I andre omgang falt i kvalitet.
MÅL I DEBUT: Jostein Eidem, med fortid i Lyn jr og Korsvoll, var svært involvert i to av målene.
3-1
BUØY
Alexander Landsnes (A Idsø)
8 min
Jostein Eidem
13 min
Christian Lyse
38 min
46 min
Amadou Noah
30. januar - Vaulenbanen - Tilskuere: 20 - Tr.kamp - Dommer: H Verstegen (Vaulen)
20. Henrik Jelsa -> 74 minuter
Vaulen har mistet Espen Klette (Randaberg), Daniel Lie (Havørn) og Ojan Bijan (SIF 2) i vinter. Stein-Ivar Andersen har trappet ned, mens Tom Stian Sunde teller på knappene.
Tilvekster er Tom Arne Bø Pedersen som har gjort comeback. Det samme har Christian Lyse, Anders Dale og Alexander Landsnes.
Man har hentet Pål Jacob Nessjøen og Jostein Eidem utenfra.
Bjarte Rannestad (jobb), Are Meling (jobb), Tore Søraas (skade), Jarle Eike (bortreist), Stian Falnes (jobb), David Møller (skade) og Magnus Torgersen stod over. Ronny Hauge derimot var i byen og fikk en gjesteopptreden.
Motstander Buøy har mistet både trener Geir Lunde og flere nøkkelspillere i vinter og stilte med en rekke nye fjes.
Dommertrio var Henning Verstegen, Eirik Sunde og Gitle Martell Aarre.
Vaulen (4-4-1-1): Tom Arne Bø Pedersen - Stian Lima, Alexander Landsnes, Marius Fossmark, Erik Hildén - Alexander Surdal Nilsen, Anders Dale, Anders Idsø, Jostein Eidem - Magne Christiansen - Christian Lyse.
Vaulen startet friskt. Anders Dale serverte Christian Lyse tre ganger i bakrommet de tre første minuttene. Lyse kom seg fri med sin fart og fikk skutt mot mål uten å virkelig sette keeper på prøve.
Alexander Surdal Nilsen ble felt på 30 meter til høyre for mål etter 8 minutter. Anders Idsøs innoverskrudd frispark ble møtt av Alexander Landsnes på 14 meter, som med en delikat touch bredsidet ballen i bue over keeper til 1-0.
Et Vaulencorner fra høyre ble ikke maktet klarert av Buøy. Debutant Jostein Eidem fikk skjøt først i blokken, før han på andre forsøk klarte å lure ballen nede i venstre hjørne til 2-0 etter 13 minutter.
Christian Lyse snappet opp et dårlig tilbakespill etter 28 minutter. Han rundet keeper, men vinkelen ble for skrå og han måtte prøve seg med et innlegg som mislyktes.
Buøy kom mer med i kampen etter halvtimen og hadde et par skuddforsøk.
Etter 38 minutter skulle det stå 3-0. Et kjapt og godt skudd fra Jostein Eidem på 16 meter gikk via keeper og i tverrlegger. På returen headet Christian Lyse lett inn i det tomme målet.
Noen av Buøyspillerne virket uttrente og det var en rekke etterslenger.
Etter pausen kom Ørjan Olsen inn for Tom Arne Bø Pedersen i et planlagt keeperbytte.
Buøy reduserte før minuttet. En høy ball frem ble ikke maktet klarert av Vaulen og Amadou Noah kom seg gjennom. Fra 16 meter satt han ballen under keeper og i mål.
Buøys midtbanespiller med nummer 20 på ryggen fikk gult kort for å ha felt Magne Christiansen etter 48 minutter.
Alexander Landsnes pådro seg en strekk etter 53 minutter og ruslet ut over sidelinjen.
Etter 55 minutter fikk Kjetil Knudsen gult kort. Noe han ikke var enig i, protestene førte til et kontant rødt kort fra dommer Henning Furu Verstegen.
Eivind Staurland kom inn etter 59 minutter for Alexander Landsnes.
Dette var et gjesp av en omgang. Etter 68 minutter kom Ronny Hauge inn for Alexander Surdal Nilsen som slet med et vondt kne.
En overraskende lobb fra 40 meter av Anders Idsø ga keeper store problemer og han fikk til slutt slått ut til corner.
Henrik Jelsa kom inn på topp for en sliten Christian Lyse etter 74 minutter.
En lur vipp fra Henrik Jelsa sendte Magne Christiansen gjennom i midten etter 86 minutter, men fra 20 meter skjøt han meteren over.
Et Magne Christiansen-corner etter 88 minutter fant Marius Fossmark som headet på tverrs til Anders Idsø. Anders Dale var nær ved å styre inn ballen som ble reddet på streken.
Dommeren blåste av like før slutt og Vaulen vant den første testen fortjent 3-1, selv om det naturligvis er en del å jobbe med til seriestart.